Δελτίο τύπου του Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Ελεύθερος αφέθηκε από τις αρχές του Κιργιστάν ο τούρκος Ερσάν Ερικλί μετά από τη σύλληψη του λόγο διεθνούς εντάλματος της Ιντερπόλ. Αυτό το γεγονός μας προκαλεί θυμό και απαξίωση ως προς τις ενέργειες που έγιναν από τη δική μας μεριά. Διαφαίνεται από τα γεγονότα πως λόγο κωλυσιεργιών και παραλείψεων της πλευράς μας,  δόθηκε η ευκαιρία σε αυτό το δολοφόνο να κυκλοφορεί σήμερα ελεύθερος. Αυτό το γεγονός μας επισημάνει επίσης το ότι η τουρκία είναι ένα σοβαρό «κράτος» που εργάζεται με μεθοδικότητα και επιμονή, προστατεύοντας μέσο άμεσων και παρασκηνιακών μεθοδεύσεων, με τις αρχές του Κιργιστάν τον εν λόγο δολοφόνο, υπερασπίζοντας  με αυτό τον τρόπο τους συνεχιστές της πολιτικής της. Μιας πολιτικής η οποία ποτέ δεν δίνει πίσω όσα κέρδισε δια πυρός και σιδήρου. Σε αντίθεση και πάλι με τι δική μας μεριά.

Ερωτήματα γεννά επίσης το γεγονός ότι ο εν λόγο δολοφόνος ήταν κάτοχος «διπλωματικού διαβατηρίου» του ψευδοκράτους. Δηλαδή σε μια περίπτωση λύσης τύπου Ανάν ο εν λόγο δολοφόνος θα μπορούσε σήμερα κάλλιστα να βρισκόταν σε κάποιο ύψιστο αξίωμα μιας Διζωνικά Διχοτομημένης Κύπρου. Στεκόμαστε στα λόγια του πατέρα του Εθνομάρτυρα Σολωμού Σολωμού σχετικά με το γεγονός. «…για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός(η σύλληψη και η παραδοχή των δολοφόνων στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας) πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη πολιτική βούληση…».

Αλλά ποια πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει από μια διακυβέρνηση η οποία μιλά ξεκάθαρα για «εισβολή και των δύο μητέρων πατρίδων».  Μία διακυβέρνηση η οποία δολοφονεί τους πολίτες της και ανατινάζει τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για να εξυπηρετεί πολιτικές φίλιων δικτατόρων. Μια διακυβέρνηση η οποία χαρακτηρίζει τους Εθνομάρτυρες μας Ισαάκ και Σολωμού ως «πελλούς». Η οποία μεθοδεύεται και αντιδρά στην έγερση ανδριάντων των Εθνομαρτύρων μας για να επιτρέψει να ξεχαστούν και να μην μας υπενθυμίζουν ως άλλοι Ονήσιλλοι το πώς πρέπει να αντιδρούμε και να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια του τόπου μας. Γιατί να θέλουν άραγε οι δολοφόνοι τους να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης;