Επιστολή

Προς British council


3 Νοεμβρίου 2012


Με αλγεινή εντύπωση πληροφορηθήκαμε ότι ως British Council Κύπρου προχωρήσατε στην ίδρυση παραρτήματος στα κατεχόμενα εδάφη της Kυπριακής Δημοκρατίας με την επονομασία «Γραφείο Βόρειας Κύπρου». Διοργανόντας μάλιστα για πρώτη φορά έκθεση βρετανικών πανεπιστημίων στην κατεχόμενη Λευκωσία. Όπως έχουμε πληροφορηθεί η έκθεση είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα στις 6 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο “Golden Tulip” με την συμμετοχή μάλιστα 32 πανεπιστημίων, αλλά και εταιρειών που ασχολούνται με θέματα εξεύρεσης πανεπιστημίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, χώρου διαμονής σε φοιτητές κτλ, ενώ η αντίστοιχη ετήσια έκθεση που γίνεται στη Κύπρο θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Νοεμβρίου στο Hilton της Λευκωσία.
Θα έπρεπε να γνωρίζετε ως ένας οργανισμός που δραστηριοποιείστε χρόνια στη Κυπριακή Δημοκρατία, με πλούσια μάλιστα δράση, ότι στην Κύπρο υπάρχει μονάχα ένα αναγνωρισμένο Κράτος από την διεθνή κοινότητα. Παρά ταύτα προτιμήσατε να αγνοείτε επιδεικτικά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε 541/1983 και 550/1984, εφαρμόζοντας πιστά την διαχρονική πολιτική των Άγγλων στην Κύπρο του «διαίρει και βασίλευε». Με αυτή την εντελώς παράνομη σας πράξη προσβάλετε τα αισθήματα των Ελλήνων της Κύπρου και κυρίως των φοιτητών οι οποιοι φοιτούν στα Βρετανικά πανεπιστήμια αιμοδοτόντας οικονομικά τον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης στο Η.Β.


Εμείς ως Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Παρατάξεων με δραστηριότητα τόσο στην Κύπρο και στην Ελλάδα και συνεργαζόμενοι με κινήματα που δραστηριοποιούνται στο Η.Β, δεν θα ανεχθούμε αυτή την παράνομη ενέργεια. Απαιτούμε όπως ακυρώσετε την εν λόγω έκθεση, γιατί είναι παράνομη, στρέφεται εναντίον της Κύπριακη δημοκρατίας που φιλοξενεί και στεγάζει το British council και κυρίως προσβάλει τον λαό μας και τους χιλιάδες Κύπριου νέους που φοιτούν στα Πανεπιστήμια σας.
Σταματήστε επιτέλους να χρησιμοποείτε την εκπαίδευση ώστε να προωθείτε τα διχοτομικά σχέδια των Άγγλων στην Κύπρο. Σταματήστε με πρόσχημα την εκπαίδευση να παίζετε παιχνίδια εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού. Η πολιτική σας αυτή θα μας βρει απέναντι σας. Το θέμα δεν θα μείνει εδώ, εμείς ως νέοι που νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και για την σωτηρία του θα αναδείξουμε το ζήτημα και θα το φέρουμε στο προσκήνιο, αναδεικνύοντας την αναξιοπρεπή και πέρα για πέρα προσβλητική στάση του British council.

Τελειώνοντας, θέλουμε για άλλη μια φορά να καταδικάσουμε το γεγονός και να σας καλέσουμε, αν σέβεστε το Διεθνές Δίκαιο, την Κύπριακή Δημοκρατία και τους νόμους αυτής ακυρώνοντας την προγραμματισμένη έκθεση στην κατεχόμενη Λευκωσία. Να ξέρετε πως αν δεν γίνει αυτό οι αντιδράσεις θα είναι αλυσιδωτές και έντονες.


Καζαμίας Αντώνης,
Πρόεδρος Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.


(Δράσις Κ.Ε.Σ Αθήνας, Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης, ΈΠΑΛξη Πανεπιστημίου Κύπρου, Α.Φ.Κ ΤΟΛΜΗ Ιωαννίνων, Φλόγα Πάτρας, Ασπίς Ηρακλείου)

Επικοινωνία: www.efaefp.net
info@efaefp.net

Κατηγορίες: Επιστολές