Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Σε συνέχεια επικοινωνίας εκπροσώπων μας με τον Υπουργό Εξωτερικών, θέσαμε και κάποια νέα ζητήματα που προέκυψαν από την είδηση επανέναρξης των μαθημάτων που απαιτείται η φυσική παρουσία των φοιτητών. Η συζήτησή μας, οδήγησε σε νέα δεδομένα:

1) Ζητήσαμε όπως οι φοιτητές του εξωτερικού που βρίσκονται στην Κύπρο, να μπορούν να επιστρέψουν στους χώρους σπουδών τους το αργότερο μέχρι και τις 10 Μαΐου, ώστε να συμπληρώσουν τις 14 μέρες αυτοπεριορισμού πριν την επανεκκίνηση των εργαστηριακών/κλινικών ασκήσεων στις 25 Μαΐου. Το αίτημά μας ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ.

2) Σχετικά με τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων που επιβαρύνουν τους φοιτητές, ζητήσαμε να γίνουν διευκολύνσεις σε όσους έχουν τουλάχιστον ένα γονέα που εργάζεται σε επιχείρηση που ανεστάλη ή επλήγη δραστικά εξαιτίας του κορωνοϊού. Το εν λόγω αίτημα θα εξεταστεί από την κυβέρνηση.

3) Ανεξάρτητα από την υποχρεωτική φυσική παρουσία σε μαθήματα ή εξετάσεις, ζητήσαμε όπως πραγματοποιηθεί η επιστροφή και όσων άφησαν στους χώρους σπουδών τους απαραίτητα για τις σχολές τους υλικά ή συσκευές.

4) Όσοι δήλωσαν συγγράμματα στην Υπηρεσία Εύδοξος αναφέροντας τη διεύθυνσή τους στους χώρους σπουδών τους, να μπορούν να επιστρέψουν για την παραλαβή τους.

5) Τα αιτήματά μας που αναρτήθηκαν σε προηγούμενή μας δημοσίευση, βρίσκονται σε εξέλιξη. Σχετικά με το ζήτημα της ιατρικής κάλυψης, αναζητείται ιατρικό προσωπικό για επιπλέον περιοχές, όμως και αυτή τη στιγμή έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνούμε τηλεφωνικώς με τους γιατρούς που διατίθενται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

6) Το ζήτημα της έκπτωσης 40% των φοιτητικών ενοικίων, που αφορά στους φοιτητές που έχουν τουλάχιστον έναν γονέα που εργάζονται σε επιχείρηση που ανεστάλη λόγω κορωνοϊού, παρουσιάζει ακόμα κάποιες δυσκολίες, όμως συνεχίζεται η συζήτηση επί του θέματος. Προκειμένου να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα, οι εκπρόσωποί μας θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους, για την εξυπηρέτηση του συνόλου των φοιτητών. Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τους εκπροσώπους των αυτόνομων παρατάξεων:

ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ Αθήνα – Νικόλας Ιωάννου
99972969 / 6949845784

Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης – Ηρακλείδιος Νικολάου 97797987 / 6942774110

Α.Φ.Κ ΤΟΛΜΗ Ιωαννίνων – Βαρνάβας Δημητριάδης 99278887 / 6946758139

Α.Φ.Κ ΑΙΧΜΗ Κομοτηνής – Ανδρέας Μούστρας 96687369 / 6949649054

Γράφειο Τύπου

Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.