Έχοντας χρέος την διαφώτιση του κόσμου για το σοβαρότερο πρόβλημά μας στη Κύπρο, το Κυπρίακο και τις προσπάθειες επίλυσης μέσα απο μια άδικη, αντιδημοκρατική Δ.Δ.Ο την Τρίτη 5/1 ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π διαμοιράσαμε ενημερωτικό υλικό σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας για την λανθασμένη  επιδιωκόμενη λύση από την πολιτική μας ηγεσία αντιπαραβάλλοντας την με την μόνη δίκαιη λύση για την Κύπρο μας, η οποία δεν είναι άλλη από την απελευθέρωση.

Μέλη της Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης και  της Α.Φ.ΕΠΑΛξη Παν. Κύπρου μαζί και με την Α.Κ.Μ Ε.Φ.Ε.Ν ( αυτόνομη μαθητική κίνηση ) βγήκαν στους δρόμους δίνοντας φυλλάδια και γνωστοποιόντας στον κόσμο τις θέσεις του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π αλλα και τι είναι πραγματικά η Ομοσπονδία. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό αφού αρκετός κόσμος έδειξε ενδιαφέρον ενίσχύοντας έτσι θετικα την προσπάθεια μας.

Το Κυπριακό αποτελεί πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζήτημα καταπάτησης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων(εκτοπισμός 200.000 Ελληνοκυπρίων από τις εστίες τους, διάπραξη του διεθνούς εγκλήματος του εποικισμού, παραβίαση των δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων, μη εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, μη εφαρμογή των τριών βασικών ελευθεριών – διακίνησης, εγκατάστασης, ιδιοκτησίας) από ένα ξένο κράτος – μέλος του ΟΗΕ, την Τουρκία. Αν και δεν αποτελεί ζήτημα πολιτειακής συμβίωσης δύο ανεξάρτητων και ίσων «κοινοτήτων» η διαρκής εμμονή της Ελληνικής και ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία τα τελευταία 35 χρόνια, νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής και οδηγεί σε συνεχείς διολισθήσεις με απόληξη δυσμενή σχέδια ομοσπονδίας με πιο πρόσφατο το σχέδιο Ανάν. Εμείς αγωνιζόμαστε για την μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση. Την απελευθέρωση.

17839_106672852676999_100000028552908_174459_5335679_n

διαφώτιση στο κέντρο της Λευκωσίας