21 Ιουλίου 2013
efaefp87's 20-07-2013 album on Photobucket
Κατηγορίες: Πολυμέσα, Εκδηλώσεις

24 Μαρτίου 2013

Δελτίο τύπου Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή γιορτή, Θρησκευτική και Εθνική, για τον Ορθόδοξο Ελληνισμό. Η ημέρα έναρξης της Επανάστασης δεν ορίστηκε τυχαία, μιας και η 25η Μαρτίου είναι ημέρα εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων απέναντι στην ισχυρή Οθωμανική αυτοκρατορία που τους είχε υπόδουλους για 400 χρόνια, με σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος», είχε ως σκοπό τη δημιουργία ανεξάρτητου εθνικού κράτους. Στα μέσα Μαρτίου του 1821 είχαν ήδη σημειωθεί σποραδικά επεισόδια εναντίων των Οθωμανών όπως στα Καλάβρυτα, στη Μάνη, στην Καλαμάτα, στην Πάτρα και γενικά στη Πελοπόννησο.

Η επίσημη έναρξη δόθηκε σηκώνοντας ο επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός το λάβαρο της επανάστασης στην μονή Μεγίστης Λαύρας στα Καλάβρυτα στις 25 του Μάρτη. Με σωστή στρατηγική, η επανάσταση για να πετύχει ένα δυναμικό χτύπημα από στεριά και από θάλασσα, ξεκίνησε στο νότιο κομμάτι του ελλαδικού χώρου όπου υπήρχαν εμπειροπόλεμοι άνδρες και πλούσια ναυτική δύναμη.

Η επανάσταση τον Απρίλιο απλώθηκε στις Σπέτσες, στα Ψαρά, στην Ύδρα, στην Κάσο, στη Μύκονο, στην Αττική. Στους επόμενους μήνες η επανάσταση απλώθηκε και στις υπόλοιπες περιοχές. Έτσι, μέσα από πολλούς αγώνες και θυσίες, υπογράφτηκε συνθήκη στις 22 Ιανουαρίου του 1830 από την Αγγλία, τη Γαλλία και την Ρωσία που αναγνωριζόταν το Ελληνικό κράτος.

Έχουμε χρέος να θυμόμαστε τους αγώνες των προγόνων μας. Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι δεν κερδίζει πάντα το λογικό, οι υπόδουλοι έλληνες ξεσηκώθηκαν σε μια πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία και πέτυχαν την Δημιουργία του Ελληνικού Κράτους. Είχαμε υπόδουλους προγόνους που τόλμησαν να θυσιάσουν την ίδια τους τη ζωή για το εθνικό συμφέρον, πράγμα που σήμερα οι πολιτικοί μας αγνοούν. Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί και να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο, για να φανούμε στο ελάχιστο αντάξιοι στους ήρωες προγόνους μας.

Γραφείο Τύπου Π.Ε.Ο.Φ


2 Οκτωβρίου 2012

logos

Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δημιουργεί το δικό του περιοδικό! Ένα περιοδικό γραμμένο από αυτόνομους φοιτητές από τις παρατάξεις μας. Μπορείτε να το κατεβάσετε κατ” ευθείαν από εδώ.

ΑΥΤΟΝΟΜΑ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Κατηγορίες: Πολυμέσα

8 Αυγούστου 2012

Συναγωνιστές, Συναγωνίστριες , Φίλοι και Φίλες,


16 Χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την άνανδρη δολοφονία των δυο παλληκαριών μας του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Ήταν εκείνο το μαύρο 1996, το οποίο άρχισε με την προδοσία των Ιμίων και την δολοφονία των ηρώων Γιαλοψού, Βλαχάκου και Καραθανάση στα Ελληνικά νερά του Αιγαίου μας και συνεχίστηκε εδώ στη Κύπρο το καλοκαίρι με τη διπλή αναπάντεχη δολοφονία των ηρώων της Ελληνικής μας πατρίδα.


Πρώτος ο Τάσος, ο οποίος όπως και πολύ άλλοι νέοι και όχι μόνο συμμετείχε στη πορεία μοτοσικλετιστών, η οποία ξεκίνησε από το Βερολίνο με τελευταίο προορισμό τη Κερύνεια. Όμως οι γκρίζοι λύκοι και τα όργανα της Τουρκίας είχαν άλλη γνώμη, τον εγκλώβισαν και τον δολοφόνησαν βάναυσα. Εδώ λίγο πιο πέρα στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Δεν έφτασε όμως αυτό λίγες μέρες αργότερα μετά τη κηδεία του Τάσου στις 14 Αυγούστου θα δολοφονείτο εν ψυχρώ ακόμη ένας νέος, ο Σολωμός Σολωμού, ο οποίος αποφάσισε να κατεβάσει εκείνο το κόκκινο πανί που του είχε γίνει εμμονή, γνωρίζοντας πολύ καλά την κατάληξη που θα είχε το εγχείρημα του.

Από εκείνη τη μέρα αυτοί οι δυο νέοι πέρασαν στη αιωνιότητα και γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στη μακροσκελή λίστα των ηρώων της Ελληνικής Κύπρου, δίπλα στον αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, τον Καρατζά, τον Μάτση, τον Αυξεντίου, τον Τάσο Μάρκου και τόσους άλλους που θυσιάστηκαν για μια Κύπρο Λεύτερη και Ελληνική.


Ο Τάσος και ο Σολωμός, ο Σολωμός και ο Τάσος, βλαστάρια του ανατολικότερου άκρου του Ελληνισμού, της εσχατιάς όπως είπε κάποτε ο φλογερός ρασοφόρος αρχιεπίσκοπος της μητρός πατρίδος Χριστόδουλος για το Παραλίμνι απέδειξαν πως και του σημερινού Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει. Με την θυσία τους έστειλα το μήνυμα σε όλο τον κόσμο πως οι νέοι της Κύπρου δεν ξεχνούν, δεν προτίθενται να ξεχάσουν τη γη των προγόνων τους. Δεν ξεχνούν το καρπάσι και την Κερύνεια το Μόρφου και το Βαρώσι. Οι ήρωες μας έκαναν βίωμα το λόγια ενός μεγάλου Έλληνα του Ίωνος Δραγούμη που έγραφε σχεδόν ένα αιώνα πριν πως «Ο καθένας πρέπει να φαντάζεται πως αυτός πρέπει να σώσει το έθνος του. Να μην κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι και να φαντάζομαι μόνον πως εγώ έχω το μεγάλο χρέος της σωτηρίας. Δεν είναι εύκολο να πείσεις ένα έθνος. Εγώ βλέπω τόσα πράγματα που πρέπει να γίνουν και όμως οι άλλοι Έλληνες τα βλέπουν αλλιώς. Αν είμαι δυνατός θα τους πείσω». Και τα δυο παλληκάρια μας έπεισαν πως εμείς οι ίδιοι πρέπει να σώσουμε την πατρίδα και το έθνος, εμείς οι νέοι το μέλλον τούτου του μαρτυρικού νησιού δίνουμε καθημερινά των όρκο πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί μέχρι την δικαίωση μέχρι η Γαλανόλευκος να κυματίσει ξανά στη θαλασσοφίλητη Αμμόχωστο του Τεύκρου και του Ευαγόρα, στη Κερύνεια του Κηφέα και του Πράξαντρου στον Απόστολο Ανδρέα και στην Αχαιών Ακτή στο Καρπάσι.


Ο λαός μας έχεις αντοχές σθένος και πατριωτικό αισθητήριο, το απέδειξε πολλές φορές στη μακρά του Ιστορία. Καλείται να το αποδείξει και σήμερα και να συνεχίσει τον αγώνα για δικαίωση, καλείται να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες του δήθεν εφικτού και του δήθεν πατριωτικού ρεαλισμού και να συνεχίσει μαζικά και δυναμικά τον αντικατοχικό του αγώνα. Δεν μας εξουσιοδότησαν οι ήρωες μας να παραδώσουμε Ελληνική γη και δη αμαχητί. Ποιοι είμαστε εμείς που θα υπογράψουμε λύσεις καταστροφικές λύσεις αντεθνικές, λύσεις που θα οδηγούν στο πλήρη αφανισμό του Ελληνισμού της Κύπρου. Ποιος μας εξουσιοδότησε να κάνουμε όλα αυτά;


Ελληνίδες και Έλληνες όπως είπε κάποτε ο Ιωάννης Μεταξάς  «Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει, αν θέλει να μείνει μεγάλος, να είναι ικανός να πολεμήσει. Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι ΠΡΕΠΕΙ.» Και το μέλλον τούτου του τόπου δίνει όρκο τιμής στους ήρωες μας ότι θα συνεχίσει τον αγώνα τους, η θυσία τους ΔΕΝ πήγε χαμένη, μπορεί να είμαστε λίγοι, όμως είμαστε η μαγιά του Στρατηγού Μακρυγιάννη «Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και όταν οι ολίγοι αποφασίσουν να πεθαίνουν. Κι όταν κάνουν αυτήνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν» έλεγε ο μεγάλος Στρατηγός.


Συνέλληνες, οι καιροί είναι δύσκολοι, ο αντιηρωισμός ο ωχαδερφισμός και η εθνική απονεύρωση που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στο νησί οδηγούν τον τόπο μας με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο και στη πλήρη τουρκοποίηση. Εμείς οι νέοι της Κύπρου που γαλουχηθήκαμε με τα Εθνικά ιδανικά και έχουμε ως πρότυπα μας τον Τάσο και τον Σολωμό αυτό ΔΕΝ θα το επιτρέψουμε, όσο μεγάλοι και αν είναι αυτοί που απεργάζονται τον αφανισμό του Ελληνισμού της Κύπρου. Ακολουθούμε πιστά τα λόγια του μέγιστου των ηρώων Γρηγόρη Αυξεντίου ο οποίος απευθυνόμενος προς τους συναγωνιστές του, τους έλεγε ως παρακαταθήκη για το μέλλον.«Είτε ζήσουμε είτε πεθάνουμε ένα πρέπει να είναι το έπαθλο για νεκρούς και ζώντες: Να γίνει η Κύπρος ελεύθερη κι ευτυχισμένη στην αγκαλιά μιας Ελλάδας που θα λάμπει με τη δόξα και το μεγαλείο της. Θα είναι το μεγαλύτερο αίσχος για μας αν καμφθούμε στο τέρμα ενός τόσον υπέροχου αγώνα. Η πίστη μας προς τη νίκη πρέπει να μείνει ακλόνητος».


Σας ευχαριστώ.


5 Αυγούστου 2012

Επειδή είναι ανυπολόγιστη η σημασία της συλλογικής ιστορικής μνήμης: Σαν σήμερα, το 480 π.Χ., στα Στενά των Θερμοπυλών, ο αρχηγός των Ελλήνων στρατιωτών, o θρυλικός βασιλιάς της Σπάρτης, Λεωνίδας, απαντά με βροντερή φωνή «Μολών Λαβέ» στην πρόταση του βασιλιά των Περσών, Ξέρξη, να παραδώσει τα όπλα.
Οι 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα αντιστάθηκαν στον εχθρό μέχρι να πέσει και ο τελευταίος, μένοντας ανεξίτηλοι στην ιστορική μνήμη και κατακτώντας δικαιωματικά το δικό τους βάθρο στο πάνθεον των παγκόσμιων ηρώων…
Το History Channel παρουσιάζει με λεπτομερή τρόπο -και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας- την ηρωική μάχη των Θερμοπυλών, για την οποία μόνο θριαμβευτικά κείμενα έχουν γραφτεί!

Επειδή είναι ανυπολόγιστη η σημασία της συλλογικής ιστορικής μνήμης: Σαν σήμερα, το 480 π.Χ., στα Στενά των Θερμοπυλών, ο αρχηγός των Ελλήνων στρατιωτών, o θρυλικός βασιλιάς της Σπάρτης, Λεωνίδας, απαντά με βροντερή φωνή «Μολών Λαβέ» στην πρόταση του βασιλιά των Περσών, Ξέρξη, να παραδώσει τα όπλα.

Οι 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα αντιστάθηκαν στον εχθρό μέχρι να πέσει και ο τελευταίος, μένοντας ανεξίτηλοι στην ιστορική μνήμη και κατακτώντας δικαιωματικά το δικό τους βάθρο στο πάνθεον των παγκόσμιων ηρώων…

Το History Channel παρουσιάζει με λεπτομερή τρόπο -και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας- την ηρωική μάχη των Θερμοπυλών, για την οποία μόνο θριαμβευτικά κείμενα έχουν γραφτεί!

ΠΗΓΗ


26 Ιουλίου 2012

Με επιτυχία διεξήχθη η αντικατοχική εκδήλωση που συμμετείχε ο Φορέας μας στις 20 Ιουλίου 2012 στο τέλος της οδού Λήδρας. Εκεί έφτασε η αντιχατοχική πορεία, η οποία ερχόταν από τα φώτα κοντά στην αστυνομία Λυκαβητού, και υπήρξαν 2 ομιλίες. Η πρώτη ήταν από την κα Μαίρη Κουρούπη γυναίκα του αγνοουμένου Παύλου Κουρούπη που ηρωικά αντιμετώπισε τους Τούρκους το ’74 με 2 λόχους (την οποία μπορείτε να την δείτε πιο πάνω) και η δεύτερη από τον κο Κώστα Δημητριάδη (η ομιλία του οποίου θα αναρτηθεί σύντομα). Έπειτα ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους Φοιτητές που συνδιοργάνωναν την εκδήλωση.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι Αυτόνομες μας Παρατάξεις διοργάνωσαν λαμπαδηφορία την προηγούμενη της 20 Ιουλίου στις 11μμ όπου κατέληξαν γύρω στις 12:00πμ 20 Ιουλίου στο τέλος της Οδού Λήδρας. Εκεί κλείστηκε συμβολικά το οδόφραγμα και διανεμήθηκαν έντυπα διαφώτισης στους ανθρώπους στην οδό Λήδρας. Επίσης, πολλοί λόγο της διαφώτισης που γινόταν σε προφορικό κυρίως επίπεδο από φοιτητές των Παρατάξεων μας απέφυγαν να μεταβούν στα κατεχόμενα.

Τέλος, θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι φέτος αποφασίσαμε να οργανώσουμε στην οδό Λήδρας της εκδήλωση μας καθώς εκεί υπάρχει το πραγματικό πρόβλημα της μετάβασης των συμπατριωτών μας προς τις κατεχόμενες περιοχές με αποτέλεσμα ενίσχυσης του ψευδοκράτους. Επίσης, η Οδός Λήδρας κατάντησε για τους ψευδο-ειρηνιστές αντί για οδόφραγμα της ντροπής και της κατοχής οδόφραγμα της δήθεν ειρήνης. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε και την τελετή διάνοιξης της οδού με μπαλόνια και χαρές. Σάμπως και έφυγαν όλοι οι Τούρκοι από την Νήσο μας και ελευθερώθηκε το Νησί. Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων μόνο θλίψη μπορεί να προκαλεί σε κάθε Έλληνα πατριώτη που αγαπά τον τόπο του καθώς ήταν και είναι η οικονομική ένεση στο κατοχικό καθεστώς και η ώθηση διατήρησης των τετελεσμένων της κατοχής.

Πιο πάνω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση μας. Ακολουθούν πιο κάτω  βίντεο από τις ομιλίες στην εκδήλωση μας.

Καλόν αγώνα, καλή Λευτεριά.

Μαίρη Κουρούπη Πρόεδρος του συνδέσμου για τα δικαιώματα των Αγνοουμένων

Κώστας Δημητριάδης ερευνητής συγγραφέας (συγγραφέας βιβλίου Κύπρος 1974: Η μεγάλη προδοσία)

Νεόφυτος Καρκώτης – εκπρόσωπος του Μετώπου Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. Χαιρετισμός

Κατηγορίες: Πολυμέσα, Εκδηλώσεις

17 Αυγούστου 2010

39927_10150260243615002_247295425001_13930503_3472861_n

Ο Τάσος και Σολωμός αψηφώντας τον θάνατο, χωρίς να σκεφτούν την προσωπική τους ζωή, αγωνιώντας παρά μόνο για την πατρίδα, όρμιξαν στην ματωμένη “ρωγμή” του οδοφράγματος κατοχής σαν νέοι Μάτσηδες σαν νέοι Λεωνίδες γιατί μέσα τους δεν άντεχαν την αδικία και την καταπίεση. Η πορεία ξεκίνησε από το Βερολίνο και είχε προορισμό την Κερύνεια με μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη. Σε κάθε σημείο της πορεία τους γινόταν διαφώτιση για την εισβολή και κατοχή της νήσου μας από τους Τούρκους. Μετά από ακύρωση της αντικατοχικής με πιέσεις από τον τότε πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη οι διαδηλωτές ήσαν εκτός ελέγχου και με δίψα για λευτεριά κατευθύνθηκαν μαζικά προς τα οδοφράγματα.

Εκεί ο Τάσος Ισαάκ στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλο συναγωνιστή του, τον οποίο κτυπούσαν οι Γκρίζοι Λύκοι, ψευδοαστυνομικοί και Τούρκοι της Κύπρου, δέχτηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν και άλλοι Τούρκοι και άρχισαν να τον κτυπούν αλύπητα με πέτρες και ρόπαλα, ενώ μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης παρακολουθούσαν αμέτοχοι. Μετά από λίγο ο ήρωας Τάσος Ισαάκ άφηνε την τελευταία του πνοή λίγα μέτρα μακριά από την αγαπημένη του Αμμόχωστο. Μετά την κηδεία του Τάσου Ισαακ στις 14 Αυγούστου ο ξάδελφος του Σολωμός Σολωμού οργισμένος κατευθύνθηκε με άλλες ομάδες διαδηλωτών προς το οδόφραγμα για να αφήσουν εκεί λουλούδια στον τόπο θυσία του Τάσου. Ξαφνικά ξεπετάχτηκε από μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τα χέρια των κυονόκρανων, πέρασε στην «νεκρή ζώνη» κι ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει τη σημαία της ντροπής, ενώ άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον αποτρέψουν. Tούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές τον πυροβόλησαν και ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός από σφαίρα στο λαιμό.

14 χρόνια μετά παραμένουν άσβηστοι οι φλογεροί εκείνοι αγωνιστές στην καρδιά κάθε Έλληνα που πονάει για την πατρίδα του.

Φωτορεπορτάζ

IMG_0259IMG_0260IMG_0261

IMG_0262IMG_026339036_138327636204540_100000819125998_177164_2230435_n


21 Ιουλίου 2010

IMG_1010

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ

36 χρόνια μετά την μαύρη εκείνη μέρα της βάρβαρης τούρκικης εισβολής ο ΕΦΑΕΦΠ για ακόμα μια χρονιά διοργάνωσε την καθιερωμένη συμβολική πορεία προς το οδόφραγμα κατοχής: Λήδρα πάλας.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία ελευθερίας και είχε κατάληξη στο οδόφραγμα «Λήδρα Πάλας» όπου εκεί υπήρχε εκδήλωση με συνδιοργανωτές προσφυγικά σωματεία και άλλες φοιτητικές παρατάξεις.

Κρατώντας πανό όπως «1974 Δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι» και με αντικατοχικά συνθήματα υπενθυμήσαμε σε όλους, πολιτικούς και κατοχικούς, ότι οι νέοι της Κύπρου αν και 36 χρόνια μετά δεν ξέχασαν και ούτε θα ξεχάσουν την εισβολή και τα βάσανα που υπέστει ο λαός μας από την τουρκική βαρβαρότητα.

Επίσης δείξαμε για ακόμη μια φορά ότι η διαφωνία για την βάση λύσης του κυπριακού είναι μεγάλη και στείλαμε μήνυμα ότι θα πρέπει οι κυβερνώντες και λοιποί πολιτικοί να σκέφτονται διπλά όταν αποφασίζουν πιο θα είναι το μέλλον αυτού του λαού. Στόχος και σκοπός της εκδήλωσης ήταν να περάσει μήνυμα ότι ο ΕΦΑΕΦΠ και ο αντιομοσπονδιακός χώρος ζητάει κατοχύρωση των δικαιωμάτων των νόμιμων κατοίκων του νησιού και την οριστική απαλλαγή της κατοχής της νήσου μας από τον τούρκικο κατοχικό στρατό.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για την άψογη συμπεριφορά και την καλά οργανωμένη εκδήλωση και ανανεώνουμε την αντικατοχική μας διαδήλωση στις 8 Αυγούστου στο μνημόσυνο του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.
www.efaefp.net – efaefp1987@gmail.com

Φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις και την πορεία

DSC05450IMG_1010DSC05494

IMG_1012IMG_1002IMG_0994

IMG_0999IMG_1004IMG_1011

Χαιρετισμός από τον Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π


19 Νοεμβρίου 2009

Ακολουθεί φωτορεπορτάζα απο τις πορείες καταδίκης σε Λευκωσία Αθήνα και Θεσσαλονίκη απο τις παρατάξεις του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Λευκωσία 15 Νοεμβρίου Λαμπαδηφορία

15345_180102439490_699659490_2726047_4205101_n

15345_180096554490_699659490_2725994_4206530_n