Screen shot 2010-07-23 at 6.18.44 PM

Το πρόβλημα στην Κύπρο δεν είναι πρόβλημα μεταξύ των δύο κοινοτήτων αλλά είναι πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων. Έτσι θεωρούμε πως το πρόβλημα πρέπει να τεθεί στις σωστές του βάσεις και η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει λύση η οποία θα είναι δίκαιη και βιώσιμη. Αναμφισβήτητα, η λύση της ΔΔΟ η οποία προωθείται σε καμία περίπτωση δεν αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο αφού είναι πρώτα από όλα ρατσιστική μιας και διαχωρίζει το λαό σε δύο κοινότητες. Επιπλέον, προωθεί ρατσιστικά και αντιδημοκρατικά συστήματα διακυβέρνησης αφού ήδη τέθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών από την δική μας πλευρά οι εξής δύο απαράδεκτες προτάσεις:

α) Η σταθμισμένη ψήφος που καταργεί τη δημοκρατική αρχή ένας άνθρωπος = μια ψήφος.

β) Η εκ περιτροπής προεδρία που δίνει τη δυνατότητα σε Τούρκο έποικο, ο οποίος αποτελεί προϊόν εγκλήματος πολέμου, να εκλέγεται πρόεδρος όλων το νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας για δύο χρόνια.

Εμείς η νέα γενιά αυτού του τόπου δεν ανεχόμαστε πλέον την υπονόμευση των ιδίων των ανθρώπων που αποτελούν την κυπριακή κοινωνία. Οι καιροί ήταν πάντα δύσκολοι. Καιρός όμως να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε στο εθνικό μας ξεπούλημα, να χειραφετηθούμε από τις «μικρές» πολιτικές μας ηγεσίες και να διαδραματίσουμε το ρόλο που μας ανήκει στον δικό μας τόπο. Η λέξη διεκδίκηση δυστυχώς έχει διαγραφεί από το λεξικό της πολιτικής μας ηγεσίας και έχουν αντικατασταθεί απ τον συμβιβασμό και την υποχώρηση. Οι πλάτες του κυπριακού λαού έχουν επιβαρυνθεί ανησυχητικά και είναι πλέον ανάγκη, για την εθνική μας επιβίωση, να φωνάξουμε για το δικό μας μέλλον και των παιδιών μας.

Καλούμε λοιπόν όλο το λαό, υπεράνω κομματικών συμφερόντων να συμπορευτεί με την πρωτοβουλία μας, ούτως ώστε να επέμβουμε όλοι μαζί στην μηδενιστική πολιτική του Δημήτρη Χριστόφια και των συμμάχων του και να ξεπεράσουμε την ηττοπάθεια των τελευταίων 36 χρόνων με την ελπίδα μιας νέας δράσης και πρωτοβουλίας, εθνικής, κοινωνικής και πάνω απ’ όλα ελληνικής.

Αποδεχόμενοι την πρό(σ)κληση του κ. Δημήτρη Χριστόφια και παρακινούμενοι από την φράση «Κανείς δεν μπορεί να ανεβεί στην πλάτη σου εάν εσύ δε σκύψεις», ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σας καλούμε να φωνάξετε μαζί μας ενάντια στη λήθη και στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Nα απαιτήσουμε την καταδίκη της Τουρκίας και την είσοδο της στο τραπέζι των συνομιλιών ως υπεύθυνοι για τα προβλήματα και τα δεινά της πατρίδας μας,

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΣΤΙΣ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Η ΩΡΑ 18:00

Γραφείο Τύπου Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π
www.efaefp.net