deltio typou

40 χρόνια από την φασιστική εισβολή και κατοχή του μεγαλύτερου εχθρού του Ελληνισμού, όχι μόνο ο κυπριακός Ελληνισμός δεν είναι για ακόμη μια φορά ενωμένος έναντι του πραγματικού εχθρού αυτού του τόπου, αλλά Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ (αναρχικών, ευρέως γνωστοί και αυτοαποκαλούμενοι) έδειξε για ακόμη μια φορά τα τουρκολαγνικά και φασιστικά της ιδεώδη στους λίγους από εμάς που δεν έχουμε ξεχάσει και αγωνιζόμαστε ειρηνικά για τη διατήρηση του Ελληνισμού στην Κύπρο, αφού επιτέθηκαν με κάθε δυνατό μέσο και μίσος σε εμάς, τους εχθρούς των ”αδελφών” ”τουρκοκυπρίων”.

Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα στο τέρμα της οδού Λήδρας στην πρωτεύουσα, παρά το οδόφραγμα και σε δυο στάδια, άρχισε από αργά το απόγευμα και κλιμακώθηκε μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Σε πρώτο στάδιο και καθώς οι ‘’ανθρωπιστές’’ παρέλαυναν ‘’ειρηνικά’’ στο λεγόμενο ‘’street pride’’ αποφάσισαν να κάνουν στάση στο σημείο στο οποίο είχαμε στήσει το περίπτερο διαφώτισης για τα 40 καταραμένα χρόνια της εισβολής. Με διάφορες χυδαίες χειρονομίες, βρισιές και μικροσυμπλοκές, προσπάθησαν να αμαυρώσουν τον ανιδιοτελή αντικατοχικό αγώνα μας, αυτές είναι οι δημοκρατικές και φιλελεύθερες απόψεις τους. Το περιστατικό έλαβε τέλος καθώς υποχωρήσαμε θέλοντας έτσι να μην δώσουμε συνέχεια στο συμβάν και να καταστρέψουμε το διήμερο των αντικατοχικών μας εκδηλώσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυπριακή αστυνομία γνωρίζοντας για τις εκδηλώσεις μας, εφόσον είχαμε λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες από δήμο Λευκωσίας, αρχηγείο αστυνομίας, έπαρχο κ.λ.π., δεν φρόντισε να υπάρχει επαρκής αστυνόμευση για την προστασία και ομαλή διεξαγωγή τους, πέραν των δυο(2) μοτοσυκλετιστών που συνόδευαν την πορεία των αναρχικών.

Λυπητερό χαρακτηρίζουμε το γεγονός και ανεγκέφαλους τους αυτοαποκαλούμενους ‘’φιλανθρωπιστές’’. Μόνο ένας άνθρωπος με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης θα υποστήριζε μόνο τους αγώνες ξένων λαών για ελευθερία, και την ίδια ακριβώς στιγμή να εναντιώνεται και να καταδικάζει τον αγώνα για απελευθέρωσης της χώρας του, με αθέμιτα και φασιστικά μέσα όπως αποδείχτηκε αργότερα το βράδυ της ίδιας μέρας.

Η διεξαγωγή των εκδηλώσεων μας συνεχίζονταν κανονικά και το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν απ’ την δική μας πλευρά. Μετά το πέρας της λαμπαδηφορίας που πραγματοποιήσαμε, με σημείο έναρξης τον κυκλικό κόμβο του ΟΧΙ και σημείο τερματισμού το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, άρχισαν οι προετοιμασίες για την προκαθορισμένη διανυκτέρευση μας παρά το οδόφραγμα. Ενόσω όλα κυλούσαν ομαλά, γύρο στη μια(1) μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα της μαύρης επετείου, ένας νεαρός, κυρίως στο μυαλό, πλησίασε στο σημείο που βρισκόμασταν και με άσεμνες χειρονομίες και υβριστικές εκφράσεις μας προκαλούσε ασύστολα. Χαρακτηριστικά είπε: ‘’γ**ώ τα σύμβολα και το έθνος σας’’ και όταν ένας από εμάς του ζήτησε να αποχωρήσει, αυτός του πέταξε ένα γυάλινο μπουκάλι με όλο το μίσος που μπορεί να διακατέχει έναν ‘’άνθρωπο’’, που περιείχε μπύρα συγκεκριμένα, με αποτέλεσμα να μην τον πετύχει και αυτό να σκάσει, από θαύμα, λίγα εκατοστά δίπλα από κάποιες συναγωνίστριές μας, που κάθονταν αμέριμνες, ακολούθως αυτός ετράπει σε φυγή. Κυνηγώντας τον, για να διασφαλίσουμε την σωματική ακεραιότητα των μελών μας, αντικρίσαμε γύρο στα σαράντα(40) άτομα, οπλισμένοι με ΞΥΛΑ, ΛΟΣΤΟΥΣ, ΠΕΤΡΕΣ, ΓΥΑΛΙΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, ΠΛΑΚΑΚΙΑ. Τότε καταλάβαμε πως επρόκειτο ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ. Πρωτού να το καταλάβουμε, άρχισαν να πέφτουν βροχή τα προαναφερθέντα αντικείμενα. Ακολούθησε ένας πετροπόλεμος για περίπου 15 λεπτά, 40 άτομα αυτοί και 15 εμείς, στην αρχή υποχωρούσαμε εφόσον προσπαθούσαμε να προφυλαχτούμε από τα αντικείμενα που έπεφταν, στο τέλος όμως καταφέραμε να τους τρέψουμε σε φυγή προστατεύοντας έτσι τον κόσμο μας που βρισκόταν στο οδόφραγμα. Συνέπειες της μάχης ήταν λιγοστοί μικροτραυματισμοί όπως και δυο προσαγωγές συναγωνιστών στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας. Χωρίς να θέλουμε να επιρρίψουμε ευθύνες και να κατηγορήσουμε τους φύλακες του οδοφράγματος, απλά αναφέρουμε πως απλά δεν ενεπλάκησαν στην συμπλοκή, δεν ήταν η δουλειά τους άλλωστε να προστατέψουν εμάς και τον κόσμο μας. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ‘’Ζ’’ οι οποίοι κατέφθασαν στο σημείο 20 λεπτά μετά που απωθήσαμε τους αναρχοάπλυτους. ΚΑΤΑΖΙΚΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΗΜΕΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΣ.

Εν κατακλείδι θέλουμε να δηλώσουμε σε τέτοιου είδους άτομα πως, με αυτές τις φασιστικές τακτικές, δεν κατάφεραν και ούτε πρόκειται να καταφέρουν να σταματήσουν τον αντικατοχικό μας αγώνα καθώς και την προσπάθεια μας για απελευθέρωση της πατρίδας μας, από τον βάρβαρο Αττίλα!!

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου