2013_03_12_12_22_10__fdcc2605eb264020939fe2d585d01680

Φιλοξενούμενος στο δελτίο ειδήσεων του Σίγμα τη Δευτέρα 21 Ιουλίου ήταν ο Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος προανείγγειλε δια στόματος του και με τις ευλογίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Ανα(ν)στασιάδη την ένταξη και προώθηση της «Ομοσπονδίας» στα σχολεια, στα πλαίσια της διδασκαλίας των μαθημάτων «Αγωγή τουΠολίτη» και «Πολιτική Οικονομία».

Σκοπός της εν λόγω κυβέρνησης, όπως και της προηγούμενης, είναι να προετοιμάσουν το έδαφος και τις συνθήκες για ένα επερχόμενο δημοψήφισμα και να προωθήσουν τα προδοτικά και φασιστικά τους σχέδια στους μελλοντικούς ψηφοφόρους.Η προσπάθεια καλλιέργειας ενός κλίματος υπέρ της Ομοσπονδίας, μιας «Ομοσπονδιακής συνείδησης» όπως ο ίδιος ανέφερε, με αντιδημοκρατικούς και φασιστικούς τρόπους, θυμίζει πράξεις και ενέργειες που έπρατταν ολοκληρωτικά καθεστώτα με πρώτιστο στόχο την χειραγώγηση του λαού, εξυπηρετώντας τα κομματικά τους συμφέροντα. Ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε τεράστιες προσπάθειες επι προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια για προώθηση της Διζωνικής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας με το έγγραφο «Κύπρος και Ομοσπονδία». Όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ Ερτογάν για την εισβολή, η Τουρκία επιθυμεί μία λύση στην Κύπρο, ηοποία θα βασίζεται στην πολιτική ισότητα των «δύο λαών» και η οποία θα συμφωνηθεί αμοιβαία. Σε αυτές τις δηλώσεις έρχονται να πιστωθούν οι πάγιες και αδιάλλακτες προθέσεις της Τουρκίας για λύση του Κυπριακού οι οποίες δεν διαφέρουν σε τίποτα απο τις δικές σας. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύετε η πλήρης ταύτιση ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ (ΔΗΣΑΚΕΛ) στο εθνικό μας ζήτημα, όμως οι φασιστικές τακτικές της κομματοκρατίας δεν θα περάσουν.

Η προσθήκη της διδασκαλίας των πολιτευμάτων στα σχολεία, σαφώς και δεν θα ήταν κάτι κακό, καθώς θα βοηθήσει και θα εμπλουτίσει τους νέους του τόπου μας να καλλιεργήσουν και να αποκτήσουν πολιτική συνείδηση. Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο στόχος της παρούσας κυβέρνησης είναι η χάραξη συγκεκριμένης πολιτικής γραμμής, επιδιώκοντας πλύση εγκεφάλου γκεμπελικού τύπου στους μαθητές με πρώτιστο στόχο την ΄΄αγιοποίηση΄΄της ρατσιστικής Διζωνικής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας και τελικώς την αποδοχής της από την νεολαία.

Ως Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης καταδικάζουμε και εναντιωνόμαστε σ΄αυτην την προσπάθεια των φασιστικών και αντιδημοκρατικών ενεργειών που καταβάλλει η άρχουσα τάξη του τόπου. Καλούμε όλους τους συλλόγους των καθηγητών, των γονέων και τους ίδιους τους μαθητές, να τεθούν απέναντι στα φασιστικά σχέδια των ομοσπονδιακών και να μην επιτρέψουν την καλλιέργεια και διάβρωση της εθνικής μας ταυτότητας. Μια ενδεχόμενη ένταξη των μαθημάτων στα σχολεία υπέρ της Ομοσπονδίας αποτελεί για την κομματοκρατία του τόπου μας, την καλύτερη λύση για να «ψήσουν» τους μελλοντικούς ψηφοφόρους προωθώντας τα εμετικά τους σχέδια. Δεν θα περάσει ο φασισμός! Κάτω τα χέρια απ΄την παιδεία! Όχι στην Ομοσπονδία! Όχι στο ξεπούλημα της Κύπρου!

Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης