dt

Δειλά δειλά ξεκινήσαμε! Και δεν αναφερόμαστε στο ακαδημαϊκό έτος. Δυστυχώς τα παρακλάδια της Πινδάρου και της Εζεκίας έπιασαν δουλεία πολύ γρήγορα φέτος. Ο λόγος ένας, απλός και ταυτόχρονα αρκετός για να αναταράξει όλο το οικοσύστημα της ελεύθερης σκέψης! Προεδρικές εκλογές.

Δεν θα σταθούμε στο θέμα «ποιο υποψήφιο θα πρέπει να στηρίξουμε» κτλ. Και ούτε και πρόκειται να το κάνουμε. Θα σταθούμε σε κάτι άλλο. Στην αυτονομία σας και στον σεβασμό του φοιτητή τον οποίο υποτίθεται εκπροσωπείτε 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο.

Ποιος σας έχει δώσει το δικαίωμα να προπαγανδίζετε τον κόσμο για να συλλέξει ψήφους ο υποψήφιος σας; Η παρανομία του ότι κατέχετε τα τηλέφωνα όλων των φοιτητών του πανεπιστημίου δεν μετριάζεται με καμία δικαιολογία αφού σχεδόν κανένας από αυτούς τους φοιτητές δεν σας τα έχει δώσει. Αλλά και πάλι. Με ποιανού το δικαίωμα αποφασίζετε πως είναι θεμιτό και ορθό ως παντογνώστες να «ξεστραβώσετε» και να «ξυπνήσετε» το φοιτητή, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του, που ποτέ δεν σας έδωσε και προβάλλοντας αιτιολογίες που ίσως ένα μωρό δημοτικού να μπορούσε να τις αντικρούσει με επιτυχία; Η αλήθεια είναι απλή. Προσπαθείτε να πνίξετε στην λήθη και στον βούρκο τη νεολαία. Πλασάροντας ψεύτικα επιχειρήματα και εικονικές πραγματικότητες πάνω σε πολιτικές διακηρύξεις που ουδέποτε μετουσιώθηκαν ή θα μετουσιωθούν σε πράξεις.

Για να μην μακρηγορούμε ήδη έχουμε γίνει δέκτες καταγγελιών πως έχει ξεκινήσει το κυνήγι ψήφων για τις προεδρικές εκλογές από το παράρτημα του ΔΗ.ΣΥ και του ΑΚΕΛ. Δεν διαφωνούμε με την επιλογή υποψηφίου από τους δύο. Αφού αποτελούν κομματικές νεολαίες. Το πρόβλημα μας είναι με την δράση τους. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν ολόκληρη την κοινωνία και το φοιτητικό κίνημα σ’ ένα κενό, χωρίς κρίση, λογική και άποψη κοινό. Αυτά μπορείτε να τα κρατήσετε για τους εαυτούς σας.

Γραφείο Τύπου Α.Φ.ΕΠΑΛξης
Πανεπιστημίου Κύπρου