Screen shot 2010-07-23 at 6.18.44 PM

Παρακολουθώντας με αγωνία τα γεγονότα στην κυπριακή βουλή εν σχέση με τις περικοπές των κοινωνικών παροχών και το κυριολεκτικό “γδάρσιμο” του λαού προβληματιζόμαστε για το μέλλον αυτού του τόπου. Σε ένα σκηνικό απάνθρωπο για τον πολίτη και ακολουθώντας τα χνάρια της “ελληνικής” πολιτείας βουλευτές και κυβέρνηση προβαίνουν σε δυσμενή οικονομικά μέτρα στην “ράχη” του πολίτη.

Ποιο συγκεκριμένα οι βουλευτές στις 14-12-12 μεταξύ άλλων νομοσχεδίων υπερψήφισαν τα πιο κάτω:
• Παγοποίηση των προσαυξήσεων και της ΑΤΑ των υπαλλήλων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.
• Εγκρίθηκε επίσης το νομοσχέδιο για την έκτακτη κλιμακωτή εισφορά ιδιωτικών υπαλλήλων με μισθούς πέραν των €2,500, με τροπολογία, έτσι ώστε να εκπίπτει η εισφορά από τον φόρο εισοδήματος.
• Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα νομοσχέδια για την αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα εταιρειών από 17% σε 20%.
• Η ολομέλεια της Βουλής, με 45 ψήφους υπέρ και 4 εναντίον, ψήφισε νομοσχέδιο για αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από 15% σε 17 τοις εκατό.
• Εξάλλου με δύο αρνητικές ψήφους και δύο αποχές ψηφίστηκε ο νόμος για την παροχή επιδόματος τέκνου ενώ με δύο αρνητικές ψήφους ψηφίστηκε ο νόμος για τη φοιτητική χορηγία.

Σημαντικό δε είναι να αναφέρουμε ότι: Η Βουλή ανέβαλε την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος την οποία είναι προφανές ότι θα επαναφέρουν το νομοσχέδιο. Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ανεργία των νέων στον τόπο μας.

Μόνο οργή και απέχθεια μπορούν να προκαλέσουν οι νομοθεσίες οι οποίες πέρασαν από την πλειοψηφία των κομμάτων οι οποίες ουσιαστικά στέλνουν και την νεολαία τόσο στην ανεργία όσο και σε αβέβαιο μέλλον. Διερωτόμαστε δε, γιατί οι βουλευτές μας δεν προχωρούν σε περικοπή των μισθών τους ή και περικοπή των συντάξεων των πρώην βουλευτών. Παρόλα ταύτα προτιμούν, όπως εξάλλου ήταν αναμενόμενο, να συμπεριφερθούν με αυτό τον τρόπο και να δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση του Κύπριου πολίτη.

Επίσης, είναι άξιον απορίας γιατί οι βουλευτές και κόμματα που αυτοαποκαλούνται και πατριωτικά δεν βάζουν ζητήματα όπως αποκοπή επιδομάτων στους μετανάστες, στους δήθεν τουρκοκύπριους – “πολίτες” του ψευδοκράτους (οι οποίοι φοιτούν μάλιστα και δωρεάν σε ιδιωτικές σχολές όπως η Αγγλική) και προτιμούν να φορολογήσουν περαιτέρω τον Κύπριο πολίτη ο οποίος είναι άριστος στις υποχρεώσεις του έναντι του κράτος. Σημειώνουμε δε ότι οι βουλευτές δεν ήλθαν σε διάλογο με κανένα οργανωμένο σύνολο όπως η ΠΑΣΥΔY και προτίμησαν να προβούν σε τέτοιου είδους μέτρα χωρίς να ρωτήσουν κανένα.

Καθώς τα αδέλφια μας στην μητροπολιτική Ελλάδα υποφέρουν, οι βουλευτές μας προβαίνουν σε επικίνδυνα μέτρα τα οποία είναι η αρχή του κακού και για τους υπόλοιπους Έλληνες εν Κύπρο. Εμείς οι αυτόνομοι φοιτητές δηλώνουμε παρών, δίπλα από κάθε Έλληνα που υποφέρει, που ψάχνει στους κάλαθους πλέον να βρει τροφή (εν Ελλάδι). Το δείξαμε εξάλλου έμπρακτα ειδικά στην Αθήνα που το Δράσις ΚΕΣ διοργάνωσε έρανο για τα άπορα παιδιά στην Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σε κάθε πολύτεκνο αδελφό ο οποίος προσπαθεί να αναθρέψει και να διαπαιδαγωγήσει με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά του και του κόβουν επιδόματα.

Είμαστε δίπλα από τον κάθε φοιτητή με οικονομικά προβλήματα που του κόβουν του επίδομα. Θα είμαστε έξω από την κάθε βουλή, εάν συνεχιστεί αυτός ο εξευτελισμός ενάντια στον λαό και χωρίς καμιά επίπτωση στους βουλευτές οι οποίοι με αποφάσεις τους προωθούν τον τόπο σε καιρούς εξευτελισμού και απόγνωσης.

Γραφείο Τύπου
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.