Screen shot 2010-07-23 at 6.18.44 PM
Αποσβολωμένοι παρακολουθούμε, τις τελευταίες μέρες, το μένος που εξαπολύουν η κυβέρνηση και το κόμμα του καθεστώτος, ενάντια στον οργισμένο κόσμο που από την αποφράδα εκείνη μέρα έχει μία και μόνο απαίτηση, την ανάληψη της ευθύνης από τον “πρόεδρο της δημοκρατίας”. Μόνο αγανάκτηση και η οργή μπορούν να μας προκαλέσουν οι δηλώσεις τόσο του καθεστωτικού AKEΛ όσο και δηλώσεις από βουλευτές του.

Το τελευταίο κτύπημα ήταν από τον “κ.” Λουκαϊδη ο οποίος προκλητικά ήθελε να υποδείξει στον διαμαρτυρόμενο κόσμο πώς και πού πρέπει να διαμαρτύρεται. Το μάθημα διαμαρτυρίας διαδέχτηκε το μάθημα δημοκρατίας και ακολούθως των θρησκευτικών με αποκορύφωμα το μάθημα υποταγής στην αυτού εξοχότητα τον πρόεδρο της δημοκρατίας κ.κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Προφανώς το AKEΛ και οι συν αυτό εκφραστές του καθεστώτος έχουν ξεχάσει ότι είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να κάνουν υποδείξεις στο πώς πρέπει να διαμαρτύρεται ο λαός, καθώς παρά τους ισχυρισμούς του ότι αποτελεί αριστερό-επαναστατικό κόμμα η μοναδικές φορές που βγήκε στον δρόμο για να διαμαρτυρηθεί είναι αυτές που μόνο στόχο είχαν την στήριξη του προέδρου τους. Στις οποίες ¨πορείες αλληλεγγύης¨ το μόνο που είχαν να κάνουν είναι να ταυτίζουν τους συγγενείς των θυμάτων με την ΕΟΚΑ β.

Δείγμα γελοιότητας αποτελεί και το μάθημα δημοκρατίας που προσπαθούν να κάνουν οι εν λόγο κύριοι. Να τους θυμίσουμε ότι η δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με την ¨Δικτατορία του Προλεταριάτου¨ που τόσο ονειρεύονται. Στη Δημοκρατία μπορείς όποτε και όπου θέλεις να διαμαρτύρεσαι καθώς αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζεται δημόσια και ο ποίο άμεσος χώρος είναι δρόμος, εκεί όπου δίδονται οι ΑΓΩΝΕΣ -λέξη άγνωστη φυσικά σε εσάς-. Εντελώς ανυπόστατη ήταν και η κατηγόρια του κ. Λουκαΐδη ότι δεν σεβάστηκαν οι διαμαρτυρόμενοι την αργία της κοιμήσεως της Θεοτόκου καθώς αυτοί που έδειξαν ότι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο είναι οι ‘υποστηρικτές’ του ‘προέδρου’ αφού την ώρα που γινόταν το προσκλητήριο των πεσόντων και ψελνόταν ο εθνικός ύμνος φώναζαν «ΕΟΚΑ β Γρίβας, δολοφόνοι» -σύνθημα το οποίο θα φώναζαν και για την περιβαλλοντική κρίση στην Ιαπωνία-.

Τέλος οι καθεστωτικοί θέλουν να μας πείσουν από τη μέρα της ανάληψης της προεδρίας από τον “κ.” Χριστόφια ότι πρέπει να δηλώσουμε υποταγή. Κανένας δεν δικαιούται να τον κρίνει κανένας να τον συμβουλεύει κανένας να αντιδρά. Οι κύριοι του καθεστώτος νομίζουν πως ο “κ.” Χριστόφιας έχει το αλάθητο του πάπα, πως εξέλεξαν το νέο Στάλιν και ότι ζουν στην σοβιετική ένωση υπο την «Δικτατορία του Προλεταριάτου». ΟΧΙ ο κύριος Χριστόφιας είναι ο πρώτος πολίτης της κυπριακής Δημοκρατίας και ως τέτοιος επιδέχεται καθημερινής κρίσης ακόμα και την ημέρα της κοιμήσεως της Θεοτόκου. ΟΧΙ η Κύπρος δεν είναι η ΕΔΟΝ ούτε το AKEΛ για να δηλώσει υποταγή.

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου