Κείμενο Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης Πανεπιστημίου Κύπρου, Παράταξης του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Η Προοδευτική, το φοιτητικό παράρτημα του ΑΚΕΛ, εξέδωσε μια ανακοίνωση για τα όσα «κέρδισε» για το φοιτητικό κίνημα μετά από τις αποφάσεις του Eurogroup για την οικονομία. Δυστυχώς την σφαίρα της πραγματικότητας την έχουν ξεπεράσει εδώ και πάρα πολύ καιρό!

Την Παρασκευή οι φοιτητές έλαβαν μηνύματα στο κινητό τους από την Προοδευτική Παν.Κύπρου ότι μετά από δική τους παρέμβασή στις 27/3 στη Συνεδρία της Συγκλήτου, πέτυχαν μείωση των διδάκτρων για τους μεταπτυχιακούς κατά 20%. Επίσης, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν και δημοσιεύτηκε στο paideia-news μας ενημερώνουν ότι τους «λυπεί η στάση των υπόλοιπων παρατάξεων».

Ως Α.Φ.Ε οφείλουμε να πούμε την αλήθεια διότι αυτό το γεγονός αποτελεί κοροϊδία κατά των συμφοιτητών μας, αφού ο πόνος και τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης για την οποία ευθύνη φέρει ΚΑΙ το ΑΚΕΛ, μετατράπηκαν σε προεκλογικό παιχνίδι. Κατ” αρχάς, στις 27/3 δεν υπήρξε συνεδρία στη Σύγκλητο, όπως μας ενημερώνει στο μήνυμα η Προοδευτική αλλά ΣΥΣΚΕΨΗ με τον Πρύτανη, τους Κοσμήτορες των σχολών και εκπροσώπων της Φ.Ε.ΠΑΝ, όπου ο ίδιος ο πρύτανης μας ενημέρωσε για την πρόθεσή του για μείωση διδάκτρων.

Κατά δεύτερο, η Προοδευτική όντως κατέθεσε το συγκεκριμένο θέμα την προηγούμενη Τετάρτη στην Σύγκλητο, όμως η μείωση διδάκτρων είχε ήδη αποφασιστεί από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Το συμπέρασμα είναι πως δεν πέτυχαν ΤΙΠΟΤΑ. Αναφέρονται σε μια προ-αποφασισμένη μείωση, εξού και δεν έλαβε χώρα οποιαδήποτε ψηφοφορία επί του θέματος.

Και διερωτόμαστε: Που ήσασταν τα τελευταία πέντε χρόνια; Που ήσασταν όταν ο πρώην πρόεδρος του κόμματός σας υπέγραφε για εκ περιτροπής προεδρία και σταθμισμένη ψήφο; Που ήσασταν όταν η υπόλοιπη Κύπρος διαδήλωνε έξω απο το προεδρικό για την τραγωδία στο Μαρί; Που ήσασταν όταν ο Δημήτρης Χριστόφιας έφερε την Τρόικα στην Κύπρο και το μνημόνιο; Γιατί επί 5 χρόνια καμία διαμαρτυρία; Γιατί βρεθήκατε έξω απο τη Βουλή μετά την απόφαση για κούρεμα καταθέσεων επι «δεξιάς» κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, ενώ ούτε μια φορά δεν καταδικάσατε την στάση της δικής σας κυβέρνησης η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για την θλιβερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τόπος μας σήμερα; Τέλος, πώς ξαφνικά το «αριστερό» Ακέλ, έχει προτάσεις για έξοδο από την κρίση και απεγκλωβισμό από το μνημόνιο και την Τρόικα; Πού ήταν οι συγκεκριμένες προτάσεις όταν ήσασταν εξουσία; Αρκετά ανεχτήκαμε την υποκρισία, τα ψέματά σας και τους ψευδο-ηρωισμούς σας. Φτάνει!

Λαϊκισμοί αλλού κύριοι. Στην θλιβερή και επιζήμια για την πατρίδα διακυβέρνηση του κόμματός σας ήσασταν απλά θεατές της κατάρρευσης του όλο οικοδομήματος. Σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι. Απλά αναμένετε και αγωνίζεστε για την συσπείρωση του κομματικού μηχανισμού σας. Σαν γύπες που αναμένουν να φάνε ότι έχει ξεμείνει από το πτώμα.

Κατηγορίες: Επίκαιρα