«Οὐκ ἑάλω ἡ ρίζα, οὐκ ἑάλω τό φῶς! Ἐνυπάρχει στό φῶς ἡ ψυχή σου, στή ρίζα τό σῶμα σου.
Οὐκ ἑάλω ἡ βασιλεύουσα ψυχή τῶν Ἑλλήνων»

Δελτίο τύπου Α. Φ. ΈΠΑΛξης, Παν. Κύπρου, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

29 Μαΐου 1453. Η Βασιλεύουσα, η πόλη των πόλεων, το κλειδί της Ρωμανίας όλης χάνεται. Πέφτει στα χέρια των Οθωμανών Μουσουλμάνων. Μια πόλη σύμβολο, τόσο του χριστιανισμού όσο και του Ελληνισμού (άσχετο αν κάποιοι θέλουν να τη ξεγράψουν). Τι και αν έχουν περάσει τόσα χρόνια, τι και αν πλέον η Αγία Σοφία μολύνεται καθημερινά, τι και αν ο μαρμαρωμένος βασιλιάς δεν έχει ξυπνήσει ακόμα. Το δέος που σε πλημμυρίζει στο άκουσμα και μόνο » Κωνσταντινούπολη» είναι αρκετό για να σου ανάβει τη φλόγα και την πίστη.

Επέτειος σήμερα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Έξι αιώνες μετά οι Κερκόπορτες στην Ελλάδα ανοίγουν πάλι και ο εχθρός εφορμεί, κατακτά και λεηλατεί. Μόνο που σήμερα δεν ονομάζονται Κερκόπορτες. Σήμερα οι Κερκόπορτες ονομάζονται «Μνημόνιο» και «ΔΝΤ» και ο εχθρός δεν ονομάζεται «Οθωμανός» αλλά «Τρόικα» και «Νέα τάξη πραγμάτων».

Τότε ο Παλαιολόγος αρνήθηκε να παραδώσει την Πόλη διότι «δεν ήταν δική του, ούτε κανενός που την κατοικεί και προτιμούν να πεθάνουν παρά να την παραδώσουν». Σήμερα οι πολιτικοί παραδίδουν απλόχερα τη χώρα στους ξένους. Η Γερμανία οδύρεται για την παροχή βοήθειας, αλλά την ίδια ώρα χωρίς να δώσει ουσιαστικά χρήματα κερδοσκοπεί από τα γερμανικά ομόλογα και από τα προϊόντα γερμανικών συμφερόντων.

Ο λαός πεινά. Ο λαός δεν έχει δουλειές και επωμίζεται νέους φόρους. Ο λαός όμως φαίνεται πως ξύπνησε και οι «αγανακτισμένοι» βγήκαν στους δρόμους. Και καθώς λέει η παράδοση «Φωνή λαού, Οργή θεού»! Η ανοχή τελειώνει…

Έλληνες, κλείστε τώρα τις Κερκόπορτες. Προστατέψτε την Ελλάδα, προστατέψτε τα παιδιά μας! Καμιά ανοχή πλέον στο κατεστημένο και στους θιασώτες του. Καμιά ανοχή στο σάπιο σύστημα που μας άφησαν.

Εμπρός για την Ελληνική Αναγέννηση

Γραφείο Τύπου Α.Φ.ΕΠΑΛξης
Πανεπιστημίου Κύπρου

Για το ίδιο θέμα, δελτία τύπου και δράσεις από τις παρατάξεις του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π:


Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση Τόλμη Ιωαννίνων

ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ Αθήνας