29 Ιουλίου 2014

Untitled

.

Η σημαντικότητα του Ενιαίου Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων ξεπερνάει τα όρια του φοιτητικού κινήματος. Οι παρατάξεις του Φορέα αποτελούν για περίπου 45 χρόνια φάρο ιδεών και αγώνων για τους φοιτητές και την Κύπρο. Όσοι περάσανε από τις παρατάξεις του Φορέα θυμούνται με περηφάνια τους αγώνες που είχαν δώσει σε δύσκολες εποχές. Κάποιοι ασυμβίβαστοι αγωνιστές, καταξιωμένοι στους χώρους εργασίας τους και στην κυπριακή κοινωνία, παραμένουν πεπεισμένοι ότι η μόνη βιώσιμη λύση στο Κυπριακό είναι αυτή που πρώτες οι παρατάξεις του Φορέα χάραξαν, η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

Τον Ιούλιο του 1987 , οι αυτόνομες ενωτικές φοιτητές παρατάξεις Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ Αθήνας, Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης και Δ.Ε.Π. Αμερικής, αποφασίζουν να ενώσουν τη φωνής τους και να σχηματίσουν ένα κοινό φορέα. Το ιδρυτικό συνέδριο πραγματοποιείται το διήμερο 29-30 Ιουλίου 1987 στη Λευκωσία με την συμμετοχή των ολομελειών των τριών φοιτητικών παρατάξεων. Με την πάροδο του χρόνου, στον Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. προσχωρούν οι φοιτητικές παρατάξεις, Ο.Π.Ε.Κ. Α.Τ.Ι., και Α.Φ.ΈΠΑΛξη Πανεπιστημίου Κύπρου.  Αργότερα προσχώρησε ο Α.Φ.Σ.Κ. Φλόγα Πάτρας, ενώ στο πρόσφατο συνέδριο του 2011 προσχώρησαν οι παρατάξεις Α.Φ.Κ. Τόλμη Ιωαννίνων και Α.Φ.Κ. Ασπίς Ηρακλείου. Σήμερα 27 χρόνια μετά την ίδρυση του, ο Φορέας αριθμεί 4 ενεργές παρατάξεις, Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ Αθήνας, Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης, Α.Φ.ΈΠΑΛξη Πανεπιστημίου Κύπρου και Α.Φ.Κ. Τόλμη Ιωαννίνων.

Από την αρχή ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. επιλέγει την συνειδητή αποστασιοποίησή του από κόμματα και οργανωμένους πολιτικούς φορείς, και καθίσταται ο ίδιος όργανο έκφρασης μιας μεγάλης μερίδας φοιτητών. Μέσα από τον Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εκφράζονται χωρίς τον έλεγχο και τις οδηγίες των κομματικών στεγανών. Έχοντας στις τάξεις του νέους απαλλαγμένους από μικροκομματικά συμφέροντα, αναλαμβάνει να διαδραματίσει πρωτοποριακό ρόλο, δίνοντας καθημερινά τον δικό του αγώνα ενάντια στους κήρυκες του ενδοτισμού και των υποχωρήσεων. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του , ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. έθεσε σαν στόχο την φραγή του δρόμου στον οποιοδήποτε ορέγεται ένα νέο ξεπούλημα τύπου ομοσπονδίας. Ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. έχει να επιδείξει ποικιλόμορφη δράση τα τελευταία χρόνια. Οι πορείες και η διενέργεια ενημέρωσης για όλα αυτά τα οποία οι πολιτικοί ξεχνούν να πουν στους πολίτες, κυρίως ως  προς την επίλυση του κυπριακού, αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της δράσης του Φορέα.

Προσηλωμένος στον δρόμο της Αυτονομίας ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π συνεχίζει το δύσκολο μα δίκαιο αγώνα του παρά όλα τα ύπουλα και βίαια κτυπήματα που δέχεται. Μακριά από κομματικά συμφέροντα, προσωπικές φιλοδοξίες αγωνίζεται για την Απελευθέρωση της πατρίδας μας, την εθνική και ατομική αξιοπρέπεια και ελευθερία.

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ


22 Ιουλίου 2014

2013_03_12_12_22_10__fdcc2605eb264020939fe2d585d01680

Φιλοξενούμενος στο δελτίο ειδήσεων του Σίγμα τη Δευτέρα 21 Ιουλίου ήταν ο Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος προανείγγειλε δια στόματος του και με τις ευλογίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Ανα(ν)στασιάδη την ένταξη και προώθηση της «Ομοσπονδίας» στα σχολεια, στα πλαίσια της διδασκαλίας των μαθημάτων «Αγωγή τουΠολίτη» και «Πολιτική Οικονομία».

Σκοπός της εν λόγω κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης, είναι να προετοιμάσουν το έδαφος και τις συνθήκες για ένα επερχόμενο δημοψήφισμα και να προωθήσουν τα προδοτικά και φασιστικά τους σχέδια στους μελλοντικούς ψηφοφόρους.Η προσπάθεια καλλιέργειας ενός κλίματος υπέρ της Ομοσπονδίας, μιας «Ομοσπονδιακής συνείδησης» όπως ο ίδιος ανέφερε, με αντιδημοκρατικούς και φασιστικούς τρόπους, θυμίζει πράξεις και ενέργειες που έπρατταν ολοκληρωτικά καθεστώτα με πρώτιστο στόχο την χειραγώγηση του λαού, εξυπηρετώντας τα κομματικά τους συμφέροντα. Ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε τεράστιες προσπάθειες επι προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια για προώθηση της Διζωνικής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας με το έγγραφο «Κύπρος και Ομοσπονδία». Όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ Ερτογάν για την εισβολή, η Τουρκία επιθυμεί μία λύση στην Κύπρο, ηοποία θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα των «δύο λαών» και η οποία θα συμφωνηθεί αμοιβαία. Σε αυτές τις δηλώσεις έρχονται να πιστωθούν οι πάγιες και αδιάλλακτες προθέσεις της Τουρκίας για λύση του Κυπριακού οι οποίες δεν διαφέρουν σε τίποτα απο τις δικές σας. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύετε η πλήρης ταύτιση ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ (ΔΗΣΑΚΕΛ) στο εθνικό μας ζήτημα, όμως οι φασιστικές τακτικές της κομματοκρατίας δεν θα περάσουν.

Η προσθήκη της διδασκαλίας των πολιτευμάτων στα σχολεία, σαφώς και δεν θα ήταν κάτι κακό, καθώς θα βοηθήσει και θα εμπλουτίσει τους νέους του τόπου μας να καλλιεργήσουν και να αποκτήσουν πολιτική συνείδηση. Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο στόχος της παρούσας κυβέρνησης είναι η χάραξη συγκεκριμένης πολιτικής γραμμής, επιδιώκοντας πλύση εγκεφάλου γκεμπελικού τύπου στους μαθητές με πρώτιστο στόχο την ΄΄αγιοποίηση΄΄της ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας και τελικώς την αποδοχής της από την νεολαία.

Ως Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε και εναντιωνόμαστε σ΄αυτην την προσπάθεια των φασιστικών και αντιδημοκρατικών ενεργειών που καταβάλλει η άρχουσα τάξη του τόπου. Καλούμε όλους τους συλλόγους των καθηγητών, των γονέων και τους ίδιους τους μαθητές, να τεθούν απέναντι στα φασιστικά σχέδια των ομοσπονδιακών και να μην επιτρέψουν την καλλιέργεια και διάβρωση της εθνικής μας ταυτότητας. Μια ενδεχόμενη ένταξη των μαθημάτων στα σχολεία υπέρ της Ομοσπονδίας αποτελεί για την κομματοκρατία του τόπου μας, την καλύτερη λύση για να «ψήσουν» τους μελλοντικούς ψηφοφόρους προωθώντας τα εμετικά τους σχέδια. Δεν θα περάσει ο φασισμός! Κάτω τα χέρια απ΄την παιδεία! Όχι στην Ομοσπονδία! Όχι στο ξεπούλημα της Κύπρου!

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης


20 Ιουλίου 2013

39 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το πικρό εκείνο πρωινό του Σαββάτου, 20 του Ιούλη 1974, όταν η Τουρκία βλέποντας την Κερκόπορτα της Κύπρου ορθάνοικτη, εισέβαλε με τις ορδές της στο νησί, κορυφώνοντας τα πολυετή σχέδια της για επανάκτηση της πατρίδας μας.

Η δήθεν ειρηνευτική επέμβαση Αττίλας, για «αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης» στην Κύπρο έμελλε να προστεθεί ως μια ακόμη γενοκτονία, μια από τις πολλές που έχει στο βαρύτατο ποινικό μητρώο που αποκαλεί ιστορία της η Τουρκία. Αποτελεί όμως την πιο δειλή όλων, αφού τα εκατομμύρια των Τούρκων τα έβαλαν με μια μικρή μερίδα του Ελληνισμού, προδομένη από παντού, χωρίς να έχει καν τη δυνατότητα να αμυνθεί.

Η σημερινή μαύρη επέτειος αποτελεί ημέρα μνήμης για τον απανταχού Ελληνισμού που ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ τη σωρεία εγκλημάτων των Τούρκων που για ακόμη μια φορά έδειξαν την αιμοσταγή τους φύση. Δεν ξεχνά τις δολοφονίες, τους βιασμούς, τα βασανιστήρια, τις λεηλασίες, τον εποικισμό και τόσα άλλα που διαπράττουν για 39 χρόνια στο νησί μας οι κατακτητές.

Προπαντός, όμως, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ τους ηρωικούς υπερασπιστές της Κύπρου, που ως σύγχρονοι Σπαρτιάτες, όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στον εισβολέα, και σε ένα παιχνίδι που είχε πουληθεί προτού καν ξεκινήσει, έγραψαν με το αίμα τους ιστορίες ηρωισμού. Και ενώ η Αϊσέ πήγε διακοπές, τις πλήρωσε πολύ ακριβά με τους Τούρκους στρατιώτες να κατατεμαχίζονται από τις δυνάμεις των Εθνοφρουρών και της ΕΛΔΥΚ, μέχρι να πετύχουν τον ανόσιο σκοπό τους.

Αυτό άλλωστε πρέπει να είναι και το μήνυμα αυτής της θλιβερής μέρας. Μοναδική και τελειωτική ήττα είναι η λήθη. Μόνο η λήθη μπορεί να ολοκληρώσει το έγκλημα της εισβολής του 1974. Όσο η μνήμη μένει ζωντανεί, όσο μας φωτίζει η φλόγα του ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Και όσο και αν προσπαθήσουν οι Τούρκοι με την πέμπτη φάλαγγα των ομοσπονδιακών, κανένα αντεθνικό σχέδιο, καμιά διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία δεν μπορεί να περάσει.

