Την τρίτη 5/01/2010 μαζευτήκαμε έξω από το προεδρικό για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά για τους χειρισμούς του προέδρου κ. Δημήτρη Χριστόφια όσον αφορά το κυπριακό καθώς και στη, κατά τη γνώμη μας, διχοτομική λύση η οποία προωθείτε διαχρονικά από την πολιτική μας ηγεσία, τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Η λύση αυτή, σύμφωνα και με παραδοχή του ίδιου του προέδρου μας, είναι αφύσικη.

Το πρόβλημα στην Κύπρο δεν είναι πρόβλημα μεταξύ των δύο κοινοτήτων αλλά είναι πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων. Έτσι θεωρούμε πως το πρόβλημα πρέπει να τεθεί στις σωστές του βάσεις και η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει λύση η οποία θα είναι δίκαιη και βιώσιμη. Αναμφισβήτητα, η λύση της ΔΔΟ η οποία προωθείτε σε καμία περίπτωση δεν αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο αφού είναι πρώτα από όλα ρατσιστική μιας και διαχωρίζει το λαό σε δύο κοινότητες. Επιπλέον, προωθεί ρατσιστικά και αντιδημοκρατικά συστήματα διακυβέρνησης αφού ήδη τέθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών από την δική μας πλευρά οι εξής δύο απαράδεκτες προτάσεις:

α) Η σταθμισμένη ψήφο που καταργεί τη δημοκρατική αρχή ένας άνθρωπος = μια ψήφος.

β) Η εκ περιτροπής προεδρία που δίνει τη δυνατότητα σε Τούρκο έποικο, ο οποίος αποτελεί έγκλημα πολέμου, να εκλέγεται πρόεδρος όλων το νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας για δύο χρόνια.

Η μέρα που επιλέξαμε να διαμαρτυρηθούμε δεν είναι κάποια ιδιαίτερη μέρα αλλά για μας κάθε μέρα είναι μέρα αγώνα,  προβληματισμού, σκέψης και άσβεστου πόθου επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες. Η διαμαρτυρία μας αυτή είναι συμβολική και σκοπό έχει την έκφραση στην προωθούμενη λύση καθώς και την κατάθεση των θέσεων μας όσον αφορά το κυπριακό. Ως Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. λοιπόν προτείνουμε άμεσο απεγκλωβισμό από διχοτομικές λύσεις ΔΔΟ, τοποθετώντας το κυπριακό στις σωστές του βάσεις, δηλαδή ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, και επιδίωξη μιας λύσης η οποία θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα προνοεί επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους.

Έχοντας χρέος την διαφώτιση του κόσμου για το σοβαρότερο πρόβλημά μας στη συνέχεια μέλη της Π.Ε.ΟΦ και της Α.Φ.ΕΠΑΛξης  διαμοίρασαν ενημερωτικό υλικό σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας για την λανθασμένη  επιδιωκόμενη λύση από την πολιτική μας ηγεσία αντιπαραβάλλοντας την με την μόνη δίκαιη λύση για την Κύπρο μας, η οποία δεν είναι άλλη από την απελευθέρωση.

DSCN2229

φωτογράφια απο την διαμαρτυρία