Με μεγάλη απογοήτευση και οργή ενημερωθήκαμε πως τη Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου, ο Μεχμέτ Αλη Ταλάτ θα δώσει «διάλεξη» στο London School of Economics μετά από πρόσκληση Τούρκου καθηγητή και ταυτόχρονα θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό του Η.Β Γκόρντον Μπράουν. Στόχος της καθόδου του στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι να ενημερώσει τους φοιτητές για το δήθεν θέμα της προόδου των συνομιλιών που διεξάγονται για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Η προσωποποίηση της εισβολής και της κατοχής στο νησί μας δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να παραχωρεί διαλέξεις σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο ή διεθνή οργανισμό. Θεωρούμε τουλάχιστον γελοίο ο εκπρόσωπος των εισβολέων, ο άνθρωπος που διαδέχτηκε τον Ντενκτάς στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας, να δίνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια, στο φυτώριο δηλαδή των νέων επιστημόνων, των νέων πολιτών!

Σαν Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π θεωρούμε χρέος μας να καταδικάσουμε το συγκεκριμένο γεγονός αφού μας προκαλεί αισθήματα ντροπής και αηδίας. Ταυτόχρονα όμως θέλουμε να συγχαρούμε το ΜΕΤΩΠΟ Η.Β ( τη μόνη αυτόνομη φοιτητική παράταξη του Η.Β ) παρατάξη οι οποία κάλεσε τους φοιτητές να διαμαρτυρηθούν έξω από το London School of Economics την ημέρα της διάλεξης του Ταλάτ, και τους δηλώνουμε την αμαίριστη υποστήριξη μας.

Ο αγώνας για την εξεύρεση μιας βιώσιμη και ειρηνικής λύση, στα πλαίσια των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και της Ευρωπαικής Ενωσης είναι ο στόχος μας, ένας στόχος που δεν μπορεί να επιτευχθεί με καμία ρατσιστική, αντιδημοκρατική λύση τύπου Διζωνικής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας. Ο πόθος μας για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες και ο αγώνας για ενα καλύτερο άυριο θα είναι πάντοτε οι κατευθυντήριες μας γραμμές.

Με τη σκέψη στον 17χρονο μαθητή στην αγχώνη και με το βλέμα στο Πενταδάκτυλο συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Γραφείο Τύπου Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π
Δεκέμβριος 2009