8 Αυγούστου 2015

╬Σ╧Η╬╣╠Β╧Δ╬▒


3 Αυγούστου 2015

Untitled

Χθες 2 Αυγούστου 2015 έλαβε χώρα στα κεντρικά κτήρια του Πανεπιστημίου Κύπρου το  52ο Συνέδριο του Ενιαίου Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων.

Στο συνέδριο πραγματοποιήθηκε απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, ορίστηκαν οι στόχοι για τη νέα χρονιά και συζητήθηκαν τόσο τα φοιτητικά προβλήματα όσο και οι τρέχουσες εξελίξεις στο εθνικό μας ζήτημα.

Τέλος, αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΑΕΦΠ το οποίο θα κληθεί να φέρει εις πέρας τους νέους στόχους και τις προκλήσεις της νέας χρονιάς  και το οποίο έχει την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος: -
Αντιπρόεδροι:
Νικόλας Κούννου (Δράσις ΚΕΣ)
Παναγιώτης Στεργίδης (ΠΕΟΦ)
Κωνσταντίνος Παρέλλης (Α.Φ.ΕΠΑΛξη)
Αλέξανδρος Χρίστου (Α.Φ.Κ Τόλμη)
Ταμίας: Τάσος Μιχαηλά (Α.Φ.ΈΠΑΛξη)
Οργανωτικός: Δημήτρης Χατζαντώνης (Δράσις ΚΕΣ)
Εκπρόσωπος Τύπου: -
Γραμματέας: Κυριακή Κυριάκου (ΠΕΟΦ)
Υπεύθυνος Φοιτητικών: Σάββας Σαββίδης (ΠΕΟΦ)
Υπεύθυνος Εκδηλώσεων: Θεόδωρος Γεωργίου (Δράσις ΚΕΣ)
Υπεύθυνος Διαδικτύου: Μάριος Ζαχαριάδης (ΑΦΚ Τόλμη)

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ. στο δύσκολο έργο του.

Γραφείο Τύπου ΕΦΑΕΦΠ


30 Ιουλίου 2015

Untitled

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα διεξαχθεί το καθιερωμένο συνέδριο του Ενιαίου Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων. Το συνέδριο θα λάβει χώρα τη Κυριακή 2 Αυγούστου στις 11:00π.μ, στη Λευκωσία στην αίθουσα Α018 στα κεντρικά κτίρια του Πανεπιστημίου Κύπρου στην οδό Καλλιπόλεως.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου:

- Έναρξη του συνεδρίου με απολογισμό της χρονιάς (11:00 π.μ)

- Ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (12:30 μ.μ)

- Διάλειμμα για μεσημεριανό (13:00 μ.μ)

- Επανέναρξη του συνεδρίου με ορισμό στόχων και δράσεων για τη νέα χρονιά (14:30 μ.μ)

- Συζήτηση φλεγόντων θεμάτων που αφορούν τον Ελληνισμό και ως εκ τούτου, την ενημέρωση των θέσεων του Φορέα. (16:00 μ.μ)

Παρακαλούμε όλα τα μέλη του Φορέα μας όπως προσέλθουν στο συνέδριο ούτως ώστε να συμβάλουν με τον μέγιστο δυνατό τρόπο στη διεκπεραίωση των στόχων του συνέδριου.

Εκ του ΔΣ


21 Απριλίου 2015

Untitled

Ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τα πέντε νομοσχέδια που αφορούν το πλαίσιο αφερεγγυότητας.
Η ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής, με 33 ψήφους υπέρ και 23 εναντίον, ενέκρινε τα πέντε νομοσχέδια που αφορούν το πλαίσιο για την αφερεγγυότητα. Καταλυτική ήταν η συμφωνία μεταξύ των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ στο ζήτημα της προστασίας των μη βιώσιμων δανειοληπτών και στην κατάργηση των καταχρηστικών ρητρών, με την οποία εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία.

Το πλαίσιο καταψήφισαν ΑΚΕΛ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγοι, Συμμαχία Πολιτών και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας. Συγκεκριμένα η συμφωνία στην οποία κατέληξαν την ύστατη τα τρία κόμματα της πλειοψηφίας, επί των τεσσάρων «κόκκινων γραμμών» που έθεσε η ΕΔΕΚ, προνοούσε:
-Κατάργηση καταχρηστικών χρεώσεων των τραπεζών.
-Απαλλαγή εγγυητών για δάνεια ως 250.000, είτε αρχικό ποσόν είτε υπόλοιπο δανείου, στις περιπτώσεις που γίνεται εκποίηση κατοικίας και καθαρή περιουσία εγγυητών ως 1 εκατ. ευρώ (εξαιρουμένης πρώτης κατοικίας).
-Προστασία μη βιώσιμων δανειοληπτών για έξι μήνες, με προοπτική παράτασης για όσο χρειαστεί.
-Πρόταση νόμου για να λαμβάνεται υπόψη η αντικειμενική αξία του ενυπόθηκου ακίνητου, σε εκποιήσεις και για σκοπούς αναδιάρθρωσης δανείων, στη βάση εκτίμησης του κτηματολογίου.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις εκτιμάται ότι καλύπτουν το 85% των ευάλωτων δανειοληπτών και εγγυητών.Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τη τρόικα και να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου. Η εκκρεμότητα αυτή είχε παγώσει τις διαδικασίες για σχεδόν 8 μήνες
Παρά τις απειλές της Τρόικας περί μη εκταμίευσης της επόμενης δόσης θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός υπερψήφισης από την ολομέλεια της Βουλής ενός τέτοιου επικίνδυνου νομοσχεδίου.
Θεωρούμε επίσης τραγική ειρωνεία να ψηφίζουν ένα τέτοιο νομοσχέδιο αυτοί που συνεχίζουν ακάθεκτοι να αποδέχονται εν καιρό οικονομικής κρίσης τον παχουλό τους μισθό, αυτοί που την ίδια στιγμή που ο απλός φορολογούμενος πολίτης έβαζε υποθήκη το σπίτι του για να δώσει ένα καλύτερο μέλλον στην οικογένειά του οι εν λόγω κουστουμάτοι κύριοι έβλεπαν τα χρέη τους να διαγράφονται χωρίς να έχουν δώσει στην τράπεζα ούτε και ένα σεντ.

Αξιοσημείωτο γεγονός «τραγικής ειρωνείας» αποτελεί για ακόμη μια φορά η «κάλπικη» και γεμάτη κομματικά συμφέροντα σύγκρουση ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ. Είναι απορίας άξιον πόσο θράσος χρειάζεται για να επιρρίπτει ευθύνες αυτός που κάλεσε την Τρόικα στο νησί σε αυτόν που την καλοσώρισε με ανοιχτές αγκάλες, και το αντίστροφο.

Ως Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. αρνούμαστε κατηγορηματικά να γίνουμε για δεύτερη φορά πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα. Απαιτούμε από την παρούσα πολιτική ηγεσία του τόπου να εφαρμόσει όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, να πράξει αυτό που όφειλε εδώ και τόσο καιρό. Ζητάμε την άμεση απόδοση ευθυνών για την οικονομική κατάρρευση τους κράτους. Οι μόνες εκποιήσεις που θα δεχτούμε είναι οι εκποιήσεις των ακινήτων που ανήκουν στους κλέφτες του κράτους που μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι με τα αυτοκίνητα πολυτελείας τους και απολαμβάνουν τον ύπνο του δικαίου στις πολυτελείς σπιταρόνες τους.


