8 Αυγούστου 2015

╬Σ╧Η╬╣╠Β╧Δ╬▒


22 Ιουλίου 2014

2013_03_12_12_22_10__fdcc2605eb264020939fe2d585d01680

Φιλοξενούμενος στο δελτίο ειδήσεων του Σίγμα τη Δευτέρα 21 Ιουλίου ήταν ο Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος προανείγγειλε δια στόματος του και με τις ευλογίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Ανα(ν)στασιάδη την ένταξη και προώθηση της «Ομοσπονδίας» στα σχολεια, στα πλαίσια της διδασκαλίας των μαθημάτων «Αγωγή τουΠολίτη» και «Πολιτική Οικονομία».

Σκοπός της εν λόγω κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης, είναι να προετοιμάσουν το έδαφος και τις συνθήκες για ένα επερχόμενο δημοψήφισμα και να προωθήσουν τα προδοτικά και φασιστικά τους σχέδια στους μελλοντικούς ψηφοφόρους.Η προσπάθεια καλλιέργειας ενός κλίματος υπέρ της Ομοσπονδίας, μιας «Ομοσπονδιακής συνείδησης» όπως ο ίδιος ανέφερε, με αντιδημοκρατικούς και φασιστικούς τρόπους, θυμίζει πράξεις και ενέργειες που έπρατταν ολοκληρωτικά καθεστώτα με πρώτιστο στόχο την χειραγώγηση του λαού, εξυπηρετώντας τα κομματικά τους συμφέροντα. Ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε τεράστιες προσπάθειες επι προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια για προώθηση της Διζωνικής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας με το έγγραφο «Κύπρος και Ομοσπονδία». Όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ Ερτογάν για την εισβολή, η Τουρκία επιθυμεί μία λύση στην Κύπρο, ηοποία θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα των «δύο λαών» και η οποία θα συμφωνηθεί αμοιβαία. Σε αυτές τις δηλώσεις έρχονται να πιστωθούν οι πάγιες και αδιάλλακτες προθέσεις της Τουρκίας για λύση του Κυπριακού οι οποίες δεν διαφέρουν σε τίποτα απο τις δικές σας. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύετε η πλήρης ταύτιση ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ (ΔΗΣΑΚΕΛ) στο εθνικό μας ζήτημα, όμως οι φασιστικές τακτικές της κομματοκρατίας δεν θα περάσουν.

Η προσθήκη της διδασκαλίας των πολιτευμάτων στα σχολεία, σαφώς και δεν θα ήταν κάτι κακό, καθώς θα βοηθήσει και θα εμπλουτίσει τους νέους του τόπου μας να καλλιεργήσουν και να αποκτήσουν πολιτική συνείδηση. Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο στόχος της παρούσας κυβέρνησης είναι η χάραξη συγκεκριμένης πολιτικής γραμμής, επιδιώκοντας πλύση εγκεφάλου γκεμπελικού τύπου στους μαθητές με πρώτιστο στόχο την ΄΄αγιοποίηση΄΄της ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας και τελικώς την αποδοχής της από την νεολαία.

Ως Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε και εναντιωνόμαστε σ΄αυτην την προσπάθεια των φασιστικών και αντιδημοκρατικών ενεργειών που καταβάλλει η άρχουσα τάξη του τόπου. Καλούμε όλους τους συλλόγους των καθηγητών, των γονέων και τους ίδιους τους μαθητές, να τεθούν απέναντι στα φασιστικά σχέδια των ομοσπονδιακών και να μην επιτρέψουν την καλλιέργεια και διάβρωση της εθνικής μας ταυτότητας. Μια ενδεχόμενη ένταξη των μαθημάτων στα σχολεία υπέρ της Ομοσπονδίας αποτελεί για την κομματοκρατία του τόπου μας, την καλύτερη λύση για να «ψήσουν» τους μελλοντικούς ψηφοφόρους προωθώντας τα εμετικά τους σχέδια. Δεν θα περάσει ο φασισμός! Κάτω τα χέρια απ΄την παιδεία! Όχι στην Ομοσπονδία! Όχι στο ξεπούλημα της Κύπρου!

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης


22 Ιουλίου 2014

ομιλητης

40 χρόνια κατοχής. 40 χρόνια ανοχής του εγκλήματος. 40 χρόνια ανοχής των λανθασμένων χειρισμών επί του κυπριακού προβλήματος. 40 χρόνια αποδοχής ότι το κυπριακό αποτελούσε δικοινοτικό πρόβλημα και ότι πρέπει να βρεθεί «λύση» σε αυτά τα πλαίσια.
Αυτός είναι ο ένας τρόπος να βλέπεις το ζήτημα…

Εμείς όμως επιλέγουμε να θυμόμαστε!
Εισέβαλαν στο νησί, το ξεχνάς; (Πως μπορείς; 40 χρόνια τώρα οι σειρήνες το πρωί της 20ης Ιουλίου πως σε αφήνουν να ξεχάσεις;)
Βίασαν τις γιαγιάδες μας, τις μανάδες μας και τις αδερφές μας, το ξεχνάς;
Σκότωσαν τους αδερφούς μας, το ξεχνάς;
Φυλάκισαν, βασάνισαν και αιχμαλώτισαν τους παππούδες μας, το ξεχνάς;
Λεηλάτησαν κάθε τι ιερό, το ξεχνάς;
Αν ξεχνάς, πως μπορείς να ξεχνάς και αν δεν ξεχνάς, πως μπορείς να το δέχεσαι παθητικά;
Είναι αδιανόητο πως σήμερα 40 χρόνια μετά από αυτή τη μαύρη και τραγική στιγμή της ιστορίας του νησιού μας, η αδιαφορία και η άγνοια κατάφεραν να υπερνικήσουν τον πόνο και την αγανάκτηση για την εγκληματική αυτή πράξη της Τουρκίας. Από τις 20 Ιούλη του 1974 η Τουρκία υπέδειξε το πραγματικό της πρόσωπο και έβαλε σε πλεύση τα μεγαλεπήβολα σχέδια της για τη διχοτόμηση του νησιού και τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών εντός μιας ενιαίας γης. Εξάλλου σύμφωνα με τις εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ εκεί θα επικεντρώνονταν όλες οι μακροχρόνιες επιδιώξεις της στο Κυπριακό ζήτημα. Χρησιμοποιώντας έτσι τη δήθεν ανάγκη για αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στο νησί, κάνει την ειρηνευτική παρέμβαση της με κάθε άλλο παρά ειρηνικό τρόπο. Με παρόμοιο τρόπο συνεχίζει μέχρι σήμερα να διεκδικεί τα εδάφη που παράνομα ήρθαν στην κατοχή της. Τα εδάφη μας που παράνομα επίσης εποικίζει, τα κεκτημένα μας που ανενόχλητα καταπατά, την κληρονομιά μας που αδίστακτα βεβηλώνει. Το τραγικό είναι ότι οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, από το 1974 μέχρι σήμερα, το επιτρέπουν. Μήπως βολεύει ορισμένους από εμάς να ξεχνάμε τελικά; Αναρωτήσου λοιπόν τι γίνεται πίσω από τις κλειδαρότρυπες των συνομιλιών και τι λέγεται στα επαναπροσεγγιστικά δείπνα. Πως ξαφνικά αντιστράφηκαν οι ρόλοι και αφαιρέθηκαν οι μάσκες; Πως η Κύπρος από θύμα έγινε θύτης και η γενοκτόνος Τουρκία από εγκληματίας πολέμου αυτοαναιρήθηκε και αγορεύεται τώρα ως συγκυρίαρχος σε ολόκληρο το νησί; Μετά αποφάσισε πως θέλεις εσύ να κινηθείς.

Εμείς, είμαστε εδώ στις επάλξεις του αγώνα ατάραχοι. Δε ξεχνάμε και ούτε πρόκειται. Γιατί η αδικία τιμωρείται και κάποιος πρέπει να τους το υπενθυμίζει. Διεκδικούμε αυτά που μας έκλεψαν και μας στερούν τόσα χρόνια. Η ψυχική δύναμη και το σθένος που χρειάζεται για το δύσκολο αυτό αγώνα έρχεται μέσα από την ιστορία του Έθνους μας. Ιστορία ελεύθερη από λησμονιά και συμβιβασμό. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας για την Απελευθέρωση είναι ο δύσκολος δρόμος και επιθυμούμε να τον ακολουθήσουμε. Οι περιστάσεις επιβάλλουν την αναθεώρηση όλων όσων έχουν επιτελεστεί μέχρι σήμερα για εμάς, χωρίς όμως εμάς. Γιατί για να αποκατασταθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των μόνιμων κατοίκων της Κύπρου, επιβάλλεται να βρεθεί δίκαιη λύση. Δίκαιη λύση σημαίνει μόνο Απελεύθερωση και η απελευθέρωση ξεκινά από τον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά. Για να έρθει η αλλαγή που απαιτείται και για να δομηθούν γερές βάσεις για τον αγώνα, πρέπει αρχικά να αποβληθούν όλα τα κομματικά κατάλοιπα και η νοοτροπία του ηττημένου. Τα συμφέροντα μας βρίσκονται μακριά από τα δικά τους και ήρθε η ώρα να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας. Η ανοχή δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Η δικαίωση είναι η μόνη μας επιλογή αλλά και το χρέος μας. Τη στιγμή που θα το αντιληφθείς, θα νιώσεις δυνατός και το βάρος της ευθύνης θα είναι μικρό μπροστά στην ανάγκη για να δράσεις. Τότε και μόνο τότε θα μπορείς να πεις ότι πραγματικά δεν ξεχνάς. Γιατί το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ απέκτησε στην Κύπρο μας, άλλο διαφορετικό νόημα. Το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ σημαίνει πραγματικά ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ. Αγωνίζομαι, σημαίνει ξεβολεύομαι και αντιδρώ. 40 χρόνια ήταν αρκετά. Τώρα ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε!

ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Εκ του Δ.Σ.


5 Ιουλίου 2013

Αφίσα 2_1

Στα πλαίσια του αντικατοχικού μας αγώνα το απόγευμα της 20ης Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αντικατοχική πορεία που θα ξεκινήσει στις 18:00(προσυγκέντρωση στις 1730) από τα φώτα του Debnhams στην Λεωφόρο Μακαρίου Γ με κατεύθυνση το οδόφραγμα της οδού Λήδρας όπου θα πραγματοποιηθεί αντικατοχική εκδήλωση στις 1930.

Καθήκον όλων μας να είμαστε εκεί για να κρατήσουμε τη φλόγα του «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» ζωντανή και να βροντοφωνάξουμε το δίκαιο αίτημά μας για απελευθέρωσή της τουρκοκρατούμενής μας πατρίδας.

Εκ μέρους των Αυτόνομων Παρατάξεων
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π (ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ., Π.Ε.Ο.Φ, Α.Φ.ΈΠΑΛξη, Α.Φ.Κ Τόλμη), ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β., Α.Φ.Κ. Νίκη, Α.Κ.Μ. Ε.Φ.Ε.Ν


30 Μαΐου 2013

«Οὐκ ἑάλω ἡ ρίζα, οὐκ ἑάλω τό φῶς! Ἐνυπάρχει στό φῶς ἡ ψυχή σου, στή ρίζα τό σῶμα σου.
Οὐκ ἑάλω ἡ βασιλεύουσα ψυχή τῶν Ἑλλήνων»

Δελτίο τύπου Α. Φ. ΈΠΑΛξης, Παν. Κύπρου, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

29 Μαΐου 1453. Η Βασιλεύουσα, η πόλη των πόλεων, το κλειδί της Ρωμανίας όλης χάνεται. Πέφτει στα χέρια των Οθωμανών Μουσουλμάνων. Μια πόλη σύμβολο, τόσο του χριστιανισμού όσο και του Ελληνισμού (άσχετο αν κάποιοι θέλουν να τη ξεγράψουν). Τι και αν έχουν περάσει τόσα χρόνια, τι και αν πλέον η Αγία Σοφία μολύνεται καθημερινά, τι και αν ο μαρμαρωμένος βασιλιάς δεν έχει ξυπνήσει ακόμα. Το δέος που σε πλημμυρίζει στο άκουσμα και μόνο » Κωνσταντινούπολη» είναι αρκετό για να σου ανάβει τη φλόγα και την πίστη.

Επέτειος σήμερα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Έξι αιώνες μετά οι Κερκόπορτες στην Ελλάδα ανοίγουν πάλι και ο εχθρός εφορμεί, κατακτά και λεηλατεί. Μόνο που σήμερα δεν ονομάζονται Κερκόπορτες. Σήμερα οι Κερκόπορτες ονομάζονται «Μνημόνιο» και «ΔΝΤ» και ο εχθρός δεν ονομάζεται «Οθωμανός» αλλά «Τρόικα» και «Νέα τάξη πραγμάτων».

Τότε ο Παλαιολόγος αρνήθηκε να παραδώσει την Πόλη διότι «δεν ήταν δική του, ούτε κανενός που την κατοικεί και προτιμούν να πεθάνουν παρά να την παραδώσουν». Σήμερα οι πολιτικοί παραδίδουν απλόχερα τη χώρα στους ξένους. Η Γερμανία οδύρεται για την παροχή βοήθειας, αλλά την ίδια ώρα χωρίς να δώσει ουσιαστικά χρήματα κερδοσκοπεί από τα γερμανικά ομόλογα και από τα προϊόντα γερμανικών συμφερόντων.

Ο λαός πεινά. Ο λαός δεν έχει δουλειές και επωμίζεται νέους φόρους. Ο λαός όμως φαίνεται πως ξύπνησε και οι «αγανακτισμένοι» βγήκαν στους δρόμους. Και καθώς λέει η παράδοση «Φωνή λαού, Οργή θεού»! Η ανοχή τελειώνει…

Έλληνες, κλείστε τώρα τις Κερκόπορτες. Προστατέψτε την Ελλάδα, προστατέψτε τα παιδιά μας! Καμιά ανοχή πλέον στο κατεστημένο και στους θιασώτες του. Καμιά ανοχή στο σάπιο σύστημα που μας άφησαν.

