Το έμβλημα του ΕΦΑΕΦΠ

Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου εκδόθηκε απο την Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης η οποία είναι μέλος του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π και μια από τίς παρατάξεις που ίδρυσαν τον φορέα. Η συγκεκριμένη απόφαση της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ μας δίνει κουράγιο και δύναμη, αφού αποδήκτηκε πως η νέα γενιά κρατά ακόμα μέσα της την σπίθα για ελευθερία, δικαιοσύνη και κυρίως την αγάπη της για την πατρίδα! Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Π.Ε.Ο.Φ:

Με μεγάλο ενθουσιασμό και συγκίνηση χαιρετίζουμε τη θέση της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ. σχετικά με τη διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών. Μια θέση που είναι δεσμευτική τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και οφείλουν να ακολουθούν όλες οι παρατάξεις που καταρτίζουν το σύλλογο. Αυτή η θέση περιγράφεται στο ψήφισμα της Π.Ε.Ο.Φ. που πέρασε στη 2η Γενική Συνέλευση της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ. το Σάββατο 06 Μαρτίου 2010. Το εν λόγο ψήφισμα μεταξύ άλλων «…επιδίωξή μας θα είναι η απελευθέρωση του νησιού μας και όχι η ομοσπονδία. Ζητάμε όπως οι όποιες συνομιλίες πραγματοποιηθούν μελλοντικά να γίνονται απευθείας με την Τουρκία, η οποία είναι το πραγματικό πρόβλημα, αφού αυτή εισέβαλε στο νησί και κατέχει παράνομα το 37% των εδαφών μας και σκοπό να έχουν την αποχώρηση όλων των εποίκων και των τουρκικών στρατευμάτων, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση.»

Το γεγονός αυτό μας άφησε ευχάριστα έκπληκτους αφού μόνο η Π.Ε.Ο.Φ. ήταν υπέρ αυτού του ψηφίσματος ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις, πλην της Προοδευτικής που αποχώρισε από τη συνέλευση, τάχθηκαν κατά. Βέβαια το γεγονός πως όλες οι παρατάξεις ήταν κατά (και η προοδευτική ήταν κατά στη 1η συνέλευση όπου και το ψήφισμα αρχικά απορρίφθηκε) μας δυσαρεστεί αφού δε βρίσκουμε λογικό άτομα που να ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου τους να μην συμφωνούν με αυτό το ψήφισμα που ασχολείται με μία από τις πιο βασικές πτυχές του Κυπριακού. Ένα ψήφισμα που ουσιαστικά λέει πως το Κυπριακό δεν είναι δικοινοτικό πρόβλημα αλλά πρόβλημα εισβολής και κατοχής.
Ευτυχώς την άποψη των παρατάξεων δε φάνηκε να συμμερίστηκαν οι φοιτητές που ήταν παρών στην αίθουσα, στους οποίους αναγνώστηκε το ψήφισμα από το προεδρείο και τους βρήκε σύμφωνους. Ας ελπίσουμε πως αυτό θα είναι ένα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν και που θα δείχνουν στους βουλευτές της Κύπρου, στους οποίους αποστέλλονται τα εγκεκριμένα ψηφίσματα, δείχνοντας τους πως η πορεία που ακολουθούμε στο εθνικό μας πρόβλημα είναι λανθασμένη και δε τη συμμερίζονται οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης αλλά και ο λαός της Κύπρου στην οντότητά του.