16632_1157121009994_1286807298_30419121_4857273_n

Με το τέλος όλων των φοιτητικών αναμετρήσεων σε όλα τα σπουδαστικά κέντρα όπου φοιτούν Κύπριοι φοιτητές, τα αποτελέσματα είναι πέρα για πέρα ενθαρρυντικά!

Παρά το γεγονός πως η αυτόνομη αντιομοσπονδιακή φωνή βρίσκει μπροστά της ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό, ο οποίος μέσα από “ανεξάρτητους” δημόσιους φορείς αποσκοπεί στην φίμωση μας, εντούτοις φαίνεται πως η πραγματικότητα στην οποία ζούμε προβληματίζει την νεολαία.

Στόχος δεν είναι τα υψηλά ποσοστά, χρέος μας είναι η πολιτική και κοινωνική αφύπνιση της νεολαίας, η δημιουργία ενός εθνικού, επαναστατικού ρεύματος ενάντια στο σάπιο πολιτικό σύστημα της ιδιαίτερης μας πατρίδας μας. Η καλλιέργεια της αυτόνομης και ελεύθερης σκέψης, θα οδηγήσει σε υγιώς σκεπτόμενους νέους, προβληματιζόμενους και πάνω από όλα έτοιμους να αγωνιστούν για την πατρίδα τους και το ιερό δικαίωμα της ελευθερίας.

Με την σειρά τους όμως και τα ποσοστά δηλώνουν , σε κάποιο βαθμό,την απήχηση της προσπάθειας του αντιομοσπονδιακού χώρου για αφύπνιση της νεολαίας. Φέτος οι παρατάξεις του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π αύξησαν τα ποσοστά τους σ’ όλα τα εκλογικά φοιτητικά κέντρα στα οποία συμμετέχουν, κατακτώντας ταυτόχρονα την τρίτη θέση σε δύο από τα μεγαλύτερα, σε Κύπρο και Αθήνα.
Παρακολουθώντας όμως τις εξελίξεις, γενικότερα, στο αυτόνομο φοιτητικό αντιομοσπονδιακό κίνημα και εκτός Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π, με χαρά μας παρακολουθούμε ότι στο Η.Β., το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ, κατέλαβε την τρίτη θέση λαμβάνοντας δύο έδρες! Τέλος δυο νεοσύστατες αυτόνομες αντιομοσπονδιακές παρατάξεις, η Α.Φ.Κ Τόλμη Ιωαννίνων και η Α.Φ.Κ Ασπις Ηρακλείου καταφέρνουν να ενταχθούν με τη σειρά τους στα επίσημα όργανα των φοιτητικών τους ενώσεων με μια έδρα αντίστοιχα!

Η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, όμως η ανιδιοτέλεια, η αγάπη για την Λευτεριά και την Πατρίδα, η πίστη σε αρχές και ιδανικά αναλλοίωτα στον χρόνο αποτελούν για μας φάρο ελπίδας ο οποίος θα μας οδηγεί μέχρι το τέλος.

Καλό αγώνα σ’ όλους μας και καλή λευτεριά!