n22078724736_1755

Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου εκδόθηκε από την Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης η οποία είναι μέλος του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π και μια από τις παρατάξεις που ίδρυσαν τον φορέα. Το δελτίο τύπου αφορά τις καινούργιες απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρους της Κ.Δ Δημήτρη Χριστόφια:

Καθόλου έκπληκτους δεν μας αφήνουν οι νέες δηλώσεις του προέδρου της δημοκρατίας , αφού πλέον μας έχει συνηθίσει με την πάγια ανθελληνική του πολιτική και τις φιλικές του σχέσεις με τον κατακτητή. Δεν άργησε καθόλου να επιβεβαιώσει τις υποψίες μας ότι και με την νέα χρονιά θα δούμε την πολύπαθη νήσο μας να υποκύπτει, για ακόμα μια φορά, στις τουρκικές επεκτατικές βλέψεις, την τουρκική προπαγάνδα και ασυδοσία.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χριστόφιας στην συνέντευξη του στην «Χουρριέτ» ανέφερε ότι οι συνομιλίες δεν πηγαίνουν καθόλου καλά και το κλειδί της λύσης του Κυπριακού βρίσκεται στην Τουρκία. Για το θέμα του φυσικού αερίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης ή και συνεργασίας με την δημιουργία αγωγού που θα περνά απο την τουρκία.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της δημοκρατίας, δεν θα μπορούσε να αφήσει την Ελλάδα στο απυροβόλητο αφού όπως υποστήριξε και στο παρελθόν είναι ο κύριος υπαίτιος για την κατοχή. Μάλιστα αυτή την φορά φρόντισε να είναι πιο κατηγορηματικός και να ζητήσει από τις δύο μητέρες πατρίδες να μας αφήσουν ήσυχους. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η έλλειψη υποτυπώδους γνώσης ιστορίας και η προσπάθεια διαχωρισμού της Κύπρου από την Ελλάδα.

Τέλος, την έντονη του επιθυμία του να επισκεφθεί τον Ερντογάν, για φιλικό δείπνο εξέφρασε ο κ. Χριστόφιας αφού όπως ακριβώς είπε «Ο Ερντογάν δεν μπορεί να πιεί ρακί λόγω θρησκείας, όμως εγώ μπορώ να πιω και καφέ και ρακί και οτιδήποτε άλλο. Είμαι έτοιμος να πάω είτε στην Κωνσταντινούπολη, είτε στην Αγκυρα».

Στην “αντίπερα όχθη” άκρα του τάφου σιωπή, προτίμησαν να πουν αυτά που τους ενώνουν, αφού προφανώς δεν τους χωρίζει τίποτα. Ο λόγος για τον δησυ που αντί της σφοδρής κατηγορίας για τις εν λόγω δηλώσεις, ο θιασώτης του σχεδίου Ανάν, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι δεν διαφωνεί με τη δήλωση Χριστόφια για την τριμερή της Νέας Υόρκης.

Τα πάρα πάνω μας αφήνουν με την εύλογη απορία. Πώς θα υπάρξει πρόοδος όταν η ίδια η Κυπριακή Κυβέρνηση επικροτεί τους τούρκικους χειρισμούς και στόχος της είναι να συνεκμεταλλευτεί το αέριο με τους τούρκους αδερφούς μας και να περάσει ο αγωγός μέσω Τουρκίας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η πολιτική του “καλού παιδιού” που διακατέχει την κυβέρνηση, έστω και αν δεν οδηγεί πουθενά εδώ και 38 χρόνια, καλά κρατεί.

Προτιμότερο θα ήταν, να σταματήσουμε να μοιρολογούμε και να εκμεταλλευτούμε τον φυσικό μας πλούτο και τις διακρατικές συμμαχίες που μπορεί να προκύψουν από την εξόρυξη του. Εξάλλου, όπως προνοεί η ρεαλιστική σχολή σκέψης οφείλουμε να προασπίζουμε ψυχρά τα εθνικά μας συμφέροντα χωρίς παρωπίδες και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Όπως πράττουν και οι εγκάθετοι του ψευδοκράτους, αφού ο Έρογλου σε απάντησή του προς τις εν λόγω δηλώσεις είπε ξανά ότι θα διακόψουν οποιαδήποτε σχέση με την Κύπρο εάν αναλάβουν την προεδρία της Ε.Ε.

Μήπως ήρθε η ώρα για επανατοποθέτηση του κυπριακού προβλήματος στη σωστή του βάση, ως προβλήματος εισβολής και κατοχής και να υποδείξουμε στην Τουρκία τις υποχρεώσεις της ως υπό ένταξη χώρα της Ε.Ε και κράτος μέλος του Ο.Η.Ε; Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι πολιτικοί ηγέτες αυτού του τόπου να δειπνούν με τους κατακτητές ,να καταγγείλουν την Τουρκία και να επιδιώξουν την άμεση τιμωρία των ενόχων; Μήπως ήρθε η ώρα να δημιουργήσουν μηχανισμούς που θα πλήξουν την τουρκική οικονομία και θα αποκλείσουν την Τουρκία ως αναλογεί σε ένα λαό που διέπραξε σοβαρότατα αδικήματα σε όλο το κόσμο και όχι μόνο στον ελληνικό λαό. Αντί αυτών, βλέπουμε όλους τους πολιτικούς χώρους να υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια σε αυτούς που κατέχουν παράνομα σχεδόν το μισό νησί και καταπατούν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του Κυπριακού Ελληνισμού.

Δυστυχώς όμως για τους κυβερνώντες, όσο παραμένει ακόμα και ένας Έλληνας στην Κύπρο αυτός ο διαχωρισμός δεν θα επέλθει ποτέ και η Τουρκία δεν θα καταφέρει να δημιουργήσει από το τίποτα ένα κράτος εν κράτη με πρόφαση την προάσπιση των λιγοστών μουσουλμάνων, μόνιμα αναγνωρισμένων κατοίκων του νησιού.