Screen shot 2010-07-23 at 6.18.44 PM

Μετά λύπης μας προσέξαμε στις 28 Ιουλίου ένα άρθρο σε δημοφιλή εφημερίδα εν σχέσει με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων. Παρατηρήσαμε ότι στο εν λόγω άρθρο η ΠΟΦΕΝ σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τους φοιτητές παρέλειψε προκλητικά να πάρει θέμα προς συζήτηση το κυπριακό.

Η δικαιολογία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΦΕΝ ήταν ότι στόχος είναι η συζήτηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια να επικεντρωθεί στα φοιτητικά θέματα και στα θέματα Παιδείας και όχι στο Κυπριακό που υπάρχουν έντονες διαφωνίες.

Διερωτόμαστε πώς είναι δυνατόν μια ΠΟΦΕΝ, που δήθεν εκπροσωπεί όλους τους φοιτητές, να μην μπορεί να πάρει θέμα στον Πρόεδρο για το κυπριακό το πιο μεγάλο θέμα της Κύπρου μας και που έχει άμεση σχέση με το μέλλον του τόπου που είναι οι ίδιοι οι φοιτητές. Η δικαιολογία “υπάρχουν έντονες διαφωνίες από τις διάφορες παρατάξεις” δεν μπορεί να έχει βάση καθώς η ΠΟΦΕΝ, θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει απλά θέμα για το κυπριακό προς ενημέρωση των φοιτητών για τις εξελίξεις από τον Πρόεδρο της Κ.Δ. Εξάλλου η αναξιοπιστία της ΠΟΦΕΝ στο να παίρνει αποφάσεις φαίνεται και στο ότι μεγάλη παράταξη (μια από τις δύο μεγάλες) δεν παρευρέθηκε στην συνεδρία για τα θέματα που θα συζητούσε η ΠΟΦΕΝ εν σχέση με το τι θα συζητήσει με τον Πρόεδρο.

Ως ΕΦΑΕΦΠ συνεχίζουμε να έχουμε την διαχρονική μας στάση μη συμμετοχής στην ΠΟΦΕΝ γιατί την θεωρούμε αντιδημοκρατική και κομματοκρατούμενη. Ένα παράδειγμα μη δημοκρατικότητας είναι ότι παρόλο που στο καταστατικό της αναφέρει ότι η κάθε παράταξη έχει την ελευθερία λόγου κ.ο.κ εν τούτοις στο πιο μεγάλο θέμα της Κύπρου, το κυπριακό, μιλά στο καταστατικό (!) “για ομοσπονδιακή λύση” εγκλωβίζοντας τους φοιτητές στο να μην έχουν ελεύθερη άποψη σ’ αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα για την Κύπρο.

Γραφείο τύπου Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

homeLeft

“Mαζί με τους φοιτητές πάντα μπροστά στις εξελίξεις..” – Το Κυπριακό όμως εκτός ατζέντας ΠΟΦΕΝ.
Μπροστά σε ποιες εξελίξεις βρίσκονται οι φοιτητές;