Ενημερώνουμε τους φοιτητές ότι σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, τα ισχύοντα μέτρα που αφορούν τα Α.Ε.Ι, τα Κολλέγια, τις Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, τα Ι.Ε.Κ και τα φροντιστήρια, παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021.

Επίσης, από την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, μεταξύ 05.00 και 22.00, θα επιτρέπεται η μετακίνηση για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α’ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι.

Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια και παρέχεται από τη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. όπου είναι εγγεγραμμένος κάθε φοιτητής/τρια, που δικαιούται βεβαίωση κίνησης, λόγω διενέργειας κλινικών ασκήσεων. Η βεβαίωση περιέχει το ονοματεπώνυμο του φοιτητή/της φοιτήτριας, τον τόπο κατοικίας του/ης, τη διεύθυνση του Τμήματος ή Σχολής του Α.Ε.Ι., νοσοκομείου ή άλλου χώρου στον οποίο διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών στο οποίο φοιτά, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του φοιτητή/της φοιτήτριας σε εβδομαδιαία βάση. Η βεβαίωση παρέχεται ηλεκτρονικά από τη Γραμματεία προς τον φοιτητή/την φοιτήτρια μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φέρει είτε ψηφιακή υπογραφή είτε σκαναρισμένη πρωτότυπη υπογραφή και σφραγίδα του Α.Ε.Ι. Ο φοιτητής/η φοιτήτρια φέρει υποχρεωτικά μαζί του αστυνομική ταυτότητα.

Ειδικώς στην περίπτωση μετακίνησης εκτός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή της Περιφέρειας Αττικής, η βεβαίωση κίνησης αφορά αποκλειστικά εφάπαξ (μία κάθε φορά) μετακίνηση και περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο μόνιμης κατοικίας και τον τόπο που εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. όπου φοιτά και αποτελεί τον προορισμό του/της και την αιτιολογία της κίνησης προς την περιφερειακή ενότητα που εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. λόγω συμμετοχής στη διεξαγωγή κλινικών ασκήσεων με φυσική παρουσία σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του Α.Ε.Ι. Ο φοιτητής/η φοιτήτρια φέρει υποχρεωτικά μαζί του αστυνομική ταυτότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη σελίδα μας.

Κατηγορίες: Φοιτητικά