Ήδη μετρούμε 39 χρόνια αποτυχίας στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, με την υποδούλωσή μας να είναι πιο κοντά από ποτέ. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αποβάλουμε από πάνω μας την νοοτροπία του ηττημένου και να εμπνευστούμε από τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων που αντιτάχθηκαν στον Τούρκο εισβολέα και να παλέψουμε για τη λευτεριά μας. Μονάχα έτσι θα επιβιώσουμε, μονάχα έτσι θα δικαιώσουμε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν στη γραμμή του καθήκοντος. Επομένως ας συνεχίσουμε από εκεί που αυτοί έπεσαν μαχόμενοι και βροντοφωνάξουμε:

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

Γραφείο Τύπου ΕΦΑΕΦΠ

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου, Επίκαιρα

10 Ιουλίου 2013

Αύριο συμπληρώνονται δύο χρόνια, από τη θλιβερή εκείνη μέρα που το σαθρό σύστημα υπό την Προεδρία Δημήτρη Χριστόφια σκόρπισε τον όλεθρο με την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» που έντυσε στα μαύρα 13 οικογένειες συμπατριωτών μας. Χθες, μετά το πέρας της δίκης για τη φονική έκρηξη, το ίδιο καρκινωματώδες σύστημα, φρόντισε με την απόφασή του να φονεύσει τους 13 ήρωες για άλλη μια φορά με την αθώωση αρκετών από τους κατηγορουμένους.

Τραγελαφική δε, ήταν η αθώωση του Μάρκου Κυπριανού, μόνιμου παραστάτη του Νίκου Αναστασιάδη στην προεκλογική του εκστρατεία, με την πρόφαση ότι ακολουθούσε τις εντολές του Δημήτρη Χριστόφια. Αυτόματα όμως, επιβαρύνεται για ακόμη μια φορά, ο κατ’ εξοχήν ένοχος για την μεγαλύτερη καταστροφή που έπληξε την Κύπρο μετά το 1974, που δεν είναι άλλος από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο οποίος, πλήρως προστατευόμενος από τις ζυριχικό Σύνταγμα, συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, αφού οι ευθύνες του είναι καθαρά «πολιτικές». Και εξακολουθεί να προκαλεί με την αναίδειά του, τους συγγενείς αλλά και τον κόσμο που βλέπει με οργή τα συντρίμια της διακυβέρνησής του, από το βήμα των στημένων μνημόσυνων που διοργανώνει το κόμμα του για να αποκαταστήσει το όνομά του «μεγάλου» ηγέτη του.

Πώς όμως δέχεται η πολιτεία την δικαιολόγηση της «πολιτικής» ευθύνης; Γίνεται σε μια χώρα που θέλει να παρουσιάζεται εκσυγχρονισμένη, εξευρωπαϊσμένη και με δήθεν ηγέτη να ανέχεται αυτή την κατάσταση; Όταν ένας Πρόεδρος έχει σαφείς και αναγνωρισμένες από όργανα του κράτους, ευθύνες στην καταστροφή που προκάλεσαν τα φονικά εμπορευματοκιβώτια και στο θάνατο 13 πολιτών που ορκίστηκε να προστατεύει στην αρχή της θητείας του, τότε η «πολιτική» ευθύνη δεν πρέπει να αποτελεί σωσίβιο για την ηλιθιότητα των ηγετών. Πρέπει να αποτελεί τη βαρύτερη των ηγεμονικών αμαρτιών ενός πολιτικού και να επισύρει τις πιο σοβαρές των ποινών, ως παράδειγμα προς αποφυγήν άλλων «αμαρτιών» που θα θέλουν να υποπέσουν μελλοντικοί ηγέτες.

Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά την γενεσιουργό δύναμη της ατιμωρησίας στην Κύπρο, αλλά και στον Ελληνισμό γενικότερα. Σε ένα σύστημα που έχει καταντήσει το σαράκι που θα κατασπαράξει το λαό του, αυτοί που πλέον έχουν καταστεί η κυβερνούσα ελίτ των κομμάτων, είναι όλοι εξ ίσου ικανοί για τις ίδιες καταστροφές, κλοπές και σκάνδαλα των προκατόχων τους. Επομένως η ατιμωρησία, την οποία πρώτοι αυτοί μεταξύ τους καθιερώνουν, είναι ο δικός τους τρόπος για άτυπη νομιμοποίηση των εγκλημάτων τους. Γιατί μοναδικός τους τρόμος είναι η τιμωρία: Η τιμωρία του ενός που θα αποτελέσει την απαρχή για την τιμωρία ΟΛΩΝ τους.

Παράλληλα, δεν μπορούμε να μην τονίσουμε και το μοναδικό σημείο-παρηγοριά για τους συγγενείς των θυμάτων: Μετά από δύο χρόνια λοιδορίας, ύβρεων και συνεχούς υποτίμησης της θυσίας των ηρωικών νεκρών που έπεσαν στη γραμμή του καθήκοντος, η δίκη διασαφήνισε πως ουδεμία ευθύνη είχαν στην όλη πορεία προς την καταστροφή. Αυτό το σημείο πρέπει να αποτελέσει σταθμό για την μελλοντική δικαίωση. Αρκετά σκύλευσαν τη μνήμη των νεκρών κάποιοι πολιτικοί χώροι και δη το ΑΚΕΛ, στην προσπάθειά του να «εξαγνίσει» τον Χριστόφια από τη δολοφονία. Οι ήρωες που είχαν δοξαστεί στις μνήμη του κόσμου, πλέον αποκαθίστανται και από το δικαστήριο, για να κλείσουν τα στόματα των θρασύδειλων πολιτικών εμπρηστών που έφεραν την καταστροφή και το θάνατο στο νησί μας.

Ως Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Παρατάξεων σαφώς και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνολική εικόνα της δίκης, και άσχετα με τη νομική της ερμηνεία θα παλέψουμε στο πλευρό των συγγενών των ηρωικών θυμάτων για τη δικαίωσή τους και την ολοκληρωτική απονομή δικαιοσύνης, που αποτελεί και τη δικαίωση όλων μας. Είμαστε βέβαιοι πως σε κάποια γραφεία του προηγούμενου κυβερνώντος κόμματος, οι ένοχοι τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση με την δικαστική απόφαση αλλά τους υπενθυμίζουμε μια αλήθεια που ούτε και αυτοί δεν μπορούν να αγνοήσουν: Έστι δίκης οφθαλμός ος τα πανθ’ορά!

Γραφείο Τύπου ΕΦΑΕΦΠ

 


30 Μαΐου 2013

Δελτίο τύπου ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ, Αθήνας, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π


Μόνο αισθήματα οργής μπορούν να προκαλέσουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών στο νησί. Αρχικά, αναφερόμαστε στην απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, μετά από αίτημα του Υπουργικού Συμβουλίου, για αγορά αυτοκινήτου αξίας 43.188 ευρώ προς τον τέως ΠτΔ Δημήτρη Χριστόφια. Θεωρούμε αδιανόητο, εν καιρώ κοινωνικοοικονομικής κρίσης και εξαθλίωσης ενός μεγάλου πληθυσμιακού τμήματος του λαού μας, το κράτος να προσφέρει τέτοια δώρα/υπηρεσίες αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, έστω και αν νόμιμα ο οποιοσδήποτε τέως ή νυν τα «δικαιούται».

Ειλικρινά, διερωτώμαστε εάν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, οι νέοι πτυχιούχοι που οδηγούνται με αυξανόμενους ρυθμούς στην ανεργία, οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι και όσοι αδίκως έχουν επηρεαστεί από το κούρεμα των καταθέσεων, «δικαιούνται» να υφίστανται όσα βιώνουν σήμερα. Σε μια κοινωνία η οποία δεινοπαθεί από το εθνικό μέχρι το κοινωνικό και οικονομικό σκέλος, τέτοιες κινήσεις μόνο προκλητικές μπορούν να θεωρηθούν. Ιδιαίτερα, όταν σε αυτές εμπλέκονται όσοι εδώ και χρόνια διατρανώνονται τάχα υπέρ της εργατικής τάξης, των φτωχότερων κοινωνικών στρωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Παράλληλα, οφείλει να γίνει λόγος και για το περιβόητο Ταμείο Αλληλεγγύης που συστάθηκε επί κυβέρνησης Χριστόφια και τυχαία (!) μόλις δυο μήνες πριν τον τερματισμό της θητείας του και τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, εκτοξεύτηκαν από το Προεδρικό επιταγές αξίας 500.000 ευρώ και άνω. Μάλιστα, πρέπει να γινει αναφορά και στο γεγονός ότι η Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας είχε πλήρη άγνοια για την λειτουργία του εν λόγω ταμείου.

Είναι πράγματι ολοφάνερο ότι οι επιταγές αυτές μοιράστηκαν σε εκατοντάδες πολίτες τις παραμονές των προεδρικών εκλογών. Εντούτοις, έστω και αν δόθηκαν σε δυσπραγούντες συμπολίτες μας, που κάτι τέτοιο σαφώς και δεν έχει δικαιολογηθεί, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτοί ανακαλύφθηκαν μερικές μόνο ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση.

Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. ξεκααθαρίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες που αφορούν εξαγορές ψήφων και διαστρεβλώσεις συνειδήσεων έρχονται σε σύγκρουση με τη νομιμότητα και την ηθική αξιοπρέπεια του κοινωνικού συνόλου. Αναμένουμε, λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, η Βουλή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να εξετάσει την υπόθεση και επιτέλους οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου, Επίκαιρα

25 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ, Αθήνας, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Συμπληρώνονται φέτος εννέα χρόνια από το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 και την απόρριψη του σχεδίου Αναν από την πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού. Οι Έλληνες της Κύπρου, διέσωσαν την εσχάτη την Κυπριακή Δημοκρατία και διατήρησαν την αξιοπρέπεια του τόπου μας, αποτρέποντας την μετατροπή του νησιού σε τούρκο-βρετανικού προτεκτοράτου, με τη συντριπτική πλειοψηφία του 76%.

Εννέα χρόνια πριν, ο κυπριακός Ελληνισμός κλήθηκε να αποφασίσει το μέλλον του, υπερψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας το σχέδιο για λύση του Κυπριακού, του τότε γενικού γραμματέα του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν. Το σχέδιο ήταν βασισμένο στη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με φανερά ελαττώματα αλλά και μειονεκτήματα για την ελληνική πλευρά. Ένα σχέδιο έκτρωμα, που ουσιαστικά νομιμοποιούσε την τουρκική βαρβαρότητα και την εισβολή του 1974, καθιστώντας τους φονιάδες των προγόνων κυρίαρχους στον βορρά και συγκυρίαρχους στον νότο.

Έτριζαν οι τάφοι των ηρώων μας, στην ιδέα και μόνο της τουρκοποίησης των χωμάτων που πότισαν με το αίμα τους, με την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Ο Κυπριακός Ελληνισμός, πιστός στην ιστορία του και τα Ελληνικά ιδανικά που έχει γαλουχηθεί μέσα από τους αιώνες, απέρριψε το ξεπούλημα της πατρίδας μας, συνθλίβοντας έτσι τα ξενόφερτα σχέδια διά-λύσης του νησιού. Ο Ελληνισμός στην Κύπρο, νίκησε της ορέξεις των μεγάλων δυνάμεων, αλλά και των εχθρών εκ των έσω, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν βγάζοντας τις μάσκες πριν από το δημοψήφισμα. Η ξευτίλα της πολιτικής σε όλο της το μεγαλείο.

Είδαμε πολιτικούς ηγέτες, που μέχρι τότε τους είχαμε σαν υπερασπιστές του Ελληνισμού στην πολιτική σκηνή του τόπου, να αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για τον εξευτελισμό και τερματισμό της Ελληνικότητας στην Κύπρο. Οι ηγέτες της ψευδο-πατριωτικής δεξιάς, την πιο κρίσιμη ώρα για τον τόπο μας, απέδειξαν πως το γαλάζιο χρώμα το οποίο υπηρετούν δεν είναι το γαλάζιο της Ελλάδας, αλλά του ευρώ και των λιρών (τότε). Είδαμε τον πατέρα της α-δεξιάς να απειλεί λέγοντας ότι η τυχόν απόρριψη του σχεδίου θα σήμαινε το τέλος των αγώνων του κυπριακού λαού, ενώ το δημιούργημα του, το αμερικανοκινούμενο κόμμα του, ο Δημοκρατικός Συναγερμός απειλούσε τον ανυποψίαστο πολίτη, ότι αν δεν δεχτούμε το σχέδιο αυτό, θα επέλθει μια δεύτερη «μικρασιατική καταστροφή». Κι όμως η ελληνική ψυχή δεν ξεγελάστηκε και τους ξευτίλισε. Απέδειξε περίτρανα την βρώμα της «δεξιάς» οικογένειας.

Μακριά από τα κομματικά συμφέροντα και τα προσωπικά οφέλη από τους ξένους οίκους που προωθούσαν το σχέδιο Ανάν και με μόνη έγνοια την διατήρηση της ελληνικότητας του νησιού, το κίνημα μας από τη πρώτη στιγμή, τον Νοέμβριο του 2002 όταν κατατέθηκε το 1ό σχέδιο Ανάν, ήταν παρόν στους αγώνες για την απόρριψη του. Αμέσως μετά την καταβολή του σχεδίου, το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. γίνεται το πρώτο οργανωμένο κίνημα που τάσσεται ενάντια στο σχέδιο και αναλαμβάνει το τομέα ενημέρωσης και διαφώτισης των πολιτών. Οι συναγωνιστές μας καθημερινά ήταν στους δρόμους, τόσο στη Κύπρο όσο και στην Αθήνα, διαφωτίζουν και ενημερώνουν φοιτητές και πολίτες για τις πρόνοιες του σχεδίου.

Τραγική ειρωνεία στην υπόθεση της Κύπρου, είναι ότι οι ίδιοι πολιτικοί που απειλούσαν τον Κυπριακό Ελληνισμό τότε με αφανισμό (Ν. Ανα(ν)στασιάδης, Κασουλίδης, Στυλιανίδης, Καιτούλα κτλ.), σήμερα βρίσκονται στα ανώτατα κυβερνητικά αξιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Φυσικά με την ανοχή και την ψήφο του Κυπριακού Ελληνισμού, αφού μετά το ιστορικό ΌΧΙ φρόντισαν να επανέλθει ο κομματικός φανατισμός.

Πέρασαν από εκείνο το ΟΧΙ εννέα χρόνια αλλά δυστυχώς βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση όσον αφορά την τύχη της Πατρίδας μας. Δεν μας έφτανε η πενταετής εφιαλτική διακυβέρνηση Χριστόφια που φρόντισε να φέρει το Κυπριακό στην χειρότερη του φάση (εκ περι(ν)τροπής προεδρία, παραμονή εποίκων, σταθμισμένη ψήφος, συνεχής αναγνώριση ψευδοκράτους, κτλ), κατάφεραν με την βοήθεια της σημερινής Κυβέρνησης, Νίκου Ανα(ν)στασιάδη να οδηγήσουν την χώρα και στο οικονομικό αδιέξοδο.

Βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα, εν έτει 2013 μπροστά στην πλήρη εξαθλίωση της Εθνικής μας αξιοπρέπειας και είμαστε σίγουροι ότι εκμεταλλευόμενοι την σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας, οι ξένοι δυνάστες μαζί με τους εδώ εκπροσώπους τους, δεν θα αργήσουν  να μας παρουσιάσουν ένα νέο σχέδιο «Ανάν» που θα «σώζει» την Κύπρο από όλα της τα προβλήματα.

Όπως και τότε έτσι και σήμερα όμως, μπροστάρηδες στον αγώνα για την αποτροπή νέων σχεδίων τύπου Ανάν βρίσκεται το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα αποδεχτούμε ποτέ μια λύση παρόμοιου τύπου (Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας), αλλά θα αγωνιζόμαστε για τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού Προβλήματος, που δεν είναι άλλη από την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Όσο δύσκολη και να είναι η οικονομική μας κατάσταση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, την εκδίωξη ΟΛΩΝ των εποίκων, την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων, την ελευθερία της ιδιοκτησίας, εγκατάστασης και διακίνησης για όλους τους πολίτες και την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

Η ιστορία γράφεται με ΑΝΥΠΑΚΟΗ. ΌΧΙ ξανά, όσες φορές και αν χρειαστεί. Σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος της πατρίδας μας, θα μας βρίσκουν απέναντι τους. Θα είμαστε η φωνή του παραλόγου, της δικιάς τους λογικής.

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.


8 Απριλίου 2013

Κείμενο Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης Πανεπιστημίου Κύπρου, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Η Προοδευτική, το φοιτητικό παράρτημα του ΑΚΕΛ, εξέδωσε μια ανακοίνωση για τα όσα «κέρδισε» για το φοιτητικό κίνημα μετά από τις αποφάσεις του Eurogroup για την οικονομία. Δυστυχώς την σφαίρα της πραγματικότητας την έχουν ξεπεράσει εδώ και πάρα πολύ καιρό!

