Screen shot 2010-07-23 at 6.18.44 PM

“Νικάς όταν κατεβάζεις τα σύμβολα και φεύγεις;”

15 χρόνια μετά από την εθνική ταπείνωση στα Ίμια. 15 χρόνια από τα θλιβερά γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο τριών αξιωματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 15 χρόνια μετά την ντροπιαστική, διαχείριση της κρίσης από την Ελληνική πλευρά. Ντροπή και μόνο ντροπή προκαλούν οι δηλώσεις του τότε προθυπουργού της Ελλάδος Κ. Σιμήτη «Θέλω να ευχαριστήσω τις Ηνωμένες πολίτες για την πρωτοβουλία και τη βοήθεια τους», αλλά και η προτροπή του τότε υπουργού εξωτερικού Θ. Πάγκαλου «πάρτε την σημαία από τα Ιμια και πείτε ότι την πήρε ο αέρας». 15 χρόνια μετά και η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο ακόμα συνεχίζεται με την ανοχή της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τότε ήταν η αμφισβήτηση της τουρκικής κυβέρνησης για τη κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο. Σήμερα, ακόμα, συνεχίζεται αυτή η αμφισβήτηση, από τουρκικής πλευράς, με συνεχή παραβίαση τόσο των εθνικών χωρικών υδάτων, όσο και του Ελληνικού εναέριου χώρου. Με τη κρίση στα Ίμια, η Ελληνική κυβέρνηση έδωσε τα δικαιώματα στη τουρκική πλευρά να μιλά ακόμη και σήμερα για «γκρίζες ζώνες». Επί καθημερινής βάσης γινόμαστε μάρτυρες, τις τουρκικής προκλητικότητας στο αιγαίο, δοκιμάζοντας τις Ελληνικές αντιστάσεις, που συνεχώς αδυνατούν να δώσουν μια ηχηρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Η Ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να ασκήσει δυναμική εξωτερική πολιτική, με πρόσφατο παράδειγμα την απροθυμία της να ανακηρύξει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη για εκμετάλλευση των φυσικών κοιτασμάτων του υπεδάφους των χωρικών της υδάτων αφού δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και συζητά με την τουρκική κυβέρνηση την συνεκμετάλλευση τους.

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την πλήρη υποταγή στις τουρκικές ορέξεις στο Αιγαίο. Ας ξυπνήσουν λοιπόν οι πολιτικοί μας ηγέτες, πριν να είναι αργά και να δώσουν ένα τέλος στη τουρκική προκλητικότητα. Άμεση είναι η ανάγκη για ενίσχυση του ενιαίου αμυντικού δόγματος (Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος), αλλά και η άσκηση πραγματικής πίεσης προς την Άγκυρα, για τα ελληνοτουρκικά θέματα, με αντίκτυπο στην ενταξιακή τους πορεία στην Ε.Ε.
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ των ΗΡΩΩΝ που έφυγαν για την υπεράσπιση των Ελληνικών εδαφών.

Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης , ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος, ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Αρχικελευστής Έκτωρ Γιαλοψός, ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος

“…Γέμισαν τάφοι με κορμιά πιλοτών… γιατί έχουμε ειρήνη!!!!
Γέμισε και η βουλή ελληνόφωνους απ’ την ελληνοτουρκική φιλία…”
Χαρά Νικοπούλου