Εμπρός για την Ελληνική Αναγέννηση

Γραφείο Τύπου Α.Φ.ΕΠΑΛξης
Πανεπιστημίου Κύπρου

Για το ίδιο θέμα, δελτία τύπου και δράσεις από τις παρατάξεις του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π:


Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση Τόλμη Ιωαννίνων

ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ Αθήνας

Κατηγορίες: Εθνικά – Πολιτικά

25 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ, Αθήνας, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Συμπληρώνονται φέτος εννέα χρόνια από το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 και την απόρριψη του σχεδίου Αναν από την πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού. Οι Έλληνες της Κύπρου, διέσωσαν την εσχάτη την Κυπριακή Δημοκρατία και διατήρησαν την αξιοπρέπεια του τόπου μας, αποτρέποντας την μετατροπή του νησιού σε τούρκο-βρετανικού προτεκτοράτου, με τη συντριπτική πλειοψηφία του 76%.

Εννέα χρόνια πριν, ο κυπριακός Ελληνισμός κλήθηκε να αποφασίσει το μέλλον του, υπερψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας το σχέδιο για λύση του Κυπριακού, του τότε γενικού γραμματέα του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν. Το σχέδιο ήταν βασισμένο στη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με φανερά ελαττώματα αλλά και μειονεκτήματα για την ελληνική πλευρά. Ένα σχέδιο έκτρωμα, που ουσιαστικά νομιμοποιούσε την τουρκική βαρβαρότητα και την εισβολή του 1974, καθιστώντας τους φονιάδες των προγόνων κυρίαρχους στον βορρά και συγκυρίαρχους στον νότο.

Έτριζαν οι τάφοι των ηρώων μας, στην ιδέα και μόνο της τουρκοποίησης των χωμάτων που πότισαν με το αίμα τους, με την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Ο Κυπριακός Ελληνισμός, πιστός στην ιστορία του και τα Ελληνικά ιδανικά που έχει γαλουχηθεί μέσα από τους αιώνες, απέρριψε το ξεπούλημα της πατρίδας μας, συνθλίβοντας έτσι τα ξενόφερτα σχέδια διά-λύσης του νησιού. Ο Ελληνισμός στην Κύπρο, νίκησε της ορέξεις των μεγάλων δυνάμεων, αλλά και των εχθρών εκ των έσω, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν βγάζοντας τις μάσκες πριν από το δημοψήφισμα. Η ξευτίλα της πολιτικής σε όλο της το μεγαλείο.

Είδαμε πολιτικούς ηγέτες, που μέχρι τότε τους είχαμε σαν υπερασπιστές του Ελληνισμού στην πολιτική σκηνή του τόπου, να αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για τον εξευτελισμό και τερματισμό της Ελληνικότητας στην Κύπρο. Οι ηγέτες της ψευδο-πατριωτικής δεξιάς, την πιο κρίσιμη ώρα για τον τόπο μας, απέδειξαν πως το γαλάζιο χρώμα το οποίο υπηρετούν δεν είναι το γαλάζιο της Ελλάδας, αλλά του ευρώ και των λιρών (τότε). Είδαμε τον πατέρα της α-δεξιάς να απειλεί λέγοντας ότι η τυχόν απόρριψη του σχεδίου θα σήμαινε το τέλος των αγώνων του κυπριακού λαού, ενώ το δημιούργημα του, το αμερικανοκινούμενο κόμμα του, ο Δημοκρατικός Συναγερμός απειλούσε τον ανυποψίαστο πολίτη, ότι αν δεν δεχτούμε το σχέδιο αυτό, θα επέλθει μια δεύτερη «μικρασιατική καταστροφή». Κι όμως η ελληνική ψυχή δεν ξεγελάστηκε και τους ξευτίλισε. Απέδειξε περίτρανα την βρώμα της «δεξιάς» οικογένειας.

Μακριά από τα κομματικά συμφέροντα και τα προσωπικά οφέλη από τους ξένους οίκους που προωθούσαν το σχέδιο Ανάν και με μόνη έγνοια την διατήρηση της ελληνικότητας του νησιού, το κίνημα μας από τη πρώτη στιγμή, τον Νοέμβριο του 2002 όταν κατατέθηκε το 1ό σχέδιο Ανάν, ήταν παρόν στους αγώνες για την απόρριψη του. Αμέσως μετά την καταβολή του σχεδίου, το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. γίνεται το πρώτο οργανωμένο κίνημα που τάσσεται ενάντια στο σχέδιο και αναλαμβάνει το τομέα ενημέρωσης και διαφώτισης των πολιτών. Οι συναγωνιστές μας καθημερινά ήταν στους δρόμους, τόσο στη Κύπρο όσο και στην Αθήνα, διαφωτίζουν και ενημερώνουν φοιτητές και πολίτες για τις πρόνοιες του σχεδίου.

Τραγική ειρωνεία στην υπόθεση της Κύπρου, είναι ότι οι ίδιοι πολιτικοί που απειλούσαν τον Κυπριακό Ελληνισμό τότε με αφανισμό (Ν. Ανα(ν)στασιάδης, Κασουλίδης, Στυλιανίδης, Καιτούλα κτλ.), σήμερα βρίσκονται στα ανώτατα κυβερνητικά αξιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Φυσικά με την ανοχή και την ψήφο του Κυπριακού Ελληνισμού, αφού μετά το ιστορικό ΌΧΙ φρόντισαν να επανέλθει ο κομματικός φανατισμός.

Πέρασαν από εκείνο το ΟΧΙ εννέα χρόνια αλλά δυστυχώς βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση όσον αφορά την τύχη της Πατρίδας μας. Δεν μας έφτανε η πενταετής εφιαλτική διακυβέρνηση Χριστόφια που φρόντισε να φέρει το Κυπριακό στην χειρότερη του φάση (εκ περι(ν)τροπής προεδρία, παραμονή εποίκων, σταθμισμένη ψήφος, συνεχής αναγνώριση ψευδοκράτους, κτλ), κατάφεραν με την βοήθεια της σημερινής Κυβέρνησης, Νίκου Ανα(ν)στασιάδη να οδηγήσουν την χώρα και στο οικονομικό αδιέξοδο.

Βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα, εν έτει 2013 μπροστά στην πλήρη εξαθλίωση της Εθνικής μας αξιοπρέπειας και είμαστε σίγουροι ότι εκμεταλλευόμενοι την σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας, οι ξένοι δυνάστες μαζί με τους εδώ εκπροσώπους τους, δεν θα αργήσουν  να μας παρουσιάσουν ένα νέο σχέδιο «Ανάν» που θα «σώζει» την Κύπρο από όλα της τα προβλήματα.

Όπως και τότε έτσι και σήμερα όμως, μπροστάρηδες στον αγώνα για την αποτροπή νέων σχεδίων τύπου Ανάν βρίσκεται το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα αποδεχτούμε ποτέ μια λύση παρόμοιου τύπου (Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας), αλλά θα αγωνιζόμαστε για τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού Προβλήματος, που δεν είναι άλλη από την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Όσο δύσκολη και να είναι η οικονομική μας κατάσταση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, την εκδίωξη ΟΛΩΝ των εποίκων, την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων, την ελευθερία της ιδιοκτησίας, εγκατάστασης και διακίνησης για όλους τους πολίτες και την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

Η ιστορία γράφεται με ΑΝΥΠΑΚΟΗ. ΌΧΙ ξανά, όσες φορές και αν χρειαστεί. Σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος της πατρίδας μας, θα μας βρίσκουν απέναντι τους. Θα είμαστε η φωνή του παραλόγου, της δικιάς τους λογικής.

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ – ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.


6 Απριλίου 2013

Κείμενο Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης Πανεπιστημίου Κύπρου, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Η 6η Απριλίου 1941 είναι δυστυχώς μια ξεχασμένη μέρα στο χρονοντούλαπο της ελληνικής ιστορίας, η οποία όμως θα έπρεπε να τιμάται ισότιμα με την 28η Οκτωβρίου 1940 απ’ όλο τον Ελληνισμό, ως η μέρα του δεύτερου ΟΧΙ και της ηρωικής αντίστασης των Ελλήνων απέναντι στην γερμανική εισβολή. Εκείνο το πρωινό, ο διάδοχος του Ιωάννη Μεταξά Αλέξανδρος Κορυζής αντέταξε το δεύτερο ΟΧΙ στον πρεσβευτή της Γερμανίας πρίγκιπα Έρμπαχ ο οποίος του παρέδωσε διακοίνωση με την οποία απαιτούσε, να επιτραπεί στα γερμανικά στρατεύματα να μπουν στο ελληνικό έδαφος. Αίτημα τους ήταν η αντιμετώπιση της Αγγλίας η οποία είχε σπεύσει να βοηθήσει την Ελλάδα, με 62.000 άνδρες και μεγάλη αεροπορική δύναμη.

Οι υπερασπιστές των 21 οχυρών της «γραμμής Μεταξά» αμύνθηκαν σθεναρά, απόδειξη τούτου είναι οι σημαντικές απώλειες των εχθρικών δυνάμεων κατά τη πρώτη μέρα της εισβολής και η ανικανότητα τους να καταλάβουν οποιοδήποτε οχυρό. Ο ελληνικός στρατός κάμφθηκε μόνο όταν οι γερμανικές μεραρχίες παρέκαμψαν την «γραμμή Μεταξά» και μπήκαν στην Ελλάδα από τα ελληνογιουγκοσλαβικά σύνορα.

Οι απώλειες εκατέρωθεν δείχνουν από μόνες τους το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Από ελληνικής πλευράς οι νεκροί και οι τραυματίες έφτασαν τους 1.000, ενώ από γερμανικής πλευράς οι νεκροί και τραυματίες έφθασαν τους 2689 μαζί με 170 αγνοούμενους.

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που είχε το θάρρος, την πίστη και την αξιοπρέπεια να αντισταθεί στην χιτλερική Γερμανία και να υπερασπίσει την εθνική της ανεξαρτησία, την στιγμή που όλες οι χώρες της Βόρειας, Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης είχαν παραδοθεί άνευ όρων. Η 6η Απριλίου 1941 θα πρέπει να μας γεμίζει με ντροπή και ενοχές για το ότι είμαστε ανάξιοι απόγονοι εκείνων των ωραίων Ελλήνων που μάχονταν για υπέρτατες αξίες και ιδανικά, ενώ εμείς είμαστε άθλιοι παρατρεχάμενοι επαίτες των διεθνών οργανισμών.

Aνδρέας Χριστοφή Μέλος της Α. Φ. ΈΠΑΛξης πανεπιστημίου Κύπρου
ΔΙΕΟΣ   1ο

Κατηγορίες: Εθνικά – Πολιτικά

5 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Τραγελαφικά γεγονότα συμβαίνουν επί διακυβέρνησης της «εθνικόφρονης» παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού. Πέραν από τις προδοτικές τους ενέργειες όσον αφορά τις μνημονιακές συμβάσεις και τα άπλυτα  που βγήκαν στη φόρα για τις εταιρείες και τα άτομα που απέσυραν άρον άρον  τις καταθέσεις τους, ακυρώθηκαν και οι εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 1ης Απριλίου.

Ο Σύνδεσμος Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, ματαίωσε τις εκδηλώσεις, ελέω της οικονομικής κρίσης, των τελευταίων κατοχικών υπογραφών και έλλειψης χρημάτων.  Άκουσον άκουσον! Μπορεί να είμαστε ανίκανοι να κρίνουμε τους αγωνιστές, αλλά μπορούμε να διατυπώσουμε κάποιους προβληματισμούς μας.

Πρώτον, γνωρίζουμε αρκετά καλά τις προσπάθειες αποκοπής του λαού από την παράδοσή του και από τους αγώνες των προγόνων του για την ελευθερία. Αυτό, το περιμέναμε από το ανθελληνικό Ακελ που χτίζει πολιτική πάνω στο μένος του για τον Ελληνισμό και την δημιουργία του κυπριακού έθνους και του νεοκύπριου, με αμερικάνικες καταβολές, homo sapiens. Όχι όμως και από το κόμμα που προβάλλει τον πατριωτισμό, ως το μόνο του αλτρουιστικό καθήκον. Προφανώς και έχουν τον ίδιο σκοπό. Την μετατροπή του Έλληνα της Κύπρου σε μαζάνθρωπο και όχι σε υγιές πολίτη. Σε πιονάκι, μέσα σε μια σκακιέρα που διαγράφει ιστορία, κουλτούρα και πολιτισμό μέσα σε λίγες μόνο κινήσεις.

Δεύτερο, θα θέλαμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι, αν προέβαιναν όλοι οι αξιωματούχοι του κράτους, σε δωρεά του 1% του μισθού τους, θα μπορούσαν να γίνουν θριαμβευτικές εκδηλώσεις. Εξάλλου, η συναυλία αλληλεγγύης έγινε με μεγάλη επιτυχία. Ο Κύπριος πολίτης, έδειξε την ανθρωπιά του και τον πατριωτισμό του, αφού όλοι προσέφεραν τον οβολό τους για τον συμπολίτη τους. Αναρωτιόμαστε,  η συναυλία έγινε χωρίς έξοδα; Τόσοι και τόσοι μεγαλοεπιχειρηματίες, διατυμπάνιζαν ότι θα βοηθήσουν τον απλό λαό και ότι θα προσφέρουν στην πολιτεία. Προφανώς και τα συμφέροντά τους όμως, συνάδουν με τα συμφέροντα των κυβερνόντων και των μετεχόντων στο σύστημα της διαπλοκής.

Τρίτον, μπορούσαν να γίνουν λιτές εκδηλώσεις. Είμαστε σίγουροι ότι αν ζητούσατε από τον λαό να προσφέρει ένα συμβολικό ποσό θα το έκανε. Εμείς τουλάχιστον, αυτό θα κάναμε. Αν και μας φέρατε στον πάτο και στην κατάντια. Παρόλα αυτά, να γίνονται εκδηλώσεις πανηγυρισμών μετά τις εκλογές σε πρότυπα υψηλής κοινωνίας, γίνεται. Αλλά δεν θα μπορούσε ο κ. Αναστασιάδης να αντικρίσει την οργή του λαού, γιατί αυτό θα γινόταν στα σίγουρα. Ούτε ο κ. Κάρογιαν, που θέλει επίσης να ικανοποιεί και την αντι- ΕΟΚΑ φραξιά στο κόμμα του.

Όλα αυτά, μας αφήνουν μια σιγουριά, ότι η πολιτική και οικονομική ελίτ έχει βαλθεί να μας αλλοτριώσει για να μας υποτάξει. Όλοι οι αξιωματούχοι του κράτους συμμετέχουν σε αυτό. Δεν είδαμε ακόμη αποκοπές στους μισθούς τους. Αλλά από το κομπόδεμα των παππούδων μας, θα «δανειστείτε». Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ένα μεγάλο «Ντροπή σας Κύριοι».

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης


29 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ Αθήνας, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Το ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. για ακόμα μια χρονιά τιμά τους ήρωες του ενωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ του 55-59 με εκδήλωση την Κυριακή 31/3/2011 στο οίκημα μας, Παιανίας 5-7 Ζωγράφου, ώρα 19:30 και καλεί όλους τους Ελληνόψυχους να παρευρεθούν.

Θα ακολουθήσει λαμπαδηφορία αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης η οποία θα καταλήξει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Στις 12 ακριβώς θα τραγουδήσουμε το «Ήταν 1η Απριλίου» και θα ψάλλουμε τον Εθνικό μας ύμνο παραμένοντας αγέρωχοι στις επάλξεις του αγώνα.

Έλληνες, όπου και να βρίσκεστε, ακούστε τη φωνή μας: Εμπρός! Όλοι μαζί για τη λευτεριά της Κύπρου μας!

ΕΟΚΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ!!!

Πληροφορίες: 6994100350 – Κωστής


29 Μαρτίου 2013

Δελτίο τύπου ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ, Αθήνας, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Ο Στυλιανός Λένας γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1931 στα Χανδριά, της επαρχίας Λεμεσού. Γονείς του, γνωστοί αγρότες του χωριού, ο Χριστοφής και η Αθηνά Λένα, ενώ είχε ακόμα 4 αδέρφια.

Αφού τελείωσε το δημοτικό σχολείο του χωριού του, μετέβηκε στη Λευκωσία και εργάστηκε ως σιδηρουργός παρά το νεαρό της ηλικίας του. Το 1947 εγγράφεται στην ΟΧΕΝ και ένα χρόνο αργότερα σε ηλικία 17 χρονών μπαίνει στην Τεχνική Σχολή Λέρου με υποτροφία από το Ελληνικό Κράτος και σπουδάζει. Επιστρέφοντας στη Κύπρο ανοίγει μηχανουργείο στη Λευκωσία και ταυτόχρονα, σαν στέλεχος της ΟΧΕΝ καλλιεργεί τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη στα μέλη τις ΟΧΕΝ. Έδωσε τον όρκο της ΕΜΑΚ μεταξύ των πρώτων πέντε αγωνιστών το 1954.

Την 1η Απριλίου 1955, ως ένας από τους πέντε πρώτους ομαδάρχες Λευκωσίας, κτύπησε το στρατώνα Γούσλεϋ Μπάρακς στη Λευκωσία. Μετά τις 19 Ιουνίου 1955, όπου ο Διγενής έδωσε εντολή για επανάληψη της δράσης, συμμετείχε σε απόπειρα εναντίον του Άγγλου κυβερνήτη Αρμιτέιτζ, στην οποία πήρε μέρος και ο ήρωας Μάρκος Δράκος. Τον Αύγουστο του 1955 κατέφυγε στη Λύση, όπου ανέλαβε, κατόπιν εντολής του Διγενή, την εκπαίδευση των εφεδρικών ομάδων δολιοφθοράς του τομέα Αμμοχώστου. Στη συνέχεια κατέφυγε στην περιοχή του Πενταδακτύλου, συνενώθηκε με το Γρηγόρη Αυξεντίου και έλαβε μέρος σε πολλές επιχειρήσεις εναντίον των Άγγλων. Με την ανάθεση του τομέα Πιτσιλιάς στον Αυξεντίου, το Νοέμβριο του 1955, τον ακολούθησε και ο Λένας, αναλαμβάνοντας, ως ένας από τους υποτομεάρχες του, την περιοχή της νότιας Πιτσιλιάς.

Τον Αύγουστο του 1956, με βάση στρατηγικό σχέδιο του Διγενή, ο τομέας Αυξεντίου χωρίστηκε σε τέσσερις υποτομείς. Ο Λένας τέθηκε επικεφαλής της ομάδας του τμήματος από τον Άγιο Θεόδωρο μέχρι και τον Άγιο Μάμα, όπου ξεχώρισε για τις θαρραλέες και επιτυχείς επιθέσεις του εναντίον του εχθρού. Στον Αγρό, εγκαθίσταται στα σπίτια του Παπάχριστόδουλου και δημιουργεί εργαστήριο κατασκευής χειροβομβίδων και εκρηκτικών συσκευών. Η κατασκευή και η τελειοποίηση των χειροβομβίδων τύπου ΜΚ2 ήταν δικό του έργο. Το μεγαλύτερο μέρος των εκρηκτικών υλών της ΕΟΚΑ είχαν δημιουργηθεί από το Λένα, όπου θα πάρει και το ψευδώνυμο «Γίγαντας», ενώ οι Άγγλοι αποικιοκράτες τον αποκαλούσαν «Κρούπ της ΕΟΚΑ». Τόσο συχνές ήταν οι ενέδρες κι οι επιθέσεις του, ώστε τα αγγλικά στρατεύματα κινούνταν στην περιοχή του παίρνοντας πάντοτε Έλληνες ομήρους ως ανθρώπινες ασπίδες. Ο Διγενής του σύστησε μάλιστα να περιορίσει τη δράση του.

Τόσο αφοσιωμένος ήταν στη δημιουργία των χειροβομβίδων, που όταν μια φορά, στη προσπάθεια του να θέσει το πυρακτωμένο υγρό σε καλούπια, κάποια σταγόνα ξέφυγε και κάθισε στο κεφάλι του, ωστόσο παρά τους φοβερούς πόνους και την προσφορά του συναγωνιστή του να σταματήσει για να του περιποιηθεί το τραύμα, ο ίδιος τελείωσε τη δουλεία του και τελειώνοντας είπε ότι «Θα ήταν κρίμα να χαθούν δύο χειροβομβίδες».

Τον Ιανουάριο του 1957 το χέρι της προδοσίας δείχνει τα κρησφύγετα στα σπίτια του Παπάχριστόδουλου στον Αγρό και ο Λένας, επικηρυγμένος με το μεγάλο για την εποχή ποσό των πέντε χιλιάδων, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το εργαστήρι του. Μεταφέρεται μαζί με την εφταμελής ομάδα του σε ασφαλή Κρησφύγετο στη Γεράσα. Κατατρεγμένος από τους Άγγλους συγκρούεται διαδοχικά τρεις φορές με αγγλικές περιπόλους. Στις 17 Φεβρουαρίου πέφτει με την ομάδα του σε ενέδρα των Άγγλων, όπου σκοτώνονται δύο συναγωνιστές του, ενώ ο ίδιος τραυματίζετε σοβαρά και συλλαμβάνετε από τους Άγγλους. Μεταφέρεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ακρωτηρίού.

Οι Άγγλοι πίστευαν, ότι ο Λένας βαριά τραυματισμένος θα υπέκυπτε στα βασανιστήρια τους και θα τους αποκάλυπτε σημαντικές πληροφορίες για την οργάνωση. Η απάντηση που έπαιρναν όμως από τον ΓΙΓΑΝΤΑ της ΕΟΚΑ ήταν πάντα αρνητική. Μέχρι και τις εφημερίδες που έγραφαν για τη θυσία του Αυξεντίου, του πρόβαλαν για να πλήξουν το ηθικό του και να μιλήσει, αλλά μάταια. Έτσι τον άφησαν αβοήθητο να πεθάνει από τα βαριά του τραύματα.

Τριάντα εννέα συνεχιζόμενες μέρες πάλευε ο Λένας βαριά τραυματισμένος με τα βασανιστήρια των Άγγλων. Στις 28 Μαρτίου του 1957 περνά στην Αθανασία, ξεψυχώντας μπροστά στα μάτια του πατέρα του. Ο «Κρουπ» της ΕΟΚΑ είναι πλέον νεκρός και στο φόβο λαϊκών εξεγέρσεων στη κηδεία του, θάβεται στα Φυλακισμένα Μνήματα. Ο Στυλιανός Λένας έγινε τρανό παράδειγμα ανδρείας και πατριωτισμού για τους συναγωνιστές του αλλά και για μας σήμερα.

Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ.