18879_1247842808438_1600480898_611156_7957864_n

Ύστατο αντίο στον Άντη Χατζηκωστή

Συγκλονισμός επικρατεί σε όλους τους Έλληνες της Κύπρου από τις τελευταίες εξελίξεις. Ένα μήνα μετά από την σύληση του τάφου του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου, παρακολουθούμε πρωτοφανή εγκλήματα, όπως τη βεβήλωση τάφων μεταξύ άλλων και αυτού του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, την καταστροφή καντηλιών και το κάψιμο 25 Ελληνικές Σημαίες.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η στυγερή δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος ΔΙΑΣ Αντη Χατζηκωστή στις 11/01 η ώρα 8:45 το βράδυ έξω από το σπίτι του το οποίο βρίσκεται κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Έγκωμη στην Λευκωσία. Το συγκρότημα ΔΙΑΣ διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση στον τόπο μας και διαχρονικά κυρίως η εφημερίδα «Σημερινή» και το τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα αντιστέκονται σε ομοσπονδιακές λύσεις τύπου ΑΝΑΝ. Δεν μπορούμε να επιρρίψουμε ευθύνες στον οποιοδήποτε για αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι έρευνες της αστυνομίας αλλά σίγουρα σκοπός αυτών των εγκληματιών είναι η πρόκληση αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό.

Εάν είναι αυτός ο σκοπός τους οδηγούμαστε πάλι σε εκείνες τις δύσκολες εποχές, με τις δραματικές εμφύλιες διαταραχές της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Σίγουρα, ευχή όλων μας είναι να μην κρύβονται από πίσω Έλληνες της Κύπρου! Χρέος όλων μας είναι να αντισταθούμε στα υποχθόνια σχέδια αυτών που κρύβονται πίσω από όλα αυτά τα εγκλήματα, για να μην πέσουμε στην παγίδα που προσπαθούν να μας στήσουν θέλοντας να διαχωρίσουν το λαό και να μας αναγκάσουν να συμβιβαστούμε με τη διχοτομική λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας για ξεφύγουμε δήθεν από το αδιέξοδο.

Τέλος, θα θέλαμε να συμπαρασταθούμε και να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια Χατζηκωστή για τον άδικο χαμό του Άντη Χατζηκωστή. Θα θέλαμε, επίσης, να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας σε όλο το συγκρότημα ΔΙΑΣ και να τους ευχηθούμε να συνεχίσουν να εργάζονται τόσο δυναμικά όσο και πριν το άδικο χαμό του αγαπημένου τους Άντη, κάτι το οποίο θα ήθελε και ο ίδιος.

Γραφείο Τύπου ΕΦΑΕΦΠ
www.efaefp.net