Αντικατοχική πορεία 20-07-2012

29 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους της Τουρκίας. Η λεγόμενη «ειρηνευτική επέμβαση» της Τουρκίας την 20η Ιουλίου 1974, η απόβαση των χιλιάδων φόνων αιχμαλώτων και αμάχων, την εκδίωξη 200 χιλιάδων προσφύγων, των 1619 αγνοουμένων, των εγκλωβισμένων και της καταστροφής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς έπρεπε να επισημοποιηθεί με την ίδρυση της εκτρωματικής «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στα κατεχόμενά μας εδάφη.

Με πρώτο «πρόεδρο» τον δολοφόνο και τρομοκράτη της ΤΜΤ, Ραούφ Ντενκτάς, ξεκινά η παράνομη ύπαρξη του ψευδοκράτους, με τη συνεχή προσπάθεια των Αττίλων να πετύχουν την αναγνώρισή του, μαζί και την διαγραφή των αμέτρητων εγκλημάτων που διέπραξαν το καλοκαίρι του 1974 και εξακολουθούν να διαπράττουν με το συνεχή εποικισμό του βορείου τμήματος της Κύπρου.

Σε αυτό το βρόμικο παιχνίδι που παίζει η Τουρκία εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού, καθίστανται συμμέτοχοι και οι κομματικοί ταγοί του τόπου μας, με την επιμονή τους στην αγγλοτουρκική λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Μιας λύσης που θα νομιμοποιήσει τα τετελεσμένα της εισβολής και θα επιβάλει ένα αντιδημοκρατικό και ρατσιστικό καθεστώς εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού που μετατρέπεται σε έρμαιο των τουρκικών ορέξεων στην ίδια του την πατρίδα.

Επομένως, δεν μπορεί η διζωνική, μια λύση που μεταμορφώνει την Κύπρο σε επαρχία της Τουρκίας, να αποτελεί λύση στο πολύπαθο νησί μας που ποτίστηκε με το αίμα χιλιάδων ηρώων που αγωνίστηκαν για τη λευτεριά της Κύπρου.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της σημασίας της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων διοργανώνει στις πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου αντικατοχικές εκδηλώσεις καταδίκης της απαράδεκτης ενέργειας της Τουρκίας αλλά και εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής της Κύπρου από την Τουρκία.

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τη φλόγα του «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» ζωντανή και να απαιτήσουμε τη λύση ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ, της μοναδικής λύσης που θα δικαιώσει τον Κυπριακό Ελληνισμό, αποκαθιστώντας όλα όσα έχει καταστρέψει και συνεχίζει να καταστρέφει με περίσσιο μίσος η Τουρκία.

Ο αγώνας για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ είναι δύσκολος και απαιτεί την ομοψυχία και την επιμονή να ανατρέψουμε τα εις βάρος μας δεδομένα. Άρα καθήκον όλων μας είναι να παρευρεθούμε στις αντικατοχικές εκδηλώσεις και να βροντοφωνάξουμε:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Στα πλαίσια της μαύρης επετείου της ανακήρυξης του Ψευδοκράτους οι Αυτόνομες παρατάξεις μας θα προβούν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας η κάθε μια στον τόπο που στεγάζεται αλλά επίσης στην διεξαγωγή εκδηλώσεων με εκλεκτούς ομιλιτές. Πιο κάτω αναφέρονται με λεπτομέρεια οι πλούσιες εκδηλώσεις στις οποίες θα διοργανώσουν:

Ιωάννινα: Α.Φ.Κ. Τόλμη:

Εκδήλωση: Διοργανώνει αντικατοχική εκδήλωση ανακύρηξης του Ψευδοκράτους το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 η ώρα 18:30 στο Μέγαρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών(Παρασκευοπούλου 4). Επίσημος προσκεκλημένος και κύριος ομιλητής θα είναι ο βετεράνος του 1974 και πρόεδρος του Συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974», Νίκος Αργυρόπουλος. Σύνθημα του Συλλόγου είναι το «Αεί Μάχιμ

οι» κάτι το οποίο σε κάθε ευκαιρία κάνουν και πράξη. Έτσι και ο κύριος Αργυρόπουλος θα μιλήσει για το φλέγον θέμα της τούρκικης κατοχής στην Κύπρο και τα εγκλήματα που επί 38 έτη διαπράττουν οι Αττίλες στο νησί μας προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο το πραγματικό πρόσωπο της τουρκικής απειλής.

Θεσσαλονική Π.Ε.Ο.Φ:

Εκδήλωση και Διαδήλωση διαμαρτυρίας: Την Τρίτη, 13/11/2012, ξεκινάει η απεργία πείνας απέναντι από το τουρκικό προξενείο, απέναντι από τη σημαία της ντροπής. Με το πέρας της απεργίας, στις 15/11, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους στο Πνευματικό Κέντρο του ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, έναντι Μητρόπολης(Αγίας Σοφίας 3), ώρα 19:30. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο τουρκολόγος Καλεντερίδης Σάββας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο για να διαδηλώσουμε, ότι εν μέσω κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας με πρόσχημα την οικονομική κρίση, η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει το 40% της Ελληνικής Κύπρου και απειλεί στο Αιγαίο και τη Θράκη.

Αθήνα: ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ:

Εκδήλωση: Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου η ώρα 20:00 στο Οίκημα στην Ζωγράφου (Παιανίας 5-7).

Μεταξύ άλλων θα απευθύνουν χαιρετισμό:

Ο κ. Νικόλαος Αργυρόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974»

Η κ. Μαίρη Κουρούπη, πρόεδρος του συλλόγου «Για τα ανθρώπινα δικαιώματα Οικογενειών Αγνοουμένων και Πεσόντων Κυπριακής Τραγωδίας 1974»

Διαδήλωση διαμαρτυρίας: Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 ώρα 05:30μμ θα ξεκινήσει πορεία από το οίκημα μας, θα περάσει έξω από την Τουρκική Πρεσβεία και θα τερματιστεί μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Α. Φ. ΈΠΑΛξη:

Εκδήλωση: Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στα Κεντρικά Κτήρια Παν. Κύπρου Αίθουσα Α008 και ώρα 20:00 η Α.Φ.ΕΠΑΛξη του Παν.Κύπρου σε συνεργασία με την Α.Φ.Κ ΝIKH ΤΕΠΑΚ διοργανώνουν εκδήλωση/ συζήτηση για την παράνομη ανακήρυξη του Ψευδοκράτους. Τετάρτη 14 Νοεμβρίου. Ομιλιτής θα είναι ο Νικόλας Ιωαννίδης.

Διαδήλωση διαμαρτυρίας: Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 ώρα 10:00πμ (προ-συγκέντρωση) στο οδόφραγμα της Οδού Λήδρας και πορεία προς το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.