Screen shot 2010-07-23 at 6.18.44 PM

Ο αντι-ομοσπονδιακός χώρος όλο και μεγαλώνει και ενισχύεται. Τ’ αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών καταδεικνύουν ότι όλο και περισσότεροι νέοι έχουν βαρεθεί το κατεστημένο και τον διπολισμό του και προσφεύγουν στον χώρο με τις σταθερές αξίες και ιδέες. Στον χώρο που δεν διαμορφώνει γνώμη ανάλογα με την περιρέουσα ατμόσφαιρα και δεν θυμάται να “πουλήσει πατριωτισμό” λίγο πριν τις εκλογές.

Ο αντι-ομοσπονδιακός χώρος βγήκε ενισχυμένος από τις εκλογές και πρέπει οι κυβερνώντες επιτέλους να λάβουν το μήνυμα. Φάνηκε και από τις δημοσκοπήσεις ότι η πλειοψηφία των νέων εναντιώνεται στη λύση Διζωνικής – Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Η αύξηση των ποσοστών των παρατάξεων του Φορέα σε Θεσσαλονίκη (ΠΕΟΦ), σε Πάτρα (Φλόγα), η ανάδειξη σε τρίτη δύναμη για πρώτη φορά, ταυτόχρονα με την αύξηση των ποσοστών σε Κύπρο (Α.Φ.ΕΠΑΛξη), η καθιέρωση του Δράσις-ΚΕΣ στη συνείδηση των φοιτητών στην Αθήνα είναι γεγονότα που δείχνουν ότι το κατεστημένο πλέον τρίζει επικίνδυνα. Ταυτόχρονα, η κατάκτηση έδρας από την Τόλμη Ιωαννίνων στην πρώτη της παρουσία σε εκλογές και η εκπληκτική πορεία του ΜΕΤΩΠΟΥ Ηνωμένου Βασιλείου, παρατάξεις οι οποίες όπως και ο ΕΦΑΕΦΠ εναντιώνονται στην λύση τύπου Ομοσπονδίας, ενισχύουν ακόμα περισσότερο την επίθεση κατά του κατεστημένου και δίνουν περισσότερη δυναμική στις αυτόνομες – ακομμάτιστες παρατάξεις.

Οι νέοι, οι οποίοι καλούνται να στελεχώσουν την κοινωνία του αύριο, έχουν δώσει το μήνυμά τους. Θέλουν φοιτητικό συνδικαλισμό μακριά από τις κομματικές παρεμβάσεις. Θέλουν καθαρές θέσεις και όχι μισόλογα για τα προβλήματά τους. Θέλουν σταθερές θέσεις και διεκδηκιτικότητα στο Κυπριακό. Βαρέθηκαν την πολιτική των τελευταίων 40 χρόνων. Βαρέθηκαν το σάπιο κατεστημένο σας! Ακούει κανείς;

Υ.Γ.: Οι κύριοι του Οργανισμού Νεολαίας που πίστεψαν ότι μπορούν να σταματήσουν την πορεία μας, μπορούν τώρα να φαγωθούν με τα ρούχα τους!