Με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την βάρβαρη τουρκική εισβολή, φοιτητές των παρατάξεων Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. Αθήνας, Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης, Α.Φ. ΕΠΑΛΞΗ Παν. Κύπρου, Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ Ιωαννίνων, ΜΕΤΩΠΟ Ην. Βασιλείου και μαθητές της Ε.Φ.Ε.Ν. πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή διαφωτίσεις τουριστών και συμπολιτών μας στο οδόφραγμα Λήδρας, στο αεροδρόμιο Λάρνακας και στο κέντρο Λεμεσού. Οι διαφωτίσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια τριήμερων εκδηλώσεων, οι οποίες θα λήξουν στις 20 Ιουλίου με την πραγματοποίηση πορείας ενάντια στην κατοχή και απαίτηση την Απελευθέρωση της Κύπρου από τον τουρκικο στρατό.

Οι φοιτητές του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. (Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων) , αρνούμενοι να δεχτούν την κατοχή και την προσφυγιά, βρίσκονται για άλλη μια χρονιά στον αγώνα κόντρα στην Ιστορική λήθη, την συνεχιζόμενη κατοχή των πατρογονικών μας εστιών και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας. Οι Αυτόνομοι νέοι θεωρούν αδιανόητο εν έτει 2019 η Λευκωσία να παραμένει η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που είναι ημικατεχόμενη από τους εισβολείς και διαιρεμένη από οδοφράγματα. Ζητούν δικαίωση για τους 200,000 πρόσφυγες που επί 45 συναπτά έτη παραμένουν μακριά από τις πατρογονικές τους εστίες, ενώ η Κυπριακή κυβέρνηση αντιμετωπίζει το Κυπριακό πρόβλημα ως δικοινοτικό και όχι ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Τέλος, καλούμε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στη μεγάλη ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ που διοργανώνουμε με αφετηρία τα φώτα του Debenhams στις 18:45 προς το οδόφραγμα Οδού Λήδρας!

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