untitled

Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων (Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. αποτελούμενος από ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. Αθήνας, Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης, Α.Φ.ΕΠΑΛξη Παν. Κύπρου και ΦΛΟΓΑ Πάτρας ) συγχαίρει τους φοιτητές που με ορθό το λάβαρο της αυτονομίας, επέλεξαν να μην μείνουν θεατές αλλά να αγωνιστούν καταδικάζοντας την παράνομη ανακύρηξη του Ψευδοκράτους .Μετά από ανοιχτό κάλεσμα μας, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στη σειρά εκδηλώσεων που ανακοινώθηκε ανά το Πανελλήνιο.

Στην Αθήνα πραγματοποίηθηκε εκδήλωση στις 13 Νοεμβρίου με προσκεκλημένους Ομιλητές τον κ. Ιωαννίδη Πάνο (Πρόεδρο της Κίνησης για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ) και τον κ. Αργυρόπουλο Νίκο (Πρόεδρο βετεράνων Κύπρου ”1974”) όπου έγινε σύντομη αναφορά των γεγονότων που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση και παρατέθηκαν οι λόγοι που το ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. αλλά και σύσσωμος ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. ,δε θα σταματήσει ποτέ να ασχολείται με το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου και τη συνεχής καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.Αντίστοιχη ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και από την Π.Ε.Ο.Φ. στις 15 Νοεμβρίου με προσκεκλημένο ομιλητή τον πανεπιστημιακό κ. Φάνη Μαλκίδη. Προηγήθηκε  τριήμερη απεργία πείνας απέναντι από το τούρκικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη, ενημέρωνοντας τους περαστικούς,πολλοί εξ’αυτών και αλλοδαποί,  διεθνοποιώντας έτσι το πρόβλημα. Στη Λευκωσία διεξήχθηκε λαμπαδηφορία το βράδυ της Κυριακής από την Α.Φ.ΕΠΑΛξη και την Α.Κ.Μ. Ε.Φ.Ε.Ν., η οποία ακολουθήθηκε από ενημέρωση των διερχομένων στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Οι εκδηλώσεις του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. δεν σταμάτησαν εδώ, αλλά η φοιτητιώσα και η μαθητιώσα νεολαία ξεχύθηκε στους δρόμους της ελεύθερης Λευκωσίας,της Αθήνας,της Θεσσαλονίκης,της Λεμεσού και της Λάρνακας,στις 15 και 16 Νοεμβρίου,δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως μόνη λύση είναι η Απελευθέρωση και δεν θα ανεχτούμε την μετάπτωση του Κυπριακού από πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, σε δικοινοτική διαφορά με οδυνηρούς συμβιβασμούς τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις διοργάνωσε και η Π.Ο.Φ.Ε.Ν. σε διάφορες πόλεις που σαν Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. θεωρούμε ότι ξεφεύγουν από το πραγματικό νόημα της ημέρας αυτής καθώς περιορίζονταν σε διαπληκτισμούς μεταξύ των κομματικών παρατάξεων που την απαρτίζουν, σε μια προσπάθειά τους να πολώσουν τους Έλληνες Κύπριους φοιτητές με μικροκομματικές σκοπιμότητες.Χαρακτηριστικά ήταν ορισμένα συνθήματα τους.”Κύπρος Ενωμένη Ομοσπονδιακή”, που ουσιαστικά παραπέμπει σε λύση ”μετεξέλιξης” της Κυπριακής Δημοκρατίας ή και συνένωση των ‘’δύο κρατιδίων’’ και άρα πως διαφέρει αυτό από την έμμεση αναγνώριση του Ψευδοκράτους και την κατάλυση της υπάρχουσας  νόμιμης Δημοκρατίας;’’Επαναπροσέγγιση με τους Τουρκοκύπριους’’ το οποίο είναι παραπλανητικό, αφού υπαίτιος είναι η Τουρκία και όχι οι κοινότητες της Κύπρου.Με αυτό το κλίμα θέλησαν να μετατρέψουν τις εκδηλώσεις καταδίκης του Ψευδοκράτους σε επαναπροσεγγιστικά πανυγήρια, περνώντας την γραμμή των κομμάτων τους.

Οι αυτόνομοι φοιτητές του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. κρατώντας περήφανα τις σημαίες του έθνους, βροντοφώναζαν ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ,ΙΣΑΑΚ ΣΟΛΩΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ, Μόρφου Κερύνεια Βαρώσι Καραβάς αυτά είναι δικά μας και όχι του Ταλάτ,ΛΕ ΛΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ μεταξύ άλλων και τραγουδούσανε “Ελλάδα σ’ αγαπώ, Ελλάδα είσαι η μία, η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία…”.

Στη Λευκωσία φοιτητές πορεύτηκαν με την Α.Φ.ΕΠΑΛξη. Επέλεξαν να πάνε στο οδόφραγμα της ντροπής, μπροστά στο κατακτητή, εκεί που κτυπά η καρδία της πατρίδας μας και όχι σε κλειστά στάδια. Ακολούθησε συνεντευξη στα Μ.Μ.Ε για τους στόχους και το σκοπό της συγκεκριμένης πορείας.

Στην Αθήνα συμπορεύτηκαν με το ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. και τη Φλόγα Πάτρας. Επέλεξαν να πάνε με τους μαυροπινακισμένους από μερίδα της κοινωνίας ως ‘’ακραίους’’.  Ακραίοι γιατί; Γιατί αγωνιζόμαστε για την ελευθερία του τόπου μας;  Γιατί κάναμε βίωμα το ‘’ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ’’;

Στην Θεσσαλονίκη με τους ‘’ονειροπόλους’’ της Π.Ε.Ο.Φ..Ονειροπόλοι επειδή αρνούνται να παραδόσουν Ιστορία χιλιάδων χρόνων;  Γιατί δεν προσυπογράφουν απεμπόληση πατρογονικών εστιών και δικαιωμάτων;

Γιατί όλοι εμείς του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. να σβήσουμε όλα αυτά για τα οποία πέθαναν οι προγόνοι μας;   Γιατί να ανεχθούμε δύο κράτη,συνεταιρισμό,εκ περιτροπής προεδρία,σταθμισμένη ψήφο,νομιμοποίηση του εποικισμού και τέλος ένα διζωνικό δικοινοτικό ομοσπονδιακό μεταποκιοκρατικό μόρφωμα; Πόσο μάλλον όταν οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρές και πέρα για πέρα βιώσιμες και λειτουργικές.

Όπως είπε ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος:

‘’Aρνούμαι κάθε ιδέα διχοτόμησης,

Κάθε παζάρεμα για ‘’ανταλλάγματα’’,

Κάθε σκέψη για ομόσπονδο κράτος…’’

Πιστοί στις μεταθανάτιες εντολές των ηρώων μας θα αγωνιζόμαστε για την κρυστάλλινη απελευθέρωση.  Ποιός είναι αυτός που μπορεί να υπογράψει να μην πάει έστω και ένας πρόσφυγας στο σπίτι του;   Ποιος είναι αυτός που μπορεί να ξεχάσει τους φόνους αμάχων, τις λεηλασίες,τους βιασμούς;  Χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που εγκαταλείπεται.

Σε όλους αυτούς που δυναμώνουν τη φωνή τους στις σειρήνες του ενδοτισμού και της ηττοπάθειας. Σε όλους αυτούς που αρνούνται πεισματικά να καθυποτάξουν τη σκέψη τους σε κομματικές εντολές.

Ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π. θα είναι εκεί.  Αγέρωχος στις επάλξεις μέχρι να υψωθεί η γαλανόλευκη στις κορφές του Πενταδακτύλου, γιατί η λευτεριά δεν χαρίζεται.

Γραφείου Τύπου Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Νοέμβριος 2009