6 Απριλίου 2015

13415_10153161143605482_1187041691608576316_n

Η 1η Απριλίου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για τον Κυπριακό Ελληνισμό, με τους Κύπριους να δίνονται ψυχή τε και σώματι στον αγώνα για απελευθέρωση από τον αγγλικό ζυγό και για το δίκαιο αίτημά τους για ΕΝΩΣΗ. Έχοντας ως παράδειγμά τους παλαιότερους αγώνες του Ελληνισμού και μια συνεχή συμμετοχή εθελοντών σε όλους τους εθνικούς αγώνες, οι Κύπριοι δημιούργησαν την Εθνική Οργάνωση Κυπρίων  Αγωνιστών (ΕΟΚΑ). Αποτέλεσμα ήταν το έπος του 1955-59 κατά τη διάρκεια του οποίου οι Κύπριοι έγραψαν σελίδες δόξας και ηρωισμού με τις θυσίες τους, αντάξιες με αυτές των Ελλήνων προγόνων τους.

Επ’ευκαιρία αυτής της επετείου, ο ΕΦΑΕΦΠ(Δράσις ΚΕΣ, ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης, ΑΦΕΠΑλξη Παν. Κύπρου, Τόλμη Ιωαννίνων), η Α.Φ.Κ. Νίκη ΤΕΠΑΚ και η AKM ΕΦΕΝ διοργανώνουν την εκδήλωση:

«Ιστορική Αναδρομή στον Αγών της Ε.Ο.Κ.Α. Αλήθειες και Ψέματα»

την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015, στις 19:00 στην αίθουσα Ε010 στα κεντρικά κτίρια του Πανεπιστημίου Κύπρου στην οδό Καλλιπόλεως.

Επίσημοι προσκεκλημένοι και κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

-Χάρης Αλεξάνδρου (υπ. Διδάκτωρ τμ. Ιστορίας Παν. Κύπρου)
-Άντυς Λοίζου(Συνταγματάρχης Ε.Α)
-Αυγουστής Ευσταθίου(Αγωνιστής Ε.Ο.Κ.Α)


22 Δεκεμβρίου 2014

10868129_389107967918263_4247774865091942257_n

Ένεκα των πρόσφατων εθνικών εξελίξεων στο νησί μας, ο ΕΦΑΕΦΠ(Δράσις ΚΕΣ, ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης, ΑΦΕΠΑλξη Παν. Κύπρου, Τόλμη Ιωαννίνων), το Μέτωπο ΚΦΗΒ, η Α.Φ.Κ. Νίκη ΤΕΠΑΚ και η AKM ΕΦΕΝ διοργανώνουν την εκδήλωση «Κυπριακό ώρα μηδέν: Αποτροπή Τουρκικής λίμνης στη Μεσόγειο, συμμαχίες και στρατηγική απελευθέρωσης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27/12/14, στις 1900, στην αίθουσα  Α018 στα κεντρικά κτίρια του Πανεπιστημίου Κύπρου στην οδό Καλλιπόλεως

Επίσημοι προσκεκλημένοι και κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

-Δρ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης (Καθηγητής Διεθνούς πολιτικής – Πάντειο Πανεπιστήμιο)
-Φοίβος Κλόκκαρης (Αντιστράτηγος ε.α)
-Νικόλας Ιωαννίδης (υπ.διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου)

Συντονίζει η Μικαέλλα Λοίζου (Δημοσιογράφος)


18 Δεκεμβρίου 2014

kjhvkjgvkujvjyh

Στα πλαίσια του Αντικατοχικού μας αγώνα ο ΕΦΑΕΦΠ, το Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Κ.Φ.Η.Β., η Α.Φ.Κ. Νίκη ΤΕ.ΠΑ.Κ. και η Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν διοργανώνουν

27 Δεκεμβρίου 2014

-10:00π.μ.: Διαφώτιση με άνοιγμα περιπτέρου παρά το Οδόφραγμα Οδού Λήδρας.

-16:00μ.μ: 51ο Συνέδριο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. Θα λάβει χώρα στην αίθουσα Α018 στα κεντρικά κτίρια του Πανεπιστημίου Κύπρου στην οδό Καλλιπόλεως.

-19:00μ.μ.:Πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Κυπριακό ώρα μηδέν: Αποτροπή Τουρκικής λίμνης στη Μεσόγειο, συμμαχίες και στρατηγική απελευθέρωσης» στην αίθουσα Α018 στα κεντρικά κτίρια του Πανεπιστημίου Κύπρου στην οδό Καλλιπόλεως.
Ομιλητές:
-Δρ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης (Καθηγητής Διεθνούς πολιτικής – Πάντειο Πανεπιστήμιο)
-Φοίβος Κλόκκαρης (Αντιστράτηγος ε.α)
-Νικόλας Ιωαννίδης (υπ.διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου)

Συντονίζει η Μικαέλλα Λοίζου (Δημοσιογράφος)

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΑΤΟΧΗ – ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


2 Δεκεμβρίου 2014

afisia

 

Το πνευματικό κέντρο «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ» και

ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα:

«Κύπρος – Θράκη: Ιστορίες Παράλληλες»

το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7μ.μ.

στο Πνευματικό κέντρο «Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη»

Τόπος: Μ.Μ.Κωνσταντίου 8, Κομοτηνή

Ημ/νια: Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ώρα: 7 μ.μ.

Τηλ. Επικοιν: 2531084228


11 Νοεμβρίου 2014

teliki afisia

 

20 Ιουλίου 1974. Οι Τούρκοι, προφασιζόμενοι δήθεν την ασφάλεια των «αδερφών» μας Τούρκων της Κύπρου, εισβάλλουν στην ανέκαθεν Ελληνική νήσο, σκοτώνουν, βιάζουν, λεηλατούν και ατιμάζουν τα Άγια χώματά μας.

Εννέα χρόνια αργότερα, στις 15 Νοεμβρίου 1983, ο δολοφόνος – τρομοκράτης Ντενκτάς πάντοτε με τις ευλογίες και διαταγές της Άγκυρας, ανακηρύσσει την παράνομη Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου ( «ΤΔΒΚ») υπό την προεδρία του ιδίου.

Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων (Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π) εν έτι 2014 δεν παύει να αγωνίζεται για το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας στον βωμό της οποίας έπεσαν χωρίς δεύτερη σκέψη παιδιά αμούστακα, σύζυγοι, γονείς, παππούδες.

Όταν το 1955 κάποιοι «ονειροπόλοι» υπέγραφαν με το αίμα τους τον διακαή πόθο για Απελευθέρωση, Αυτοδιάθεση και Ένωση, κάποιοι άλλοι υπέγραφαν στα χαρτιά τη λεγόμενη πολιτική ισότητα (equal footing), την απαρχή δηλαδή του ξεπουλήματος της Κύπρου στην Τουρκία. Από τότε, η Τουρκία μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι διεκδίκησης δικαιωμάτων, που είχε απολέσει το 1914 και έτσι τροχοδρομείται η εντατική προσπάθεια υλοποίησης του σχεδίου για διχοτόμηση του νησιού.

Το 1960 το αίμα των ηρώων μας ξεπουλιέται με το μελάνι των πολιτικών που κάθε άλλο παρά σεβασμό δείχνουν στις θυσίες τους. Έτσι γίνεται άλλο ένα μεγάλο βήμα για την επίτευξη της επιδίωξης της Τουρκίας για διχοτόμηση του νησιού. Η εφαρμογή του σχεδίου επιτυγχάνεται το 1974 με την παράνομη εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο που είχε ως αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 38% των εδαφών μας και την αφόρητη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των νομίμων κατοίκων του νησιού με τα εγκλήματα της εισβολής να συνεχίζονται ακόμα και σήμερα.

Έκτοτε, η πολιτική μας ηγεσία, για επίδειξη «καλής θελήσεως» πέφτει θύμα της Τουρκικής αδιαλλαξίας που μόνο σκοπό έχει τη διχοτόμηση του νησιού, αν όχι και την πλήρη κατοχή του. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του πρώην προέδρου της Τουρκίας Κενάν Εβρέν σε ερώτηση που του τέθηκε από δημοσιογράφο Τουρκικής εφημερίδας αν η εισβολή του 1974 πέτυχε τους στρατηγικούς και πολιτικούς της στόχους. Η απάντηση του ήταν: «Σκοπός ήταν η εγκαθίδρυση μιας ομοσπονδίας, δυστυχώς όμως δεν πραγματοποιήθηκε. Δηλαδή η στρατιωτική επιχείρηση πέτυχε αλλά στην ουσία δεν επιτεύχθηκε ακόμη ο στόχος.»

Θα επιτρέψουμε να επιτύχουν τους στόχους τους;

Ο αγώνας που απαιτείται για την πολυπόθητη Απελευθέρωση και την οριστική Εθνική μας αποκατάσταση διέρχεται από ένα δύσκολο δρόμο. Οι περιστάσεις επιβάλλουν την ανάληψη μακροχρόνιας πρωτοβουλίας για την δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού η οποία θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κύπρου. Η λύση χάριν της λύσης δεν είναι ασφαλής επιλογή. Γι αυτό πέραν από την πολιτική βούληση, απαιτείται η Εθνική συμφιλίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και συμφέροντα, οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΦΑΕΦΠ για την παράνομη ανακήρηξη του Ψευδοκράτους.

Α.Φ.ΕΠΑΛξη Παν. Κύπρου (Λευκωσία):

Α.Φ.ΈΠΑΛξη Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν

14 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ. πορεία (Προ-συγκέντρωση) στο οδόφραγμα οδού Λήδρας.

15 Νοεμβρίου Λαμπαδηφορία καταδίκης του Ψευδοκράτους  στις 7 μ.μ στο κυκλικό κόμβο του «ΟΧΙ» Λήδρας.

https://www.facebook.com/events/1589439027951265/?pnref=story

https://www.facebook.com/events/724092384333460/?pnref=lhc.recent

Ε.Κ.Φ Δράσις ΚΕΣ Αθήνας

Μεγάλη εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους Πέμπτη 13 Νοεμβρίου η ώρα 20:00 στο οίκημα στην Ζωγράφου (Παιανίας 5-7).
Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου σε καλούμε στην καθιερωμένη Αντικατοχική πορεία που διοργανώνει η ΕΦΕΚ Αθήνας (προσυγκέντρωση στο οίκημα μας Παιανίας 5-7, Ζωγράφου η ώρα 13:30).

Η πορεία θα ξεκινήσει από το οίκημα μας, θα περάσει έξω από την Τουρκική Πρεσβεία και θα τερματιστεί μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

https://www.facebook.com/events/330869330418840/?pnref=story

https://www.facebook.com/events/816839341670933

ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης & Α.Φ.Κ Τόλμη Ιωαννίνων

Την Πέμπτη, 13/11/2014, ξεκινάει η 48ωρη απεργία πείνας απέναντι από το τουρκικό προξενείο, απέναντι από τη σημαία της ντροπής. Με το πέρας της απεργίας, δηλαδή στις 15/11, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους στην αίθουσα της Μητρόπολης (Αγίας Σοφίας 3), ώρα 18:00, με ομιλητή τον κ.Σάββα Καλεντερίδη. Αργότερα θα ακολουθήσει πορεία προς το τουρκικό προξενείο για να διαδηλώσουμε κατά του αττίλα, στις 19:30.

https://www.facebook.com/events/713586848727115/?pnref=story

 

 


29 Ιουλίου 2014

Untitled

.

Η σημαντικότητα του Ενιαίου Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων ξεπερνάει τα όρια του φοιτητικού κινήματος. Οι παρατάξεις του Φορέα αποτελούν για περίπου 45 χρόνια φάρο ιδεών και αγώνων για τους φοιτητές και την Κύπρο. Όσοι περάσανε από τις παρατάξεις του Φορέα θυμούνται με περηφάνια τους αγώνες που είχαν δώσει σε δύσκολες εποχές. Κάποιοι ασυμβίβαστοι αγωνιστές, καταξιωμένοι στους χώρους εργασίας τους και στην κυπριακή κοινωνία, παραμένουν πεπεισμένοι ότι η μόνη βιώσιμη λύση στο Κυπριακό είναι αυτή που πρώτες οι παρατάξεις του Φορέα χάραξαν, η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

Τον Ιούλιο του 1987 , οι αυτόνομες ενωτικές φοιτητές παρατάξεις Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ Αθήνας, Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης και Δ.Ε.Π. Αμερικής, αποφασίζουν να ενώσουν τη φωνής τους και να σχηματίσουν ένα κοινό φορέα. Το ιδρυτικό συνέδριο πραγματοποιείται το διήμερο 29-30 Ιουλίου 1987 στη Λευκωσία με την συμμετοχή των ολομελειών των τριών φοιτητικών παρατάξεων. Με την πάροδο του χρόνου, στον Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. προσχωρούν οι φοιτητικές παρατάξεις, Ο.Π.Ε.Κ. Α.Τ.Ι., και Α.Φ.ΈΠΑΛξη Πανεπιστημίου Κύπρου.  Αργότερα προσχώρησε ο Α.Φ.Σ.Κ. Φλόγα Πάτρας, ενώ στο πρόσφατο συνέδριο του 2011 προσχώρησαν οι παρατάξεις Α.Φ.Κ. Τόλμη Ιωαννίνων και Α.Φ.Κ. Ασπίς Ηρακλείου. Σήμερα 27 χρόνια μετά την ίδρυση του, ο Φορέας αριθμεί 4 ενεργές παρατάξεις, Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ Αθήνας, Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης, Α.Φ.ΈΠΑΛξη Πανεπιστημίου Κύπρου και Α.Φ.Κ. Τόλμη Ιωαννίνων.

Από την αρχή ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. επιλέγει την συνειδητή αποστασιοποίησή του από κόμματα και οργανωμένους πολιτικούς φορείς, και καθίσταται ο ίδιος όργανο έκφρασης μιας μεγάλης μερίδας φοιτητών. Μέσα από τον Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εκφράζονται χωρίς τον έλεγχο και τις οδηγίες των κομματικών στεγανών. Έχοντας στις τάξεις του νέους απαλλαγμένους από μικροκομματικά συμφέροντα, αναλαμβάνει να διαδραματίσει πρωτοποριακό ρόλο, δίνοντας καθημερινά τον δικό του αγώνα ενάντια στους κήρυκες του ενδοτισμού και των υποχωρήσεων. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του , ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. έθεσε σαν στόχο την φραγή του δρόμου στον οποιοδήποτε ορέγεται ένα νέο ξεπούλημα τύπου ομοσπονδίας. Ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. έχει να επιδείξει ποικιλόμορφη δράση τα τελευταία χρόνια. Οι πορείες και η διενέργεια ενημέρωσης για όλα αυτά τα οποία οι πολιτικοί ξεχνούν να πουν στους πολίτες, κυρίως ως  προς την επίλυση του κυπριακού, αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της δράσης του Φορέα.

Προσηλωμένος στον δρόμο της Αυτονομίας ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π συνεχίζει το δύσκολο μα δίκαιο αγώνα του παρά όλα τα ύπουλα και βίαια κτυπήματα που δέχεται. Μακριά από κομματικά συμφέροντα, προσωπικές φιλοδοξίες αγωνίζεται για την Απελευθέρωση της πατρίδας μας, την εθνική και ατομική αξιοπρέπεια και ελευθερία.

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