Την αποκαθήλωση του ανδριάντα του Λυτρωτή της Κύπρου και Αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α, Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ζήτησε ο Δώρος Πολυκάρπου. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΜΚΟ, γνωστής για τον σκιώδη ρόλο της, ΚΙΣΑ, «πρότεινε» την εν λόγω ενέργεια ως προσπάθεια για να ακολουθηθεί το παγκόσμιο ρεύμα της αποκαθήλωσης μνημείων αφιερωμένων σε άτομα που εμπλέκονταν με το δουλεμπόριο. Ο κ. Πολυκάρπου, γνωστός ιδιαίτερα για τον ανθελληνισμό που τον διακατέχει, αποπειράθηκε να σπιλώσει την Κληρονομιά του Αρχηγού Διγενή, παρομοιάζοντάς τον με δουλέμπορο.

Ο άνθρωπος, ο οποίος σαν εγκάθετος των Τούρκων έδρασε ως απολογητής της τουρκικής εισβολής του 1974, τόλμησε να εξισώσει τον Απελευθερωτή των Κυπρίων, τον Ωραίο Έλληνα που ηγήθηκε του αντιαποικιακού Αγώνα του λαού μας για Ελευθερία και Ένωση με την Μάνα Ελλάδα, με στυγνούς δουλέμπορους και δυνάστες ολόκληρων Εθνών. Υπενθυμίζουμε στον κ. Πολυκάρπου, όπως και σε κάθε ανιστόρητο που ασπάζεται αυτή την παραχάραξη της Ιστορίας που ξεπερνά τα όρια της συκοφαντίας, ότι ο Διγενής όχι μόνον δεν ομοίαζε με δουλέμπορο, αλλά τουναντίον συνέβαλε τα μέγιστα στην Απελευθέρωση του Ελληνισμού της Κύπρου από τον βρετανικό ζυγό, ενώ οι πράξεις του ενέπνευσαν άλλους σκλαβωμένους λαούς να αγωνιστούν και εν τέλει να αποκτήσουν την Ελευθερία τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, ηγέτες λαών της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, εξέφρασαν τον αμέριστο σεβασμό τους προς τον Διγενή και το έργο του κατά τον Εθικοαπελευθερωτικό Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α, από τον οποίο άντλησαν έμπνευση για τη δημιουργία παρόμοιων επαναστατικών κινημάτων. Διάφοροι τυχοδιώκτες του κυπριακού πολιτικού σκηνικού, επιχειρούν επί δεκαετίες να επιβάλουν μία εντελώς λανθασμένη απεικόνιση των ιστορικών γεγονότων, με σκοπό την αποχαύνωση του Ελληνισμού της Κύπρου και της αποκοπής του από την ιστορική πραγματικότητα, ούτως ώστε να παραμείνει αδρανής και απαθής.

Οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του κ. Πολυκάρπου, αποτελούν ακόμη μία έκφανση της μακροχρόνιας αυτής προσπάθειας, μέσω της αποδόμησης του Θρύλου που ακούει στο όνομα Γεώργιος Γρίβας. Η αιτία της απροκάλυπτης στοχοποίησής του, έγκειται στο γεγονός ότι μορφές σαν αυτή του Αρχηγού μας, ενέπνευσαν και θα συνεχίσουν να εμπνέουν τους Έλληνες Κυπρίους για τη συνέχιση του αγώνα για Απελευθέρωση από την συνεχιζόμενη κατοχή των Τούρκων, κόντρα στους προδοτικούς και υποχωρητικούς τους σχεδιασμούς του εν λόγω προσώπου και των ομοίων του. Δυστυχώς για τους «φιλήκοους των ξένων», η μορφή του Διγενή θα παραμένει αγέρωχη και περήφανη στην ψυχή του κάθε Έλληνα, που θα κληθεί να υπερασπίσει την τιμή του Έθνους.

Γραφείο Τύπου
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.