Την Παρασκευή οι φοιτητές έλαβαν μηνύματα στο κινητό τους από την Προοδευτική Παν.Κύπρου ότι μετά από δική τους παρέμβασή στις 27/3 στη Συνεδρία της Συγκλήτου, πέτυχαν μείωση των διδάκτρων για τους μεταπτυχιακούς κατά 20%. Επίσης, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν και δημοσιεύτηκε στο paideia-news μας ενημερώνουν ότι τους «λυπεί η στάση των υπόλοιπων παρατάξεων».

Ως Α.Φ.Ε οφείλουμε να πούμε την αλήθεια διότι αυτό το γεγονός αποτελεί κοροϊδία κατά των συμφοιτητών μας, αφού ο πόνος και τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης για την οποία ευθύνη φέρει ΚΑΙ το ΑΚΕΛ, μετατράπηκαν σε προεκλογικό παιχνίδι. Κατ” αρχάς, στις 27/3 δεν υπήρξε συνεδρία στη Σύγκλητο, όπως μας ενημερώνει στο μήνυμα η Προοδευτική αλλά ΣΥΣΚΕΨΗ με τον Πρύτανη, τους Κοσμήτορες των σχολών και εκπροσώπων της Φ.Ε.ΠΑΝ, όπου ο ίδιος ο πρύτανης μας ενημέρωσε για την πρόθεσή του για μείωση διδάκτρων.

Κατά δεύτερο, η Προοδευτική όντως κατέθεσε το συγκεκριμένο θέμα την προηγούμενη Τετάρτη στην Σύγκλητο, όμως η μείωση διδάκτρων είχε ήδη αποφασιστεί από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Το συμπέρασμα είναι πως δεν πέτυχαν ΤΙΠΟΤΑ. Αναφέρονται σε μια προ-αποφασισμένη μείωση, εξού και δεν έλαβε χώρα οποιαδήποτε ψηφοφορία επί του θέματος.

Και διερωτόμαστε: Που ήσασταν τα τελευταία πέντε χρόνια; Που ήσασταν όταν ο πρώην πρόεδρος του κόμματός σας υπέγραφε για εκ περιτροπής προεδρία και σταθμισμένη ψήφο; Που ήσασταν όταν η υπόλοιπη Κύπρος διαδήλωνε έξω απο το προεδρικό για την τραγωδία στο Μαρί; Που ήσασταν όταν ο Δημήτρης Χριστόφιας έφερε την Τρόικα στην Κύπρο και το μνημόνιο; Γιατί επί 5 χρόνια καμία διαμαρτυρία; Γιατί βρεθήκατε έξω απο τη Βουλή μετά την απόφαση για κούρεμα καταθέσεων επι «δεξιάς» κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, ενώ ούτε μια φορά δεν καταδικάσατε την στάση της δικής σας κυβέρνησης η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για την θλιβερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τόπος μας σήμερα; Τέλος, πώς ξαφνικά το «αριστερό» Ακέλ, έχει προτάσεις για έξοδο από την κρίση και απεγκλωβισμό από το μνημόνιο και την Τρόικα; Πού ήταν οι συγκεκριμένες προτάσεις όταν ήσασταν εξουσία; Αρκετά ανεχτήκαμε την υποκρισία, τα ψέματά σας και τους ψευδο-ηρωισμούς σας. Φτάνει!

Λαϊκισμοί αλλού κύριοι. Στην θλιβερή και επιζήμια για την πατρίδα διακυβέρνηση του κόμματός σας ήσασταν απλά θεατές της κατάρρευσης του όλο οικοδομήματος. Σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι. Απλά αναμένετε και αγωνίζεστε για την συσπείρωση του κομματικού μηχανισμού σας. Σαν γύπες που αναμένουν να φάνε ότι έχει ξεμείνει από το πτώμα.

Κατηγορίες: Επίκαιρα

20 Μαρτίου 2013

mnima_theofilou

Επιγραφή που βρίσκεται στο μνήμα του Θεόφιλου στην αυλή του σπιτιού του. Τα πιο πάνω είναι λόγια του ιδίου του ήρωα.

Δελτίο τύπου Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1957 στο χωριό Ευρύχου.  Μεγαλωμένος με το όραμα της επιστροφής, μιας και ήταν γόνος προσφυγικής οικογένειας, στα 18 του κατετάγη στις Δυνάμεις Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς.  Εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού  στο Ηράκλειο της Κρήτης και στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου στη Ρεντίνα της Θεσσαλονίκης.  Στη συνέχεια της θητείας του, προήχθη στον βαθμό του υπολοχαγού, ενώ παράλληλα πρωτοστατεί στην ίδρυση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, του οποίου υπήρξε δραστήριο στέλεχος.  Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και εξειδικεύθηκε στην τουρκολογία.  Όταν επέστρεψε στο νησί, εργάστηκε στην αστυνομία με ειδικότητα στα τουρκικά θέματα και το 1986 στο Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Τόνιζε ιδιαίτερα τα αδύνατα σημεία του τουρκικού κράτους προς ενθάρρυνση των άτολμων πολιτικών για διεκδικητική πολιτική. Ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν είχε τεράστια συμβολή στην προβολή των θέσεων του Απελευθερωτικού Μετώπου του Κουρδιστάν, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Κουρδιστάν και όχι μόνο…
Υπήρξε επίσης ένθερμος ερευνητής στην ανεύρεση της τύχης των αγνοουμένων. Στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας υπάρχει φωτογραφία του με το πιο κάτω:

”Όσο ζω θα επιμένω ότι οι αγνοούμενοι βρίσκονται εν ζωή.  Δεν θα δεχτώ να θαφτούν ζωντανοί κι’αν χαθώ, η ψυχή μου από ψηλά θα αγωνίζεται γι’αυτούς.”

Στις 12 και 13 Mαρτίου 1994, ενημέρωσε για τις αθλιότητες των Tούρκων τους συμμετέχοντες σε διεθνή διάσκεψη, στις Bρυξέλλες.  Μόνο που αυτή η ενημέρωση δεν είδε το φως της δημοσιότητας παρά μόνο τον Οκτώβριο του 2006.

10 χρόνια πριν, το βράδυ της 20ης Μαρτίου του 1994, η Τουρκία είχε προέβει στη δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη.  Η δολοφονία του έγινε από πληρωμένους πράκτορες οι οποίοι τον είχαν πυροβόλησαν  με πιστόλι έξω από το σπίτι του στην Αγλαντζιά, καθώς κατέβαινε από το αυτοκίνητό του.  Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Κύπρο του τότε υπουργού Άμυνας της Ελλάδος Γεράσιμου Αρσένη, ο οποίος επισκεπτόταν επίσημα το Νησί με σκοπό την προώθηση του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού χώρου. Επίσης εκείνη η ημέρα, ήταν παραμονή της πιο σημαντικής κουρδικής εορτής, της γνωστής Νεβρόζ, η οποία ταυτίστηκε κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες με την Κουρδική εξέγερση κατά του Τουρκικού κράτους.  Ο Θεόφιλος ήταν ο κύριος στυλοβάτης της διεθνοποίησης του λησμονημένου Κουρδικού ζητήματος μιας και εκπροσωπούσε την κυπριακή Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν.

Η Τουρκία στόχευε στην εξόντωση της έμπρακτης ανάπτυξης μιας αγωνιστικής συμμαχίας ανάμεσα στο ένοπλο απελευθερωτικό κίνημα του κουρδικού λαού, από τη μια, αλλά και της Κύπρου και της Ελλάδος από την άλλη. Όμως δεν κατάλαβαν ακόμη ότι οι ήρωες δεν πτοούνται, αλλά παίρνουν δύναμη από όλους τους προγόνους που έπεσαν υπέρ της Ελευθερίας μας και χωρίς εκπτώσεις, είναι έτοιμοι για την υπέρτατη θυσία.  Ο Θεόφιλος μεγάλωσε αυτή την σιωπηλή σήμερα δύναμη, που περιμένει υπομονετικά την ευκαιρία της να εκδηλωθεί μαζικά. Αγώνας και θυσία δεν είναι οι συνομιλίες, είναι η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.


20 Μαρτίου 2013

Μετά από χρόνια καταπίεσης και συνεχούς οικονομικού πολέμου από τον πανίσχυρο Γολιάθ του Ευρωπαϊκού Βορρά, ο Μεσογειακός νότος και δη ο Ελληνισμός, ορθώνει το ανάστημά του λέγοντας για πρώτη φορά το δικό του ΟΧΙ. Η Κυπριακή Βουλή απέρριψε το νομοσχέδιο που επέβαλε μέσω της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη του 4ο Οικονομικό Ράιχ της Μέρκελ. Με 36 ψήφους κατά, οι βουλευτές εισάκουσαν την οργή του κόσμου και υπακούοντας την ως ιερή εντολή δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς των επίδοξων δυναστών μας.


O Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων δεν διακατέχεται από εμπάθεια και μνησικακίες και θεωρεί υποχρέωσή της να συγχαρεί τους βουλευτές που απέρριψαν τους εκβιασμούς και δεν άκουσαν τις γνωστές γαλάζιες Κασσάνδρες που για ακόμη μια φορά έβλεπαν μικρασιατικές καταστροφές στον ορίζοντα. Σε μια σπάνια σύμπνοια δυνάμεων, οι συγκεκριμένοι βουλευτές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έπραξαν το αυτονόητο και το αξιοπρεπές που αρμόζει στους πολίτες που τους ανέδειξαν.


Παράλληλα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ένοχη αποχή των βουλευτών του ΔΗΣΥ. Σε μια ακόμη επίδειξη στρουθοκαμηλισμού, στάθηκαν απόντες από την μεγάλη απόφαση που πήραν οι συνάδελφοί τους ακολουθώντας το δρόμο της αποχής και της ευθυνοφοβίας. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά πως η αποχή τους ένα πράγμα θέλει να αποσιωπήσει, έστω και αποτυχημένα: Τον διαχρονικό ενδοτισμό τους στις απαιτήσεις των ξένων. Ο ίδιος ο Αβέρωφ Νεοφύτου μίλησε στο Βήμα της Βουλής πως δεν θα παραδώσουν τα όπλα και δεν θα υψώσουν λευκή σημαία. Για να το πράξετε όμως αυτό κύριε Νεοφύτου πρέπει πρώτα να πάρετε τα όπλα και να σηκώσετε αγωνιστική σημαία. Η μόνη σημαία που σας διέπει είναι αυτή του εθνικού ξεπουλήματος που προσπαθήσατε να επιφέρετε το 2004 με το σχέδιο Ανάν.

Αυτή η σημαντική απόφαση της Κυπριακής Βουλής δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά ο ανηλεής οικονομικός πόλεμος που δεχόμαστε δεν παύει. Ιδιαίτερα όταν οι ένοχοι παραμένουν ατιμώρητοι και συνεχίζουν χωρίς αιδώ να λυμαίνονται χρήματα και να επιβαρύνουν την ήδη σοβαρή κατάσταση. Οφείλουμε σε αυτές τις δύσκολες ώρες να είμαστε ενωμένοι ως ένα Έθνος, μακριά από τις κομματικές παρωπίδες που σπέρνουν τη διχόνοια για να παλέψουμε για πλήρη ανατροπή της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει. Ελπίζουμε πως γύρω από αυτό το ηρωικό ΟΧΙ, θα συσπειρωθεί και ο ηπειρωτικός Ελληνισμός που έχει ζήσει πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από εμάς, αλλά και ο υπόλοιπος Νότος, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας σε ένα οργανισμό που δεν μπήκαμε ως υποτελείς, αλλά ως ισότιμα μέλη με τους εταίρους μας. Ας εκμεταλλευτούμε αυτή τη νίκη στο έπακρο για να ξαναφέρουμε την Κύπρο μας και τον Ελληνισμό στο δρόμο της εθνικής και οικονομικής προόδου.


Γραφείο Τύπου ΕΦΑΕΦΠ


16 Μαρτίου 2013

Δελτίο τύπου Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης Πανεπιστημίου Κύπρου, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Τη μέρα που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών πολλοί ήταν εκείνοι που πανηγύριζαν και νόμιζαν ότι «το κύρος του Αναστασιάδη κι οι γνωριμίες του στην Ευρώπη θα μας σώσουν». Εμείς φωνάζαμε από πριν: ΟΧΙ στον κόκκινο Χριστόφια – ΟΧΙ και στον μπλε Χριστόφια! Και γράφαμε ότι εκείνοι που συνάχτηκαν να πανηγυρίσουν στο «Ελευθερία» θα κλαιν μετά με μαύρο δάκρυ αλλά δυστυχώς οι επιλογές τους θα μας επηρεάσουν όλους. Εσείς τον ψηφίσατε, όλοι θα τρέχουμε!

Δεν άργησε πολύ η κυβέρνηση να μας επιβεβαιώσει. Αφού μας διαβεβαίωσαν πάμπολλες φορές ότι «το κούρεμα των καταθέσεων είναι ανόητη απόφαση» χαράματα μάθαμε τα ωραία τους! Τόση είναι η αξιοπιστία τους. Αυτό εννοούσαν όταν μας έλεγαν ότι «η κρίση θέλει ηγέτη».

Υπεύθυνοι δεν είναι μόνο αυτοί πάντως που θέλουν να τσακίσουν την οικονομία μας και να μας παραδώσουν στις ευρωπαϊκές ορέξεις. Υπεύθυνοι είναι ΟΛΟΙ τους! Υπεύθυνοι είναι ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΚΟΪΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΕΛΙΚΟΙ και ολοι οι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ! Γιατί όλοι μαζί έβγαλαν τον Αναστασιάδη. Το ΑΚΕΛ του έστρωσε τον δρόμο, το ΑΚΕΛ έκανε επιλογή ήττας στις εκλογές προκειμένου να βγει ο Αναστασιάδης για να συνεχιστεί η διζωνική πολιτική τους αλλά αυτοί να κάτσουν αντιπολίτευση για να μαζέψουν τα σπασμένα τους. Γι’ αυτό λέμε ότι αν δεν υπήρχε ο κόκκινος Χριστόφιας δεν θα ερχόταν ποτέ ο μπλε Χριστόφιας σαν σωτήρας! Προπαντώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΑΚΕΛ, που θα αρχίσει την αντικαπιταλιστική του ρητορεία ήταν αυτό που κάλεσε τα όργανα της Νέας Παγκόσμια Τάξης να μας φέρουν το μνημόνιο!

Συμφοιτητές,

Όπως τους ψηφίσατε στις 17 και στις 24 του Φεβράρη, όπως πανηγυρίζατε στην Πινδάρου στην Εζεκια Παπαϊωάννου και στο Ελευθέρια έτσι θα πράξετε και τώρα στη μικρογραφία της κοινωνίας, στις εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου; Όντας θύματα της μικροπολιτικής και της αμάθειας οι μεν ακελικοί με την αντικαπιταλιστική μάσκα και τα φανελάκια του Τσε Γκεβάρα, δήθεν αντιεξουσιαστές μετά απο δεκάχρονη παραμονή στην εξουσία και στα κέντρα αποφάσεων του κράτους ανδρεικέλου που ζούμε. Οι δε συναγερμικοί παρασυρόμενοι από τον λαοπλάνο σημερινό Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας θιασώτη του σχεδίου ανάν και επιστήθιο φίλο των τραπεζιτών-ληστών του ευρωπαικού λαΐκού κόμματος. Όλοι συνεπικουρούμενοι από τις άβουλες μαριονέτες του ΔΗΚΟ που η μόνη τους έγνοια είναι οι καρέκλες της εξουσίας. Όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο είναι συνυπαίτιοι, ακόμα και η ΕΔΕΚ που ενδύθηκε τον μανδύα του πατριωτισμού τελευταίως ενώ αποτελεί κομμάτι του σάπιου συστήματος του ενδοτισμού και των υποχωρήσεων τόσων χρόνων, ακόμα και το ΕΥΡΩΚΟ που δούλεψε αναφανδόν για την εκλογή Αναστασιάδη!

ΦΤΑΝΕΙ! Μας έφεραν στο πρόθυρα εξαθλίωσης. Μην τους αφήσετε άλλο. Τέρμα η ανέχεια, τέρμα ο συμβιβασμός και η ηττοπάθεια! Μην στηρίξετε το κατεστημένο του κομματικού συνονθυλεύματος που κατέστρεψε την οικονομία, την κοινωνική συνοχή, την πατρίδα μας!