Μετά από χρόνια καταπίεσης και συνεχούς οικονομικού πολέμου από τον πανίσχυρο Γολιάθ του Ευρωπαϊκού Βορρά, ο Μεσογειακός νότος και δη ο Ελληνισμός, ορθώνει το ανάστημά του λέγοντας για πρώτη φορά το δικό του ΟΧΙ. Η Κυπριακή Βουλή απέρριψε το νομοσχέδιο που επέβαλε μέσω της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη του 4ο Οικονομικό Ράιχ της Μέρκελ. Με 36 ψήφους κατά, οι βουλευτές εισάκουσαν την οργή του κόσμου και υπακούοντας την ως ιερή εντολή δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς των επίδοξων δυναστών μας.


O Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων δεν διακατέχεται από εμπάθεια και μνησικακίες και θεωρεί υποχρέωσή της να συγχαρεί τους βουλευτές που απέρριψαν τους εκβιασμούς και δεν άκουσαν τις γνωστές γαλάζιες Κασσάνδρες που για ακόμη μια φορά έβλεπαν μικρασιατικές καταστροφές στον ορίζοντα. Σε μια σπάνια σύμπνοια δυνάμεων, οι συγκεκριμένοι βουλευτές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έπραξαν το αυτονόητο και το αξιοπρεπές που αρμόζει στους πολίτες που τους ανέδειξαν.


Παράλληλα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ένοχη αποχή των βουλευτών του ΔΗΣΥ. Σε μια ακόμη επίδειξη στρουθοκαμηλισμού, στάθηκαν απόντες από την μεγάλη απόφαση που πήραν οι συνάδελφοί τους ακολουθώντας το δρόμο της αποχής και της ευθυνοφοβίας. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά πως η αποχή τους ένα πράγμα θέλει να αποσιωπήσει, έστω και αποτυχημένα: Τον διαχρονικό ενδοτισμό τους στις απαιτήσεις των ξένων. Ο ίδιος ο Αβέρωφ Νεοφύτου μίλησε στο Βήμα της Βουλής πως δεν θα παραδώσουν τα όπλα και δεν θα υψώσουν λευκή σημαία. Για να το πράξετε όμως αυτό κύριε Νεοφύτου πρέπει πρώτα να πάρετε τα όπλα και να σηκώσετε αγωνιστική σημαία. Η μόνη σημαία που σας διέπει είναι αυτή του εθνικού ξεπουλήματος που προσπαθήσατε να επιφέρετε το 2004 με το σχέδιο Ανάν.

Αυτή η σημαντική απόφαση της Κυπριακής Βουλής δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά ο ανηλεής οικονομικός πόλεμος που δεχόμαστε δεν παύει. Ιδιαίτερα όταν οι ένοχοι παραμένουν ατιμώρητοι και συνεχίζουν χωρίς αιδώ να λυμαίνονται χρήματα και να επιβαρύνουν την ήδη σοβαρή κατάσταση. Οφείλουμε σε αυτές τις δύσκολες ώρες να είμαστε ενωμένοι ως ένα Έθνος, μακριά από τις κομματικές παρωπίδες που σπέρνουν τη διχόνοια για να παλέψουμε για πλήρη ανατροπή της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει. Ελπίζουμε πως γύρω από αυτό το ηρωικό ΟΧΙ, θα συσπειρωθεί και ο ηπειρωτικός Ελληνισμός που έχει ζήσει πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από εμάς, αλλά και ο υπόλοιπος Νότος, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας σε ένα οργανισμό που δεν μπήκαμε ως υποτελείς, αλλά ως ισότιμα μέλη με τους εταίρους μας. Ας εκμεταλλευτούμε αυτή τη νίκη στο έπακρο για να ξαναφέρουμε την Κύπρο μας και τον Ελληνισμό στο δρόμο της εθνικής και οικονομικής προόδου.


Γραφείο Τύπου ΕΦΑΕΦΠ