46 χρόνια από την βάρβαρη τουρκική εισβολή και την έκτοτε παράνομη κατοχή της μισής μας πατρίδας, ο Τούρκος εισβολέας συνεχίζει να προσβάλλει τη μνήμη των Ηρωικών μας Πεσόντων και να καταπατά το δικαίωμα του Λαού μας για Λευτεριά και επιστροφή στα κατεχόμενα μας χωριά. Σε συνέχεια της ανέκαθεν αλαζονικής και προκλητικής στάσης της Τουρκίας εις βάρος του Ελληνισμού της Κύπρου, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας παρέδωσε στο ψευδοκράτος στρατιωτικό αποβατικό πλοίο τύπου C-128, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά την εισβολή του Αττίλα για μεταφορά στρατευμάτων, οπλισμού και αρμάτων.

Το εν λόγω πλοίο, θα τοποθετηθεί από τις κατοχικές «αρχές» στην περιοχή «Πέντε Μίλι», όπου το 1974 πραγματοποιήθηκε η απόβαση των Τούρκων εισβολέων, με σκοπό να λειτουργήσει ως μουσείο. Το «μουσείο» αυτό, το οποίο αποτελεί σύμβολο της τουρκικής βαναυσότητας και των εγκλημάτων που διέπραξαν και συνεχίζουν να διαπράττουν εις βάρος των Ελλήνων Κυπρίων, θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 20 Ιουλίου, ως μέρος των «πανηγυριών» του κατακτητή για την αποφράδα τούτη μέρα.

Την ώρα που εκατοντάδες «ομοεθνείς» μας αδημονούν να περάσουν τη γραμμή αντιπαράταξης, επιδεικνύοντας την ταυτότητά τους και συνάμα την πλήρη υποταγή τους στις προσταγές του κατακτητή, το κράτος-εγκληματίας που μολύνει με την παράνομη παρουσία του τα εδάφη της Μεγαλονήσου, διαπράττει ακόμη μία ύβρη εις βάρος της μνήμης των πεσόντων μας, των αγνοουμένων μας και των εκτοπισμένων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν «εν ριπή οφθαλμού» τη γη που τους ανέθρεψε. Την ώρα που οι πολιτικοί «άρχοντες» του τόπου, πρωτοστατούντος του ΠτΔ, παραχωρούν γη και ύδωρ στον σφετεριστή της γης μας, ο προαιώνιος εχθρός του Γένους μας παρουσιάζει για πολλοστή φορά το πραγματικό, εφιαλτικό του πρόσωπο. Ενώ οι ενδοτικοί συμπολίτες μας ευαγγελίζονται την ειρηνική συνύπαρξη μέσω της ΔΔΟ και το δόγμα του «εκάμαμε τζαι’ μεις πολλά», οι εισβολείς φέρουν ως λάβαρο τα αμέτρητα εγκλήματα που τόσο ξεδιάντροπα και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς διέπραξαν εις βάρος του νόμιμου πληθυσμού της Κύπρου.

«Δέκα χρόνια έστελλε τις μέλισσές του ο Ονήσιλος,
να μας κεντρίσουν, να μας ξυπνήσουν, να μας φέρουν ένα μήνυμα.
Δέκα χιλιάδες μέλισσες έστειλε ο Ονήσιλος
κι όλες ψοφήσανε απάνω στο παχύ μας δέρμα,
χωρίς τίποτα να νιώσουμε.»
-Παντελής Μηχανικός

Γραφείο Τύπου
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.