Screen shot 2010-07-23 at 6.18.44 PM

Δυστυχώς κάποια από τα γεγονότα της πιο «καθαρής» αντικατοχικής εκδήλωσης που έγινε τα τελευταία χρόνια, αυτήν της 20ης Ιουλίου στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, χρειάζονται ξεκαθάρισμα. Παρατηρήσαμε, μέσω δελτίου τύπου του ΕΛΑΜ, και από την επιστολή του ίδιου κινήματος στην εφημερίδα «Σημερινή», ότι γίνεται αναφορά στην εκδήλωση και σε εμάς ονομαστικά (στο μπλόγκ του εν λόγω κινήματος).

Το ΕΛΑΜ αναφέρει τα εξής αναληθή γεγονότα: «Το εξοργιστικό της κατάστασης ήταν πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είχε έρθει σε συνεννόηση με στελέχη του ΕΦΑΕΦΠ τις προηγούμενες μέρες, από τους οποίους μάλιστα πήρε και άδεια για να εκφωνήσει λόγο μέλος του, στην εκδήλωση…». Ο ΕΦΑΕΦΠ ευθαρσώς δηλώνει ότι ουδέποτε έδωσε την συγκατάθεσή του στο ΕΛΑΜ για συνδιοργάνωση της εκδήλωσης ή της εκφώνησης οποιουδήποτε λόγου, εντός της εκδήλωσης.

Το μέγεθος, δε, της παραπληροφόρησης καθίσταται σαφές από τα ίδια τα γεγονότα, καθώς οι συνδιοργανωτές δεν εκφώνησαν λόγους στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Αντίθετα, αποφασίστηκε ότι οι μόνες ομιλίες που εκφωνήθηκαν ήταν η συλλογική, εκ μέρους όλων των συνδιοργανωτών, από στέλεχος του ΕΦΑΕΦΠ, η ομιλία του Δρ. Γιάννου Χαραλαμπίδη και ένας δίλεπτος χαιρετισμός του πατέρα του ηρωωμάρτυρα μας Σολωμού Σολωμού. Εκ των πραγμάτων καθίσταται αδύνατο ο ΕΦΑΕΦΠ να είχε δώσει το πράσινο φως σε στέλεχος του ΕΛΑΜ ή οποιουδήποτε άλλου κινήματος να εκφωνήσει λόγο σε μια εκδήλωση που είχε προαποφασιστεί ότι δεν θα υπήρχαν άλλες ομιλίες εκτός από αυτήν του βασικού ομιλητή και τους δύο χαιρετισμούς, που διήρκησαν συνολικά πέντε λεπτά!

Παρ’ όλα ταύτα οι εκδηλώσεις του ΕΦΑΕΦΠ διαχρονικά είναι ανοιχτές προς όλους τους κύπριους πολίτες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΕΦΑΕΦΠ διαχρονικά αποτελείται από αυτόνομες φοιτητικές παρατάξεις οι οποίες ενεργούν με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο, συμμετέχοντας μάλιστα και σε μεγάλες φοιτητικές ενώσεις Κυπρίων όπως η ΦΕΠΑΝ Πανεπιστημίου Κύπρου, η ΕΦΕΚ Αθήνας και η ΕΦΕΚ Θεσαλλονίκης.

Εκ μέρους του Δ.Σ. Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π
ΑΥΤΟΝΟΜΑ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου