Ξεκίνησαν ακόμα μια χρονιά οι προκλητικές ενέργειες από τον εχθρό εξ Ανατολών, που δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει ότι αποτελεί τον μοναδικό υπαίτιο για την παράνομη τουρκική εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή έκτοτε. Έπειτα από την τοποθέτηση από το κατοχικό καθεστώς στην περιοχή «Πέντε Μίλι», αποβατικού πλοίου που χρησιμοποιήθηκε τέτοιες μέρες πριν 46 χρόνια κατά την βάρβαρη τουρκική εισβολή, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας μπήκε στον χορό των προκλήσεων και των πανηγυρισμών. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε φωτογραφίες από την εισβολή, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα πανηγυρικό κλίμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία διαθέτει λογαριασμό.

Οι Τούρκοι εμφανίζονται αμετανόητοι για την εισβολή του 1974 και συνεχίζουν να την ονομάζουν «επιχείρηση ειρήνης» και ότι την πραγματοποίησαν για να «αποκαταστήσουν την συνταγματική τάξη στο νησί». 46 χρόνια μετά, το βάρβαρο τουρκικό κράτος συνεχίζει να «αποκαθιστά την συνταγματική τάξη», σφετεριζόμενο τις περιουσίες των γονιών και των παππούδων μας και έχοντας εδραιώσει την κατοχή με τη δημιουργία ενός παράνομου μορφώματος που δεν έχει καμιά διεθνή νομιμότητα, εφόσον δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος στον κόσμο. Αντιθέτως, η μοναδική νόμιμη κρατική οντότητα στο νησί είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας τα εδάφη είναι κατεχόμενα από την κατοχική Τουρκία και αποτελεί κράτος-μέλος διεθνών Οργανισμών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Η πολιτική μας ηγεσία εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να ενσωματώσει στη συνείδηση του Έλληνα της Κύπρου την ιδέα του δικοινοτισμού, ότι δηλαδή το Κυπριακό αποτελεί πρόβλημα μεταξύ δύο «κοινοτήτων», ενώ έχει υιοθετήσει ως πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, την πάγια τουρκική επιδίωξη για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Δυστυχώς όμως για τους επιφανείς ραγιάδες, η βάρβαρη κατοχική Τουρκία φροντίζει να μας θυμίζει συνεχώς ότι στο Κυπριακό δεν είχαμε πρόβλημα μεταξύ δύο κοινοτήτων, αλλά μια εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή από τότε, οι οποίες άφησαν πίσω τους νεκρούς, αγνοούμενους, βιασμένες μανάδες και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που καρτερούν να φέξει η ημέρα της επιστροφής τους.

Η Τουρκία, 46 χρόνια μετά, εισβάλλει σε γειτονικές χώρες με ανήκουστες δικαιολογίες περί αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, παραβιάζει κάθε νόμο του Διεθνούς Δικαίου με την εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ και το τουρκολιβυκό μνημόνιο, μετατρέπει την ελληνική Ορθόδοξη Αγία Σοφία σε τζαμί και ψάχνει ευκαιρίες για να επεκτείνει την επιρροή της, με σκοπό να μετατραπεί ο Τούρκος Πρόεδρος σε σουλτάνο ενός ισλαμικού χαλιφάτου. Επομένως, εμείς δεν ασπαζόμαστε το δόγμα του «εκάμαμεν τζιαι εμείς πολλά», εφόσον δεν εισβάλαμε εμείς στη χώρα μας. Η Τουρκία από τότε δεν έχει μετανοήσει σε κανένα σημείο της ματωμένης ιστορίας της και παραμένει ο ίδιος εισβολέας, όπως ήταν πριν 46 χρόνια. Συμπερασματικά, αυτές οι προκλητικές ενέργειες πρέπει να ταράξουν τα γαλήνια νερά της ομοσπονδιακής πολιτικής μας ηγεσίας και να μας υπενθυμίσουν ότι στο ελληνικότατο νησί της Κύπρου υπάρχει κατοχή, η οποία θα πέσει μόνο με αγώνα για τερματισμό της και όχι με μια λύση-διάλυση που το μόνο που θα επιτύχει είναι να νομιμοποιήσει την κατοχή και να επιτύχει την ουσιαστική διχοτόμηση της πατρίδας μας.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Γραφείο Τύπου
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.