Δελτίο τύπου Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης Πανεπιστημίου Κύπρου, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Τη μέρα που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών πολλοί ήταν εκείνοι που πανηγύριζαν και νόμιζαν ότι «το κύρος του Αναστασιάδη κι οι γνωριμίες του στην Ευρώπη θα μας σώσουν». Εμείς φωνάζαμε από πριν: ΟΧΙ στον κόκκινο Χριστόφια – ΟΧΙ και στον μπλε Χριστόφια! Και γράφαμε ότι εκείνοι που συνάχτηκαν να πανηγυρίσουν στο «Ελευθερία» θα κλαιν μετά με μαύρο δάκρυ αλλά δυστυχώς οι επιλογές τους θα μας επηρεάσουν όλους. Εσείς τον ψηφίσατε, όλοι θα τρέχουμε!

Δεν άργησε πολύ η κυβέρνηση να μας επιβεβαιώσει. Αφού μας διαβεβαίωσαν πάμπολλες φορές ότι «το κούρεμα των καταθέσεων είναι ανόητη απόφαση» χαράματα μάθαμε τα ωραία τους! Τόση είναι η αξιοπιστία τους. Αυτό εννοούσαν όταν μας έλεγαν ότι «η κρίση θέλει ηγέτη».

Υπεύθυνοι δεν είναι μόνο αυτοί πάντως που θέλουν να τσακίσουν την οικονομία μας και να μας παραδώσουν στις ευρωπαϊκές ορέξεις. Υπεύθυνοι είναι ΟΛΟΙ τους! Υπεύθυνοι είναι ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΚΟΪΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΕΛΙΚΟΙ και ολοι οι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ! Γιατί όλοι μαζί έβγαλαν τον Αναστασιάδη. Το ΑΚΕΛ του έστρωσε τον δρόμο, το ΑΚΕΛ έκανε επιλογή ήττας στις εκλογές προκειμένου να βγει ο Αναστασιάδης για να συνεχιστεί η διζωνική πολιτική τους αλλά αυτοί να κάτσουν αντιπολίτευση για να μαζέψουν τα σπασμένα τους. Γι’ αυτό λέμε ότι αν δεν υπήρχε ο κόκκινος Χριστόφιας δεν θα ερχόταν ποτέ ο μπλε Χριστόφιας σαν σωτήρας! Προπαντώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΑΚΕΛ, που θα αρχίσει την αντικαπιταλιστική του ρητορεία ήταν αυτό που κάλεσε τα όργανα της Νέας Παγκόσμια Τάξης να μας φέρουν το μνημόνιο!

Συμφοιτητές,

Όπως τους ψηφίσατε στις 17 και στις 24 του Φεβράρη, όπως πανηγυρίζατε στην Πινδάρου στην Εζεκια Παπαϊωάννου και στο Ελευθέρια έτσι θα πράξετε και τώρα στη μικρογραφία της κοινωνίας, στις εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου; Όντας θύματα της μικροπολιτικής και της αμάθειας οι μεν ακελικοί με την αντικαπιταλιστική μάσκα και τα φανελάκια του Τσε Γκεβάρα, δήθεν αντιεξουσιαστές μετά απο δεκάχρονη παραμονή στην εξουσία και στα κέντρα αποφάσεων του κράτους ανδρεικέλου που ζούμε. Οι δε συναγερμικοί παρασυρόμενοι από τον λαοπλάνο σημερινό Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας θιασώτη του σχεδίου ανάν και επιστήθιο φίλο των τραπεζιτών-ληστών του ευρωπαικού λαΐκού κόμματος. Όλοι συνεπικουρούμενοι από τις άβουλες μαριονέτες του ΔΗΚΟ που η μόνη τους έγνοια είναι οι καρέκλες της εξουσίας. Όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο είναι συνυπαίτιοι, ακόμα και η ΕΔΕΚ που ενδύθηκε τον μανδύα του πατριωτισμού τελευταίως ενώ αποτελεί κομμάτι του σάπιου συστήματος του ενδοτισμού και των υποχωρήσεων τόσων χρόνων, ακόμα και το ΕΥΡΩΚΟ που δούλεψε αναφανδόν για την εκλογή Αναστασιάδη!

ΦΤΑΝΕΙ! Μας έφεραν στο πρόθυρα εξαθλίωσης. Μην τους αφήσετε άλλο. Τέρμα η ανέχεια, τέρμα ο συμβιβασμός και η ηττοπάθεια! Μην στηρίξετε το κατεστημένο του κομματικού συνονθυλεύματος που κατέστρεψε την οικονομία, την κοινωνική συνοχή, την πατρίδα μας!