GetAttachment

20 Ιουλίου 1974. Οι Τούρκοι, προφασιζόμενοι δήθεν την ασφάλεια των «αδερφών» μας Τούρκων της Κύπρου, εισβάλλουν στην ανέκαθεν Ελληνική νήσο, σκοτώνουν, βιάζουν, λεηλατούν και ατιμάζουν τα Άγια χώματά μας.

Εννέα χρόνια αργότερα, στις 15 Νοεμβρίου 1983, ο δολοφόνος – τρομοκράτης Ντενκτάς πάντοτε με τις ευλογίες και διαταγές της Άγκυρας, ανακηρύσσει την παράνομη Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου ( «ΤΔΒΚ») υπό την προεδρία του ιδίου.

Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων (Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π) εν έτι 2009 δεν παύει να αγωνίζεται για το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας στον βωμό της οποίας έπεσαν χωρίς δεύτερη σκέψη παιδιά αμούστακα, σύζυγοι, γονείς, παππούδες

Εξακολουθούμε, λοιπόν, να αγωνιζόμαστε για ένα ιδανικό, το οποίο στις μέρες μας αντιμετωπίζεται ως μια ιδέα ξεπερασμένη και παλιομοδίτικη, σαν ένας στόχος ακραίος και εξωπραγματικός. Συνεπώς, το γεγονός πως είμαστε αναγκασμένοι να αγωνιζόμαστε σε μια τέτοια κοινωνία, βυθισμένη στην αδιαφορία και τον εγωκεντρισμό, τις περισσότερες φορές μας καθιστά ακραίους και φανατισμένους, προσκολλημένους σε παρωχημένες εποχές. Χαρακτηρισμούς τους οποίους διαψεύδει η ίδια η ιστορία. Όχι φυσικά η ιστορία που γράφεται στις μέρες μας με μελάνι αλλά εκείνη που γράφτηκε με αίμα των ηρώων μας που πέθαναν για τα ιδανικά για τα οποία αγωνιζόμαστε και εμείς.

Όταν το 1955 κάποιοι «ονειροπόλοι» υπέγραφαν με το αίμα τους τον διακαή πόθο για Απελευθέρωση, Αυτοδιάθεση και Ένωση, κάποιοι άλλοι υπέγραφαν στα χαρτιά τη λεγόμενη πολιτική ισότητα (equal footing), την απαρχή δηλαδή του ξεπουλήματος της Κύπρου στην Τουρκία. Από τότε, η Τουρκία μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι διεκδίκησης δικαιωμάτων, που είχε απολέσει το 1914 και έτσι τροχοδρομείται η εντατική προσπάθεια υλοποίησης του σχεδίου για διχοτόμηση του νησιού.

Το 1960 το αίμα των ηρώων μας ξεπουλιέται με το μελάνι των πολιτικών που κάθε άλλο παρά σεβασμό δείχνουν στις θυσίες τους. Έτσι γίνεται άλλο ένα μεγάλο βήμα για την επίτευξη της επιδίωξης της Τουρκίας για διχοτόμηση του νησιού.

Η εφαρμογή του σχεδίου επιτυγχάνεται το 1974 με την παράνομη εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο που είχε ως αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 38% των εδαφών μας και την αφόρητη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των νομίμων κατοίκων του νησιού με τα εγκλήματα της εισβολής να συνεχίζονται ακόμα και σήμερα.

Έκτοτε, η πολιτική μας ηγεσία, για επίδειξη «καλής θελήσεως» πέφτει θύμα της Τουρκικής αδιαλλαξίας που μόνο σκοπό έχει τη διχοτόμηση του νησιού, αν όχι και την πλήρη κατοχή του. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του πρώην προέδρου της Τουρκίας Κενάν Εβρέν σε ερώτηση που του τέθηκε από δημοσιογράφο Τουρκικής εφημερίδας αν η εισβολή του 1974 πέτυχε τους στρατηγικούς και πολιτικούς της στόχους. Η απάντηση του ήταν: «Σκοπός ήταν η εγκαθίδρυση μιας ομοσπονδίας, δυστυχώς όμως δεν πραγματοποιήθηκε. Δηλαδή η στρατιωτική επιχείρηση πέτυχε αλλά στην ουσία δεν επιτεύχθηκε ακόμη ο στόχος.»

Θα επιτρέψουμε να επιτύχουν τους στόχους τους;

Συνέλληνα! Εσύ που δεν ξέχασες τους αγώνες του Έθνους, που δεν υποτάχτηκες στις ορέξεις του εχθρού και τα συμφέροντά του στο νησί, εσύ που δεν αποδέχτηκες τα τετελεσμένα της εισβολής. Εσύ που δεν έπαψες να αγωνίζεσαι. Καλείσαι την Κυριακή 15/11/2009 να υψώσεις ψηλά το λάβαρο του αγώνα. Καλείσαι να βροντοφωνάξεις μαζί μας πως η ομοσπονδία δεν έχει θέση σε χώμα ιερό, σε χώμα που ποτίστηκε με αίμα Ελληνικό. Να δηλώσεις πως οι δολοφόνοι του Ισαάκ και του Σολωμού δεν έχουν καμία θέση στην πατρίδα μας. Ότι εμείς δεν πρόκειται ποτέ να ενισχύσουμε τις προσπάθειες τους για τουρκοποίηση του νησιού. Γιατί Αγίας Πατρίδας δεν πωλείται!

Ο αγώνας που απαιτείται για την πολυπόθητη Απελευθέρωση και την οριστική Εθνική μας αποκατάσταση διέρχεται από ένα δύσκολο δρόμο. Οι περιστάσεις επιβάλλουν την ανάληψη μακροχρόνιας πρωτοβουλίας για την δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού η οποία θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των μόνιμων κατοίκων της Κύπρου. Η λύση χάριν της λύσης δεν είναι ασφαλής επιλογή. Γι αυτό πέραν από την πολιτική βούληση, απαιτείται η Εθνική συμφιλίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και συμφέροντα, οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.

Εκδηλώσεις:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ:

Κυριακή και Δευτέρα, 15 και 16 Νοεμβρίου 2009 από Α.Φ. ΕΠΑΛΞΗ και Α.Κ.Μ. Ε.Φ.Ε.Ν.
ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ & ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ της 15ης Νοεμβρίου
Αφετηρία: Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης
Τερματισμός: Οδόφραγμα του Λήδρα – Πάλλας
Στις 18.00 το απόγευμα
Και
ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ 16ης Νοεμβρίου
με σημεία αφετηρίας και τερματισμού τους ίδιους χώρους
στις 09.30 το πρωί.

ΑΘΗΝΑ:

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009 εκδήλωση για την καταδίκη του ψευδοκράτους στο οικημά του ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. Παιανίας 5-7,Ζωγράφου
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009 από ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. και συμμετοχή του Α.Φ.Σ.Κ. ΦΛΟΓΑ Πατρών
ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.Κ. ΑΘΗΝΑΣ η ώρα 17:00 συγκέντρωση στο Οίκημα του ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ Παιανίας 5-7,Ζωγράφου

ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗ:

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 στις 12:00 μ.μ. Απεργία πείνας για καταδίκη ψευδοκράτους στην Αγίου Δημητρίου, έναντι τούρκικου προξενείου από Π.Ε.Ο.Φ.
Επίσης η Π.Ε.Ο.Φ. διοργανώνει εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους, στην αίθουσα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, έναντι του μητροπολιτικού ναού, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009, στις 17:30. Ομιλητής θα είναι ο πανεπιστημιακός κ. Φάνης Μαλκίδης. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Αγίας Σοφίας μέχρι το τούρκικο προξενείο.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ,

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΘΕΑΤΩΝ…

ΜΟΝΟ ΣΤΙΒΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου