Screen shot 2010-07-23 at 6.18.44 PM

Όλοι γίναμε μάρτυρες της πολιτικής του προέδρου της Κ.Δ. εν σχέση με ένα από τα μεγαλύτερα μας εθνικά ζητήματα το κυπριακό. Από την αρχή κι όλας των «γενναιόδωρων προσφορών» του – όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει- προς τους Τούρκους άρχισε να μας προβληματίζει, και να μας εξοργίζει η πολιτική του. Μια πολιτική, κατά την άποψη μας , της ηττοπάθειας και των «προσφορών», πως δίνουν ελπίδα στον λαό για λευτεριά και επιστροφή; Πώς να ελπίσουμε σε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα απαλλάσσει την Κύπρο μας από την ιμπεριαλιστική και βάρβαρη τούρκικη κατοχή;

Για τους πιο πάνω λόγους που περιγράψαμε συνοπτικά αποφασίσαμε στο 46ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΦΑΕΦΠ στις 29 Δεκεμβρίου- μετά από αντιομοσπονδιακή διαφώτιση στους δρόμους- να οργανώσουμε και να δημιουργήσουμε την «Πρωτοβουλία Εθνικής και Κοινωνικής παρέμβασης». Την παρούσα πρωτοβουλία η οποία ήταν η κατεξοχής διοργανωτής της ειρηνικής κινητοποίησης έξω από το προεδρικό στις 4 Ιανουαρίου την δημιουργήσαμε με κύριο σκοπό μας την επέκταση της εμβέλειας του αγώνα μας σε όλες τις ηλικίες και όχι μόνο στους φοιτητές.

Εμείς ήμασταν – εμείς οι φοιτητές- της Κύπρου πίσω από αυτήν την πλατφόρμα και όχι η «Αρχιεπισκοπή» όπως αναφέρει η ΑΚΕΛική προπαγάνδα η οποία για ακόμη μια φορά δεν έχασε την ευκαιρία να προσπαθήσει να «διαλύσει» ακόμα μια λαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβέρνηση. Εμείς γράψαμε τα δελτία τύπου, το κάλεσμα, τα πανό, εμείς οργανώσαμε τον κόσμο και όλα αυτά κάποιοι απλοί φοιτητές – αυτόνομοι- χωρίς κάποια χρηματική βοήθεια από κανέναν. Έτσι όπως μάθαμε από το ’68 με την ίδρυση της πρώτης αυτόνομης παράταξης που ανήκει στον ΕΦΑΕΦΠ.

Ως αυτόνομοι αντιομοσπονδιακοί φοιτητές ορθώνουμε το ανάστημα μας μπροστά σ’ αυτούς που λεν ψέματα, προσπαθούν να φιμώσουν οτιδήποτε ιδανικό και αληθινό, και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για δικαίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο και για ενοχοποίηση της Τουρκίας για τα μαύρα εγκλήματα που διέπραξε τόσο στην Κύπρο όσο και σε άλλους ελληνικούς και μη τόπους.

Θα είμαστε και πάλι εκεί με μόνο σκοπό την απελευθέρωση του μυαλού του λαού από τα μαύρα συμφεροντολόγα, προπαγανδιστικά σχέδια κάποιων, και την δικαίωση του πονεμένου λαού μας.

Γραφείο Τύπου Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π