46 χρόνια συμπληρώθηκαν από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής, που στοιχειώνει μέχρι και σήμερα την πατρίδα μας. Το Δεν Ξεχνώ ξεχάστηκε από πολλούς, ενώ η πολιτική ηγεσία της Κύπρου συνεχίζει να ακολουθεί την γνωστή κατευναστική πολιτική, υποχωρώντας μπροστά σε κάθε τουρκική επιδίωξη εις βάρος του Ελληνισμού. Παρ’ όλα αυτά, την ίδια στιγμή που ο λαός μας προδίδεται μέσω της τυφλής υποστήριξης που εκφράζεται από κομματικούς φορείς και τους ακολούθους των, προς την προδοτική και καταστροφική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, οι αυτόνομοι φοιτητές και μαθητές της Κύπρου του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π (ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ Αθήνας, Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης, Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση ΤΟΛΜΗ Ιωαννίνων, Ανεξάρτηση Φοιτητική ΕΠΑΛΞΗ Πανεπιστημίου Κύπρου), του ΜΕΤΩΠΟΥ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, των Αυτόνομων Φοιτητικών Κινήσεων ΑΙΧΜΗ Κομοτηνής και ΝΙΚΗ ΤΕ.ΠΑ.Κ και της Αυτόνομης Κίνησης Μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν, πραγματοποίησαν για ακόμα μια χρονιά το καθιερωμένο αντικατοχικό τριήμερο.

Στις 18 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η έκθεση φωτογραφιών που σχετίζονται με την εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή στο νησί μας, ενώ ταυτόχρονα φοιτητές και μαθητές διαφώτιζαν Κύπριους πολίτες και μη σε κεντρικά σημεία της Λευκωσίας σχετικά με τις επιπτώσεις της εισβολής, της κατοχής και της ενδεχόμενης εφαρμογής της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο.

Στις 19 Ιουλίου, συνεχίστηκε η έκθεση φωτογραφιών και η διαφώτιση πολιτών και τουριστών, ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε λαμπαδηφορία από τους εκπροσώπους των παρατάξεών μας με προορισμό το οδόφραγμα της Οδού Λήδρας, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στους πεσόντες της εισβολής.

Στις 20 Ιουλίου, αφού κατατέθηκαν στεφάνια από εκπροσώπους των παρατάξεών μας στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, τελέστηκε στη συνέχεια το μνημόσυνο των πεσόντων Ηρώων στην Παναγία Φανερωμένης. Ακολούθησε επίσκεψη στο σπίτι της κυρίας Ανδρούλλας, που διαμόρφωσε το σπιτικό της στο πλαίσιο της υπενθύμισης στους επισκέπτες, του ζητήματος των Αγνοουμένων και γενικότερα των επιπτώσεων της τουρκικής εισβολής και κατοχής, αφιερώνοντας τη ζωή της στη συνέχιση του Αγώνα για διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων και Απελευθέρωση της Κύπρου μας.

Επίσης, για ακόμα μια χρονιά, οι εκπρόσωποί μας ανήρτησαν μεγάλο πανό σε κεντρική γέφυρα της Λευκωσίας. Ως κορύφωση του τριημέρου, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη αντικατοχική πορεία με προορισμό το οδόφραγμα της Οδού Λήδρας. Το τριήμερο των αντικατοχικών μας εκδηλώσεων έκλεισε με μια λιτή εκδήλωση που περιλάμβανε χαιρετισμούς από εκπροσώπους μας, ομιλία από τον ερευνητή και συγγραφέα, Κωνσταντίνο Δημητριάδη και σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αντικατοχικά τραγούδια.

Ο αγώνας μας έστειλε στην κατεχόμενη Κύπρο το μήνυμα ότι οι αυτόνομοι φοιτητές και μαθητές της, Δεν Ξεχνούν και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι την πλήρη απαγκίστρωση από την τουρκοποιητική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και μέχρι να επέλθει η άγια μέρα της Απελευθέρωσης της πατρίδας μας. Ο Απόστολος Αντρέας, η Καρπασία, η Αμμόχωστος, η Μόρφου και όλα τα κατεχόμενα χωριά μας, μας καρτερούν.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΩ

Γραφείο Τύπου
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.