Δελτίο τύπου Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Τραγελαφικά γεγονότα συμβαίνουν επί διακυβέρνησης της «εθνικόφρονης» παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού. Πέραν από τις προδοτικές τους ενέργειες όσον αφορά τις μνημονιακές συμβάσεις και τα άπλυτα  που βγήκαν στη φόρα για τις εταιρείες και τα άτομα που απέσυραν άρον άρον  τις καταθέσεις τους, ακυρώθηκαν και οι εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 1ης Απριλίου.

Ο Σύνδεσμος Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, ματαίωσε τις εκδηλώσεις, ελέω της οικονομικής κρίσης, των τελευταίων κατοχικών υπογραφών και έλλειψης χρημάτων.  Άκουσον άκουσον! Μπορεί να είμαστε ανίκανοι να κρίνουμε τους αγωνιστές, αλλά μπορούμε να διατυπώσουμε κάποιους προβληματισμούς μας.

Πρώτον, γνωρίζουμε αρκετά καλά τις προσπάθειες αποκοπής του λαού από την παράδοσή του και από τους αγώνες των προγόνων του για την ελευθερία. Αυτό, το περιμέναμε από το ανθελληνικό Ακελ που χτίζει πολιτική πάνω στο μένος του για τον Ελληνισμό και την δημιουργία του κυπριακού έθνους και του νεοκύπριου, με αμερικάνικες καταβολές, homo sapiens. Όχι όμως και από το κόμμα που προβάλλει τον πατριωτισμό, ως το μόνο του αλτρουιστικό καθήκον. Προφανώς και έχουν τον ίδιο σκοπό. Την μετατροπή του Έλληνα της Κύπρου σε μαζάνθρωπο και όχι σε υγιές πολίτη. Σε πιονάκι, μέσα σε μια σκακιέρα που διαγράφει ιστορία, κουλτούρα και πολιτισμό μέσα σε λίγες μόνο κινήσεις.

Δεύτερο, θα θέλαμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι, αν προέβαιναν όλοι οι αξιωματούχοι του κράτους, σε δωρεά του 1% του μισθού τους, θα μπορούσαν να γίνουν θριαμβευτικές εκδηλώσεις. Εξάλλου, η συναυλία αλληλεγγύης έγινε με μεγάλη επιτυχία. Ο Κύπριος πολίτης, έδειξε την ανθρωπιά του και τον πατριωτισμό του, αφού όλοι προσέφεραν τον οβολό τους για τον συμπολίτη τους. Αναρωτιόμαστε,  η συναυλία έγινε χωρίς έξοδα; Τόσοι και τόσοι μεγαλοεπιχειρηματίες, διατυμπάνιζαν ότι θα βοηθήσουν τον απλό λαό και ότι θα προσφέρουν στην πολιτεία. Προφανώς και τα συμφέροντά τους όμως, συνάδουν με τα συμφέροντα των κυβερνόντων και των μετεχόντων στο σύστημα της διαπλοκής.

Τρίτον, μπορούσαν να γίνουν λιτές εκδηλώσεις. Είμαστε σίγουροι ότι αν ζητούσατε από τον λαό να προσφέρει ένα συμβολικό ποσό θα το έκανε. Εμείς τουλάχιστον, αυτό θα κάναμε. Αν και μας φέρατε στον πάτο και στην κατάντια. Παρόλα αυτά, να γίνονται εκδηλώσεις πανηγυρισμών μετά τις εκλογές σε πρότυπα υψηλής κοινωνίας, γίνεται. Αλλά δεν θα μπορούσε ο κ. Αναστασιάδης να αντικρίσει την οργή του λαού, γιατί αυτό θα γινόταν στα σίγουρα. Ούτε ο κ. Κάρογιαν, που θέλει επίσης να ικανοποιεί και την αντι- ΕΟΚΑ φραξιά στο κόμμα του.

Όλα αυτά, μας αφήνουν μια σιγουριά, ότι η πολιτική και οικονομική ελίτ έχει βαλθεί να μας αλλοτριώσει για να μας υποτάξει. Όλοι οι αξιωματούχοι του κράτους συμμετέχουν σε αυτό. Δεν είδαμε ακόμη αποκοπές στους μισθούς τους. Αλλά από το κομπόδεμα των παππούδων μας, θα «δανειστείτε». Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ένα μεγάλο «Ντροπή σας Κύριοι».

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης