Τελέστηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο του Βορειοηπειρώτη αδελφού μας, Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018 από τις αλβανικές δυνάμεις ασφαλείας στο χωριό του, Βουλιαράτες, της Βορείου Ηπείρου. Κατατέθηκε στεφάνι εκ μέρους του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια ειδικής επίσημης τελετής, ενώ τελέστηκε επίσης, το ετήσιο μνημόσυνο του Ήρωα σε Λευκωσία, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα από τις υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.

Με τον αγώνα και τη θυσία του, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας μας υπενθυμίζει πως ο Ελληνισμός δεν έχει ακόμα απελευθερωθεί. Από την Κερύνεια μέχρι την Χειμάρρα, ο Ελληνισμός νιώθει στο πετσί του την αδικία και την καταπίεση. Η Βόρειος Ήπειρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού. Ο βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός έχυσε λουτρό αίματος στον αγώνα για Ένωση με την Ελλάδα και υπέφερε τα πάνδεινα ενάντια στην καταπίεση των αλβανικών καθεστώτων που στόχευαν και στοχεύουν στον αφελληνισμό της αιμορροούσας Βορείου Ηπείρου.

Ως ακομμάτιστοι και εθνικά σκεπτόμενοι νέοι φοιτητικών παρατάξεων, αποτελεί χρέος μας να διατηρούμε τη μνήμη άσβεστη και να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στον αγώνα για δικαίωση του καταπιεσμένου Ελληνισμού. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αποτελεί τρανή απόδειξη ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες που είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν για την Ελευθερία τους, ενάντια στην αδιαφορία και τον υλισμό που επικρατούν στην εποχή μας, κόντρα στην ηττοπάθεια και την απάθεια της πολιτικής ηγεσίας. Οφείλουμε να μην αφήσουμε τη θυσία του Κωνσταντίνου να ξεχαστεί. Το καλύτερο μνημόσυνο θα είναι η έπαρση της ιερής γαλανόλευκης σε μια ελεύθερη Βόρειο Ήπειρο.

Γραφείο Τύπου
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.