3 Αυγούστου 2015

Untitled

Χθες 2 Αυγούστου 2015 έλαβε χώρα στα κεντρικά κτήρια του Πανεπιστημίου Κύπρου το  52ο Συνέδριο του Ενιαίου Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων.

Στο συνέδριο πραγματοποιήθηκε απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, ορίστηκαν οι στόχοι για τη νέα χρονιά και συζητήθηκαν τόσο τα φοιτητικά προβλήματα όσο και οι τρέχουσες εξελίξεις στο εθνικό μας ζήτημα.

Τέλος, αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΑΕΦΠ το οποίο θα κληθεί να φέρει εις πέρας τους νέους στόχους και τις προκλήσεις της νέας χρονιάς  και το οποίο έχει την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος: -
Αντιπρόεδροι:
Νικόλας Κούννου (Δράσις ΚΕΣ)
Παναγιώτης Στεργίδης (ΠΕΟΦ)
Κωνσταντίνος Παρέλλης (Α.Φ.ΕΠΑΛξη)
Αλέξανδρος Χρίστου (Α.Φ.Κ Τόλμη)
Ταμίας: Τάσος Μιχαηλά (Α.Φ.ΈΠΑΛξη)
Οργανωτικός: Δημήτρης Χατζαντώνης (Δράσις ΚΕΣ)
Εκπρόσωπος Τύπου: -
Γραμματέας: Κυριακή Κυριάκου (ΠΕΟΦ)
Υπεύθυνος Φοιτητικών: Σάββας Σαββίδης (ΠΕΟΦ)
Υπεύθυνος Εκδηλώσεων: Θεόδωρος Γεωργίου (Δράσις ΚΕΣ)
Υπεύθυνος Διαδικτύου: Μάριος Ζαχαριάδης (ΑΦΚ Τόλμη)

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ. στο δύσκολο έργο του.

Γραφείο Τύπου ΕΦΑΕΦΠ


21 Απριλίου 2015

Untitled

Ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τα πέντε νομοσχέδια που αφορούν το πλαίσιο αφερεγγυότητας.
Η ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής, με 33 ψήφους υπέρ και 23 εναντίον, ενέκρινε τα πέντε νομοσχέδια που αφορούν το πλαίσιο για την αφερεγγυότητα. Καταλυτική ήταν η συμφωνία μεταξύ των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ στο ζήτημα της προστασίας των μη βιώσιμων δανειοληπτών και στην κατάργηση των καταχρηστικών ρητρών, με την οποία εξασφαλίστηκε η πλειοψηφία.

Το πλαίσιο καταψήφισαν ΑΚΕΛ, ΕΥΡΩΚΟ, Οικολόγοι, Συμμαχία Πολιτών και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας. Συγκεκριμένα η συμφωνία στην οποία κατέληξαν την ύστατη τα τρία κόμματα της πλειοψηφίας, επί των τεσσάρων «κόκκινων γραμμών» που έθεσε η ΕΔΕΚ, προνοούσε:
-Κατάργηση καταχρηστικών χρεώσεων των τραπεζών.
-Απαλλαγή εγγυητών για δάνεια ως 250.000, είτε αρχικό ποσόν είτε υπόλοιπο δανείου, στις περιπτώσεις που γίνεται εκποίηση κατοικίας και καθαρή περιουσία εγγυητών ως 1 εκατ. ευρώ (εξαιρουμένης πρώτης κατοικίας).
-Προστασία μη βιώσιμων δανειοληπτών για έξι μήνες, με προοπτική παράτασης για όσο χρειαστεί.
-Πρόταση νόμου για να λαμβάνεται υπόψη η αντικειμενική αξία του ενυπόθηκου ακίνητου, σε εκποιήσεις και για σκοπούς αναδιάρθρωσης δανείων, στη βάση εκτίμησης του κτηματολογίου.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις εκτιμάται ότι καλύπτουν το 85% των ευάλωτων δανειοληπτών και εγγυητών.Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τη τρόικα και να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου. Η εκκρεμότητα αυτή είχε παγώσει τις διαδικασίες για σχεδόν 8 μήνες
Παρά τις απειλές της Τρόικας περί μη εκταμίευσης της επόμενης δόσης θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός υπερψήφισης από την ολομέλεια της Βουλής ενός τέτοιου επικίνδυνου νομοσχεδίου.
Θεωρούμε επίσης τραγική ειρωνεία να ψηφίζουν ένα τέτοιο νομοσχέδιο αυτοί που συνεχίζουν ακάθεκτοι να αποδέχονται εν καιρό οικονομικής κρίσης τον παχουλό τους μισθό, αυτοί που την ίδια στιγμή που ο απλός φορολογούμενος πολίτης έβαζε υποθήκη το σπίτι του για να δώσει ένα καλύτερο μέλλον στην οικογένειά του οι εν λόγω κουστουμάτοι κύριοι έβλεπαν τα χρέη τους να διαγράφονται χωρίς να έχουν δώσει στην τράπεζα ούτε και ένα σεντ.

Αξιοσημείωτο γεγονός «τραγικής ειρωνείας» αποτελεί για ακόμη μια φορά η «κάλπικη» και γεμάτη κομματικά συμφέροντα σύγκρουση ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ. Είναι απορίας άξιον πόσο θράσος χρειάζεται για να επιρρίπτει ευθύνες αυτός που κάλεσε την Τρόικα στο νησί σε αυτόν που την καλοσώρισε με ανοιχτές αγκάλες, και το αντίστροφο.

Ως Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. αρνούμαστε κατηγορηματικά να γίνουμε για δεύτερη φορά πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα. Απαιτούμε από την παρούσα πολιτική ηγεσία του τόπου να εφαρμόσει όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, να πράξει αυτό που όφειλε εδώ και τόσο καιρό. Ζητάμε την άμεση απόδοση ευθυνών για την οικονομική κατάρρευση τους κράτους. Οι μόνες εκποιήσεις που θα δεχτούμε είναι οι εκποιήσεις των ακινήτων που ανήκουν στους κλέφτες του κράτους που μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι με τα αυτοκίνητα πολυτελείας τους και απολαμβάνουν τον ύπνο του δικαίου στις πολυτελείς σπιταρόνες τους.


23 Ιουλίου 2014

deltio typou

40 χρόνια από την φασιστική εισβολή και κατοχή του μεγαλύτερου εχθρού του Ελληνισμού, όχι μόνο ο κυπριακός Ελληνισμός δεν είναι για ακόμη μια φορά ενωμένος έναντι του πραγματικού εχθρού αυτού του τόπου, αλλά Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (αναρχικών, ευρέως γνωστοί και αυτοαποκαλούμενοι) έδειξε για ακόμη μια φορά τα τουρκολαγνικά και φασιστικά της ιδεώδη στους λίγους από εμάς που δεν έχουμε ξεχάσει και αγωνιζόμαστε ειρηνικά για τη διατήρηση του Ελληνισμού στην Κύπρο, αφού επιτέθηκαν με κάθε δυνατό μέσο και μίσος σε εμάς, τους εχθρούς των »αδελφών» »τουρκοκυπρίων».

Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα στο τέρμα της οδού Λήδρας στην πρωτεύουσα, παρά το οδόφραγμα και σε δυο στάδια, άρχισε από αργά το απόγευμα και κλιμακώθηκε μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Σε πρώτο στάδιο και καθώς οι ‘’ανθρωπιστές’’ παρέλαυναν ‘’ειρηνικά’’ στο λεγόμενο ‘’street pride’’ αποφάσισαν να κάνουν στάση στο σημείο στο οποίο είχαμε στήσει το περίπτερο διαφώτισης για τα 40 καταραμένα χρόνια της εισβολής. Με διάφορες χυδαίες χειρονομίες, βρισιές και μικροσυμπλοκές, προσπάθησαν να αμαυρώσουν τον ανιδιοτελή αντικατοχικό αγώνα μας, αυτές είναι οι δημοκρατικές και φιλελεύθερες απόψεις τους. Το περιστατικό έλαβε τέλος καθώς υποχωρήσαμε θέλοντας έτσι να μην δώσουμε συνέχεια στο συμβάν και να καταστρέψουμε το διήμερο των αντικατοχικών μας εκδηλώσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυπριακή αστυνομία γνωρίζοντας για τις εκδηλώσεις μας, εφόσον είχαμε λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες από δήμο Λευκωσίας, αρχηγείο αστυνομίας, έπαρχο κ.λ.π., δεν φρόντισε να υπάρχει επαρκής αστυνόμευση για την προστασία και ομαλή διεξαγωγή τους, πέραν των δυο(2) μοτοσυκλετιστών που συνόδευαν την πορεία των αναρχικών.

Λυπητερό χαρακτηρίζουμε το γεγονός και ανεγκέφαλους τους αυτοαποκαλούμενους ‘’φιλανθρωπιστές’’. Μόνο ένας άνθρωπος με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης θα υποστήριζε μόνο τους αγώνες ξένων λαών για ελευθερία, και την ίδια ακριβώς στιγμή να εναντιώνεται και να καταδικάζει τον αγώνα για απελευθέρωσης της χώρας του, με αθέμιτα και φασιστικά μέσα όπως αποδείχτηκε αργότερα το βράδυ της ίδιας μέρας.

Η διεξαγωγή των εκδηλώσεων μας συνεχίζονταν κανονικά και το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν απ’ την δική μας πλευρά. Μετά το πέρας της λαμπαδηφορίας που πραγματοποιήσαμε, με σημείο έναρξης τον κυκλικό κόμβο του ΟΧΙ και σημείο τερματισμού το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, άρχισαν οι προετοιμασίες για την προκαθορισμένη διανυκτέρευση μας παρά το οδόφραγμα. Ενόσω όλα κυλούσαν ομαλά, γύρο στη μια(1) μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα της μαύρης επετείου, ένας νεαρός, κυρίως στο μυαλό, πλησίασε στο σημείο που βρισκόμασταν και με άσεμνες χειρονομίες και υβριστικές εκφράσεις μας προκαλούσε ασύστολα. Χαρακτηριστικά είπε: ‘’γ**ώ τα σύμβολα και το έθνος σας’’ και όταν ένας από εμάς του ζήτησε να αποχωρήσει, αυτός του πέταξε ένα γυάλινο μπουκάλι με όλο το μίσος που μπορεί να διακατέχει έναν ‘’άνθρωπο’’, που περιείχε μπύρα συγκεκριμένα, με αποτέλεσμα να μην τον πετύχει και αυτό να σκάσει, από θαύμα, λίγα εκατοστά δίπλα από κάποιες συναγωνίστριές μας, που κάθονταν αμέριμνες, ακολούθως αυτός ετράπει σε φυγή. Κυνηγώντας τον, για να διασφαλίσουμε την σωματική ακεραιότητα των μελών μας, αντικρίσαμε γύρο στα σαράντα(40) άτομα, οπλισμένοι με ΞΥΛΑ, ΛΟΣΤΟΥΣ, ΠΕΤΡΕΣ, ΓΥΑΛΙΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, ΠΛΑΚΑΚΙΑ. Τότε καταλάβαμε πως επρόκειτο ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ. Πρωτού να το καταλάβουμε, άρχισαν να πέφτουν βροχή τα προαναφερθέντα αντικείμενα. Ακολούθησε ένας πετροπόλεμος για περίπου 15 λεπτά, 40 άτομα αυτοί και 15 εμείς, στην αρχή υποχωρούσαμε εφόσον προσπαθούσαμε να προφυλαχτούμε από τα αντικείμενα που έπεφταν, στο τέλος όμως καταφέραμε να τους τρέψουμε σε φυγή προστατεύοντας έτσι τον κόσμο μας που βρισκόταν στο οδόφραγμα. Συνέπειες της μάχης ήταν λιγοστοί μικροτραυματισμοί όπως και δυο προσαγωγές συναγωνιστών στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας. Χωρίς να θέλουμε να επιρρίψουμε ευθύνες και να κατηγορήσουμε τους φύλακες του οδοφράγματος, απλά αναφέρουμε πως απλά δεν ενεπλάκησαν στην συμπλοκή, δεν ήταν η δουλειά τους άλλωστε να προστατέψουν εμάς και τον κόσμο μας. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ‘’Ζ’’ οι οποίοι κατέφθασαν στο σημείο 20 λεπτά μετά που απωθήσαμε τους αναρχοάπλυτους. ΚΑΤΑΖΙΚΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΗΜΕΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΣ.

Εν κατακλείδι θέλουμε να δηλώσουμε σε τέτοιου είδους άτομα πως, με αυτές τις φασιστικές τακτικές, δεν κατάφεραν και ούτε πρόκειται να καταφέρουν να σταματήσουν τον αντικατοχικό μας αγώνα καθώς και την προσπάθεια μας για απελευθέρωση της πατρίδας μας, από τον βάρβαρο Αττίλα!!

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

22 Ιουλίου 2014

2013_03_12_12_22_10__fdcc2605eb264020939fe2d585d01680

Φιλοξενούμενος στο δελτίο ειδήσεων του Σίγμα τη Δευτέρα 21 Ιουλίου ήταν ο Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος προανείγγειλε δια στόματος του και με τις ευλογίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Ανα(ν)στασιάδη την ένταξη και προώθηση της «Ομοσπονδίας» στα σχολεια, στα πλαίσια της διδασκαλίας των μαθημάτων «Αγωγή τουΠολίτη» και «Πολιτική Οικονομία».

Σκοπός της εν λόγω κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης, είναι να προετοιμάσουν το έδαφος και τις συνθήκες για ένα επερχόμενο δημοψήφισμα και να προωθήσουν τα προδοτικά και φασιστικά τους σχέδια στους μελλοντικούς ψηφοφόρους.Η προσπάθεια καλλιέργειας ενός κλίματος υπέρ της Ομοσπονδίας, μιας «Ομοσπονδιακής συνείδησης» όπως ο ίδιος ανέφερε, με αντιδημοκρατικούς και φασιστικούς τρόπους, θυμίζει πράξεις και ενέργειες που έπρατταν ολοκληρωτικά καθεστώτα με πρώτιστο στόχο την χειραγώγηση του λαού, εξυπηρετώντας τα κομματικά τους συμφέροντα. Ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε τεράστιες προσπάθειες επι προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια για προώθηση της Διζωνικής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας με το έγγραφο «Κύπρος και Ομοσπονδία». Όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ Ερτογάν για την εισβολή, η Τουρκία επιθυμεί μία λύση στην Κύπρο, ηοποία θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα των «δύο λαών» και η οποία θα συμφωνηθεί αμοιβαία. Σε αυτές τις δηλώσεις έρχονται να πιστωθούν οι πάγιες και αδιάλλακτες προθέσεις της Τουρκίας για λύση του Κυπριακού οι οποίες δεν διαφέρουν σε τίποτα απο τις δικές σας. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύετε η πλήρης ταύτιση ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ (ΔΗΣΑΚΕΛ) στο εθνικό μας ζήτημα, όμως οι φασιστικές τακτικές της κομματοκρατίας δεν θα περάσουν.

Η προσθήκη της διδασκαλίας των πολιτευμάτων στα σχολεία, σαφώς και δεν θα ήταν κάτι κακό, καθώς θα βοηθήσει και θα εμπλουτίσει τους νέους του τόπου μας να καλλιεργήσουν και να αποκτήσουν πολιτική συνείδηση. Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο στόχος της παρούσας κυβέρνησης είναι η χάραξη συγκεκριμένης πολιτικής γραμμής, επιδιώκοντας πλύση εγκεφάλου γκεμπελικού τύπου στους μαθητές με πρώτιστο στόχο την ΄΄αγιοποίηση΄΄της ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας και τελικώς την αποδοχής της από την νεολαία.

Ως Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε και εναντιωνόμαστε σ΄αυτην την προσπάθεια των φασιστικών και αντιδημοκρατικών ενεργειών που καταβάλλει η άρχουσα τάξη του τόπου. Καλούμε όλους τους συλλόγους των καθηγητών, των γονέων και τους ίδιους τους μαθητές, να τεθούν απέναντι στα φασιστικά σχέδια των ομοσπονδιακών και να μην επιτρέψουν την καλλιέργεια και διάβρωση της εθνικής μας ταυτότητας. Μια ενδεχόμενη ένταξη των μαθημάτων στα σχολεία υπέρ της Ομοσπονδίας αποτελεί για την κομματοκρατία του τόπου μας, την καλύτερη λύση για να «ψήσουν» τους μελλοντικούς ψηφοφόρους προωθώντας τα εμετικά τους σχέδια. Δεν θα περάσει ο φασισμός! Κάτω τα χέρια απ΄την παιδεία! Όχι στην Ομοσπονδία! Όχι στο ξεπούλημα της Κύπρου!

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης


22 Ιουλίου 2014

ομιλητης

40 χρόνια κατοχής. 40 χρόνια ανοχής του εγκλήματος. 40 χρόνια ανοχής των λανθασμένων χειρισμών επί του κυπριακού προβλήματος. 40 χρόνια αποδοχής ότι το κυπριακό αποτελούσε δικοινοτικό πρόβλημα και ότι πρέπει να βρεθεί «λύση» σε αυτά τα πλαίσια.
Αυτός είναι ο ένας τρόπος να βλέπεις το ζήτημα…

Εμείς όμως επιλέγουμε να θυμόμαστε!
Εισέβαλαν στο νησί, το ξεχνάς; (Πως μπορείς; 40 χρόνια τώρα οι σειρήνες το πρωί της 20ης Ιουλίου πως σε αφήνουν να ξεχάσεις;)
Βίασαν τις γιαγιάδες μας, τις μανάδες μας και τις αδερφές μας, το ξεχνάς;
Σκότωσαν τους αδερφούς μας, το ξεχνάς;
Φυλάκισαν, βασάνισαν και αιχμαλώτισαν τους παππούδες μας, το ξεχνάς;
Λεηλάτησαν κάθε τι ιερό, το ξεχνάς;
Αν ξεχνάς, πως μπορείς να ξεχνάς και αν δεν ξεχνάς, πως μπορείς να το δέχεσαι παθητικά;
Είναι αδιανόητο πως σήμερα 40 χρόνια μετά από αυτή τη μαύρη και τραγική στιγμή της ιστορίας του νησιού μας, η αδιαφορία και η άγνοια κατάφεραν να υπερνικήσουν τον πόνο και την αγανάκτηση για την εγκληματική αυτή πράξη της Τουρκίας. Από τις 20 Ιούλη του 1974 η Τουρκία υπέδειξε το πραγματικό της πρόσωπο και έβαλε σε πλεύση τα μεγαλεπήβολα σχέδια της για τη διχοτόμηση του νησιού και τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών εντός μιας ενιαίας γης. Εξάλλου σύμφωνα με τις εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ εκεί θα επικεντρώνονταν όλες οι μακροχρόνιες επιδιώξεις της στο Κυπριακό ζήτημα. Χρησιμοποιώντας έτσι τη δήθεν ανάγκη για αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στο νησί, κάνει την ειρηνευτική παρέμβαση της με κάθε άλλο παρά ειρηνικό τρόπο. Με παρόμοιο τρόπο συνεχίζει μέχρι σήμερα να διεκδικεί τα εδάφη που παράνομα ήρθαν στην κατοχή της. Τα εδάφη μας που παράνομα επίσης εποικίζει, τα κεκτημένα μας που ανενόχλητα καταπατά, την κληρονομιά μας που αδίστακτα βεβηλώνει. Το τραγικό είναι ότι οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, από το 1974 μέχρι σήμερα, το επιτρέπουν. Μήπως βολεύει ορισμένους από εμάς να ξεχνάμε τελικά; Αναρωτήσου λοιπόν τι γίνεται πίσω από τις κλειδαρότρυπες των συνομιλιών και τι λέγεται στα επαναπροσεγγιστικά δείπνα. Πως ξαφνικά αντιστράφηκαν οι ρόλοι και αφαιρέθηκαν οι μάσκες; Πως η Κύπρος από θύμα έγινε θύτης και η γενοκτόνος Τουρκία από εγκληματίας πολέμου αυτοαναιρήθηκε και αγορεύεται τώρα ως συγκυρίαρχος σε ολόκληρο το νησί; Μετά αποφάσισε πως θέλεις εσύ να κινηθείς.

Εμείς, είμαστε εδώ στις επάλξεις του αγώνα ατάραχοι. Δε ξεχνάμε και ούτε πρόκειται. Γιατί η αδικία τιμωρείται και κάποιος πρέπει να τους το υπενθυμίζει. Διεκδικούμε αυτά που μας έκλεψαν και μας στερούν τόσα χρόνια. Η ψυχική δύναμη και το σθένος που χρειάζεται για το δύσκολο αυτό αγώνα έρχεται μέσα από την ιστορία του Έθνους μας. Ιστορία ελεύθερη από λησμονιά και συμβιβασμό. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας για την Απελευθέρωση είναι ο δύσκολος δρόμος και επιθυμούμε να τον ακολουθήσουμε. Οι περιστάσεις επιβάλλουν την αναθεώρηση όλων όσων έχουν επιτελεστεί μέχρι σήμερα για εμάς, χωρίς όμως εμάς. Γιατί για να αποκατασταθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των μόνιμων κατοίκων της Κύπρου, επιβάλλεται να βρεθεί δίκαιη λύση. Δίκαιη λύση σημαίνει μόνο Απελεύθερωση και η απελευθέρωση ξεκινά από τον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά. Για να έρθει η αλλαγή που απαιτείται και για να δομηθούν γερές βάσεις για τον αγώνα, πρέπει αρχικά να αποβληθούν όλα τα κομματικά κατάλοιπα και η νοοτροπία του ηττημένου. Τα συμφέροντα μας βρίσκονται μακριά από τα δικά τους και ήρθε η ώρα να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας. Η ανοχή δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Η δικαίωση είναι η μόνη μας επιλογή αλλά και το χρέος μας. Τη στιγμή που θα το αντιληφθείς, θα νιώσεις δυνατός και το βάρος της ευθύνης θα είναι μικρό μπροστά στην ανάγκη για να δράσεις. Τότε και μόνο τότε θα μπορείς να πεις ότι πραγματικά δεν ξεχνάς. Γιατί το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ απέκτησε στην Κύπρο μας, άλλο διαφορετικό νόημα. Το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ σημαίνει πραγματικά ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ. Αγωνίζομαι, σημαίνει ξεβολεύομαι και αντιδρώ. 40 χρόνια ήταν αρκετά. Τώρα ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε!

ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Εκ του Δ.Σ.


22 Ιουλίου 2014

Βουλευτές από τον Σύριζα την ΔΗΜΑΡ το ΠΑΣΟΚ , καθηγητές , καλιτέχνες αλλά και διάφοροι άλλοι φέτος με την συμπλήρωση 40 χρόνων από την τούρκική εισβολή υπογράφουν τη διακήρυξη της Πρωτοβουλίας για το «Έτος Κύπρου 2014»
Σας παραθέτουμε παρακάτω την διακήρηξη για το έτος Κύπρου 2014
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ»

Τον Ιούλιο συμπληρώνονται 40 χρόνια από το διπλό έγκλημα στηνΚύπρο, το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, με αποτέλεσμα μια τραγωδία, που ακόμα διαρκεί, με την προσφυγοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων του νησιού, το δράμα των αγνοουμένων, την κατοχή του 37% του εδάφους της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας και την de facto διχοτόμησή της.

Η πρόσφατη επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αποτελεί την είσοδο σε μια νέα φάση, ίσως την πιο κρίσιμη, στις ατελέσφορες μέχρι τώρα προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος.

Ανησυχούμε για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας, παρά τις δηλώσεις της, δεν έχει επαρκώς μετακινηθεί στην κατεύθυνση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, ενώ έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι της ΕΕ στο πλαίσιο και της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

Εμείς, που υπογράφουμε αυτή την Διακήρυξη, πιστεύουμε ότι είναι η ώρα ανάληψης πολύμορφων πρωτοβουλιών, κυρίως σε διεθνές επίπεδο, για την ανάδειξη της ουσίας του Κυπριακού και τη δημιουργία ενός νέου διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης με το λαό της Κύπρου στο σύνολό του, ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους. Στην κατεύθυνση αυτή, προτείνουμε ένα σύνολο δράσεων και εκδηλώσεων, υπό τον τίτλο «Έτος Κύπρου 2014».

Θεωρούμε ότι το «Έτος Κύπρου 2014» μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία και για την εξαγωγή πολύτιμων διδαγμάτων για τη συνεχιζόμενη Κυπριακή τραγωδία. Να θυμηθούμε ότι ο ανατραπείς από τους χουντικούς και την ΕΟΚΑ-Β Πρόεδρος Μακάριος, έλεγε επιστρέφοντας από την αναγκαστική αυτοεξορία του, τον Δεκέμβρη του 1974: «Τάσεις σωβινιστικαί παρωχημένων εποχών ήοιασδήποτε φύσεως προκαταλήψεις, ούτε τους Ελληνοκυπρίους ούτε τους Τουρκοκυπρίους ωφελούν».
Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στην Κύπρουπέρ της επαναπροσέγγισης των δύο Κοινοτήτων. Στην κατεύθυνση αυτή, υπογραμμίζουμε τη μεγάλη σημασία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία συμβάλλουν στο τελικό σκοπό της επανένωσης του νησιού, όπως, μεταξύ άλλων, η επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, η διαδικασία της αποστρατιωτικοποίησης της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας κ.ά.

Κατά τη γνώμη μας, το ζητούμενο σήμερα είναι η εξαιρετικά δύσκολη νέα διαπραγμάτευση, να φθάσει σε συμφωνημένο σχέδιο λύσης από τους ηγέτες των δύο Κοινοτήτων και ως τέτοιο να τεθεί στην κρίση του Κυπριακού λαού σε χωριστά δημοψηφίσματα.

Ένα σχέδιο λύσης, δίκαιο και λειτουργικό, που να οδηγεί στον τερματισμό της Τουρκικής κατοχής, του εποικισμού και στην επανένωση του νησιού, στο πλαίσιο μιας Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Που θα κατοχυρώνει μια διεθνή προσωπικότητα, μία αδιαίρετη κυριαρχία, μία ιθαγένεια, και θα απορρίπτει κάθε ανεδαφική σκέψη για χωριστά κράτη και συνομοσπονδία ή ένωση μέρους ή του όλου της Κύπρου με άλλη χώρα. Μια επανενωμένη ομόσπονδη Κύπρος, πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα συνύπαρξης ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, προς όφελος της κοινής τους ανάπτυξης και της κοινής ασφάλειας. Να καταστεί η ανεξάρτητη, επανενωμένη Κύπρος, γέφυρα ειρήνης της Ευρώπης με την πολύπαθη Μ. Ανατολή, σε μια Μεσόγειο, θάλασσα ειρήνης.

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2014

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
1. Αθανασίου Νάσος, δημοσιογράφος, βουλευτής
2. Αναστασίου Χρήστος, πρωτοβουλία «Αμμόχωστος η πόλη μας»
3. Ανδρεαδάκη Τασία, πρώην βουλευτής
4. Αναγνωστοπούλου Σία, πανεπιστημιακός

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

17 Ιουλίου 2014

Τελευταία γινόμαστε μάρτυρες τραγικών καταστάσεων που συμβαίνουν στην Εθνική Φρουρά . Άκουσον άκουσον ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Ανδρέας Παπαπαύλου υποπτεύεται ότι τον παρακολουθούν και κάλεσε 2 αξιωματικούς των Βρετανικών Βάσεων(!!) (Ελληνικύπριους) για να ελέγξουν το γραφείο του για κοριούς και κάμερες. Οι 2 άνδρες συλλήφθηκαν και ανακρίθηκαν από τις Κυπριακές αρχές και αφέθηκαν ελεύθεροι στην συνεχεία . Ο ανώτατος αξιωματικός υποπτεύεται ότι τον παρακολουθεί συνάδελφος του !!!
Δηλαδή εκτός του ότι ο κ. Παπαπαύλου που προφανώς από τα χέρια θα παίρνανε πολύ σημαντικές και άκρως απόρρητες πληροφορίες δεν μπορεί να διαχειριστεί ο ίδιος τις αρμοδιότητες του . Αντί να απευθυνθεί στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας κάλεσε 2 υπηρέτες της βασίλισσας (αυτής που έδωσε την συγκατάθεση να πάει στην αγχόνη ο 19χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης ) να ελέγξουν το γραφείο του .
Η Π.Ε.Ο.Φ καταδικάζει τα προαναφερόμενα γεγονότα και απαιτούμε να τεθούν σε διαθεσιμότητα όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση . Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές η Εθνική Φρουρά πρέπει να είναι ενωμένη και να υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και συνεργασία ειδικά ανάμεσα στους ανώτατους αξιωματικούς του ΓΕΕΦ που διαχειρίζονται απόρρητες πληροφορίες .

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου

20 Ιουλίου 2013

39 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το πικρό εκείνο πρωινό του Σαββάτου, 20 του Ιούλη 1974, όταν η Τουρκία βλέποντας την Κερκόπορτα της Κύπρου ορθάνοικτη, εισέβαλε με τις ορδές της στο νησί, κορυφώνοντας τα πολυετή σχέδια της για επανάκτηση της πατρίδας μας.

Η δήθεν ειρηνευτική επέμβαση Αττίλας, για «αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης» στην Κύπρο έμελλε να προστεθεί ως μια ακόμη γενοκτονία, μια από τις πολλές που έχει στο βαρύτατο ποινικό μητρώο που αποκαλεί ιστορία της η Τουρκία. Αποτελεί όμως την πιο δειλή όλων, αφού τα εκατομμύρια των Τούρκων τα έβαλαν με μια μικρή μερίδα του Ελληνισμού, προδομένη από παντού, χωρίς να έχει καν τη δυνατότητα να αμυνθεί.

Η σημερινή μαύρη επέτειος αποτελεί ημέρα μνήμης για τον απανταχού Ελληνισμού που ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ τη σωρεία εγκλημάτων των Τούρκων που για ακόμη μια φορά έδειξαν την αιμοσταγή τους φύση. Δεν ξεχνά τις δολοφονίες, τους βιασμούς, τα βασανιστήρια, τις λεηλασίες, τον εποικισμό και τόσα άλλα που διαπράττουν για 39 χρόνια στο νησί μας οι κατακτητές.

Προπαντός, όμως, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ τους ηρωικούς υπερασπιστές της Κύπρου, που ως σύγχρονοι Σπαρτιάτες, όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στον εισβολέα, και σε ένα παιχνίδι που είχε πουληθεί προτού καν ξεκινήσει, έγραψαν με το αίμα τους ιστορίες ηρωισμού. Και ενώ η Αϊσέ πήγε διακοπές, τις πλήρωσε πολύ ακριβά με τους Τούρκους στρατιώτες να κατατεμαχίζονται από τις δυνάμεις των Εθνοφρουρών και της ΕΛΔΥΚ, μέχρι να πετύχουν τον ανόσιο σκοπό τους.

Αυτό άλλωστε πρέπει να είναι και το μήνυμα αυτής της θλιβερής μέρας. Μοναδική και τελειωτική ήττα είναι η λήθη. Μόνο η λήθη μπορεί να ολοκληρώσει το έγκλημα της εισβολής του 1974. Όσο η μνήμη μένει ζωντανεί, όσο μας φωτίζει η φλόγα του ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Και όσο και αν προσπαθήσουν οι Τούρκοι με την πέμπτη φάλαγγα των ομοσπονδιακών, κανένα αντεθνικό σχέδιο, καμιά διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία δεν μπορεί να περάσει.

Ήδη μετρούμε 39 χρόνια αποτυχίας στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, με την υποδούλωσή μας να είναι πιο κοντά από ποτέ. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αποβάλουμε από πάνω μας την νοοτροπία του ηττημένου και να εμπνευστούμε από τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων που αντιτάχθηκαν στον Τούρκο εισβολέα και να παλέψουμε για τη λευτεριά μας. Μονάχα έτσι θα επιβιώσουμε, μονάχα έτσι θα δικαιώσουμε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν στη γραμμή του καθήκοντος. Επομένως ας συνεχίσουμε από εκεί που αυτοί έπεσαν μαχόμενοι και βροντοφωνάξουμε:

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

Γραφείο Τύπου ΕΦΑΕΦΠ

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου, Επίκαιρα

10 Ιουλίου 2013

Αύριο συμπληρώνονται δύο χρόνια, από τη θλιβερή εκείνη μέρα που το σαθρό σύστημα υπό την Προεδρία Δημήτρη Χριστόφια σκόρπισε τον όλεθρο με την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» που έντυσε στα μαύρα 13 οικογένειες συμπατριωτών μας. Χθες, μετά το πέρας της δίκης για τη φονική έκρηξη, το ίδιο καρκινωματώδες σύστημα, φρόντισε με την απόφασή του να φονεύσει τους 13 ήρωες για άλλη μια φορά με την αθώωση αρκετών από τους κατηγορουμένους.

Τραγελαφική δε, ήταν η αθώωση του Μάρκου Κυπριανού, μόνιμου παραστάτη του Νίκου Αναστασιάδη στην προεκλογική του εκστρατεία, με την πρόφαση ότι ακολουθούσε τις εντολές του Δημήτρη Χριστόφια. Αυτόματα όμως, επιβαρύνεται για ακόμη μια φορά, ο κατ’ εξοχήν ένοχος για την μεγαλύτερη καταστροφή που έπληξε την Κύπρο μετά το 1974, που δεν είναι άλλος από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο οποίος, πλήρως προστατευόμενος από τις ζυριχικό Σύνταγμα, συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, αφού οι ευθύνες του είναι καθαρά «πολιτικές». Και εξακολουθεί να προκαλεί με την αναίδειά του, τους συγγενείς αλλά και τον κόσμο που βλέπει με οργή τα συντρίμια της διακυβέρνησής του, από το βήμα των στημένων μνημόσυνων που διοργανώνει το κόμμα του για να αποκαταστήσει το όνομά του «μεγάλου» ηγέτη του.

Πώς όμως δέχεται η πολιτεία την δικαιολόγηση της «πολιτικής» ευθύνης; Γίνεται σε μια χώρα που θέλει να παρουσιάζεται εκσυγχρονισμένη, εξευρωπαϊσμένη και με δήθεν ηγέτη να ανέχεται αυτή την κατάσταση; Όταν ένας Πρόεδρος έχει σαφείς και αναγνωρισμένες από όργανα του κράτους, ευθύνες στην καταστροφή που προκάλεσαν τα φονικά εμπορευματοκιβώτια και στο θάνατο 13 πολιτών που ορκίστηκε να προστατεύει στην αρχή της θητείας του, τότε η «πολιτική» ευθύνη δεν πρέπει να αποτελεί σωσίβιο για την ηλιθιότητα των ηγετών. Πρέπει να αποτελεί τη βαρύτερη των ηγεμονικών αμαρτιών ενός πολιτικού και να επισύρει τις πιο σοβαρές των ποινών, ως παράδειγμα προς αποφυγήν άλλων «αμαρτιών» που θα θέλουν να υποπέσουν μελλοντικοί ηγέτες.

Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά την γενεσιουργό δύναμη της ατιμωρησίας στην Κύπρο, αλλά και στον Ελληνισμό γενικότερα. Σε ένα σύστημα που έχει καταντήσει το σαράκι που θα κατασπαράξει το λαό του, αυτοί που πλέον έχουν καταστεί η κυβερνούσα ελίτ των κομμάτων, είναι όλοι εξ ίσου ικανοί για τις ίδιες καταστροφές, κλοπές και σκάνδαλα των προκατόχων τους. Επομένως η ατιμωρησία, την οποία πρώτοι αυτοί μεταξύ τους καθιερώνουν, είναι ο δικός τους τρόπος για άτυπη νομιμοποίηση των εγκλημάτων τους. Γιατί μοναδικός τους τρόμος είναι η τιμωρία: Η τιμωρία του ενός που θα αποτελέσει την απαρχή για την τιμωρία ΟΛΩΝ τους.

Παράλληλα, δεν μπορούμε να μην τονίσουμε και το μοναδικό σημείο-παρηγοριά για τους συγγενείς των θυμάτων: Μετά από δύο χρόνια λοιδορίας, ύβρεων και συνεχούς υποτίμησης της θυσίας των ηρωικών νεκρών που έπεσαν στη γραμμή του καθήκοντος, η δίκη διασαφήνισε πως ουδεμία ευθύνη είχαν στην όλη πορεία προς την καταστροφή. Αυτό το σημείο πρέπει να αποτελέσει σταθμό για την μελλοντική δικαίωση. Αρκετά σκύλευσαν τη μνήμη των νεκρών κάποιοι πολιτικοί χώροι και δη το ΑΚΕΛ, στην προσπάθειά του να «εξαγνίσει» τον Χριστόφια από τη δολοφονία. Οι ήρωες που είχαν δοξαστεί στις μνήμη του κόσμου, πλέον αποκαθίστανται και από το δικαστήριο, για να κλείσουν τα στόματα των θρασύδειλων πολιτικών εμπρηστών που έφεραν την καταστροφή και το θάνατο στο νησί μας.

Ως Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Παρατάξεων σαφώς και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τη συνολική εικόνα της δίκης, και άσχετα με τη νομική της ερμηνεία θα παλέψουμε στο πλευρό των συγγενών των ηρωικών θυμάτων για τη δικαίωσή τους και την ολοκληρωτική απονομή δικαιοσύνης, που αποτελεί και τη δικαίωση όλων μας. Είμαστε βέβαιοι πως σε κάποια γραφεία του προηγούμενου κυβερνώντος κόμματος, οι ένοχοι τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση με την δικαστική απόφαση αλλά τους υπενθυμίζουμε μια αλήθεια που ούτε και αυτοί δεν μπορούν να αγνοήσουν: Έστι δίκης οφθαλμός ος τα πανθ’ορά!

Γραφείο Τύπου ΕΦΑΕΦΠ

 


20 Ιουνίου 2013

Δελτίο τύπου ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ, Αθήνας, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Από το 2001 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, όρισε την 20 Ιουνίου ως την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων, με αφορμή τα 50 χρόνια από την υπογραφή της «Συνθήκης για το καθεστώς των προσφύγων». Μια μέρα που δεν θα μπορούσε να μην αφορά και τους συμπατριώτες μας ξεριζωμένους από τα σπίτια τους τον μαύρο Ιούλιο του 1974.

Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. εκφράζει την συμπαράσταση της σε όλες τις οικογένειες των Ελλήνων Προσφύγων της Κύπρου, που μετά το 1974, εκδιώχθηκαν με την βία από τις πατρογονικές τους εστίες και σήμερα, 39 χρόνια μετά περιμένουν ακόμα να επιστρέψουν πίσω. Άλλοι έφυγαν με την λησμονιά της επιστροφής, άλλοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στην προσφυγιά.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, πρόσφυγες είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους, εξαιτίας βάσιμου φόβου δίωξης, με βάση τη φυλή, το θρήσκευμα, τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, την εθνικότητά τους ή τη συμμετοχή τους σε μία ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα. Στην Κύπρο μας περισσότεροι από 300 χιλιάδες άτομα σήμερα είναι πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα.

Τριάντα εννέα χρόνια μετά περιμένουν ακόμη την δικαίωση και την επιστροφή στις περιουσίες τους. Η πολιτική μας ηγεσία με δικτατορικό τρόπο, στερεί το δικαίωμα της επιστροφής στο μεγαλύτερο αριθμό τον προσφύγων, αφού εμμένει στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος βάση τις ρατσιστικής, απάνθρωπης λύσης της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Η πρόνοιες της λύσης αυτής, δεν προνοούν την επιστροφή όλων των εκτοπισμένων στα σπίτια τους.

Ως Ε.Κ.Φ ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. , εναντιωνόμαστε για άλλη μια φορά στη διχοτομική λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και καλούμε την πολιτική μας ηγεσία όπως πράξει το ίδιο. Απαιτούμε, όπως επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στις πατρογονικές τους εστίες και όπως αποχωρήσουν όλοι οι σημερινοί παράνομοι σφετεριστές των περιουσιών μας στα κατεχόμενα, έποικοι, μαζί με τα τουρκικά στρατεύματα.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.