Screen shot 2010-07-23 at 6.18.44 PM

Την τελευταία περίοδο μείζονος σημασίας θεωρούνται οι κινήσεις της τουρκίας σε σχέση με τις έρευνες, απο την Κ.Δ., στο οικόπεδο 12. Το μόνο που επιβεβαιώνετε απο αυτή της την στάση είναι η χρόνια προκλητικότητα της τουρκίας σε σχέση με το Κυπριακό.

Μετά από τις απειλές και την αποστολή διερευνητικού πλοίου, με συνοδεία στρατιωτικών πλοίων,νοτίως της Πάφου με διάγγελμα του ο τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι “παράνομα οι Ε/κ κάνουν εξόρυξη του φυσικού αερίου”. Επίσης απειλεί ότι θα αρχίσει έρευνες στις κατεχόμενες ακτές της Κύπρου. Με αυτόν τον τρόπο, καταπάτησης δηλαδή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού της Κύπρου, προσπαθεί να αναγκάσει την Κ.Δ. να σταματήσει τις έρευνες.

Αυτό δεν θα πρέπει να επηρεάσει την Κ.Δ., την μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη και κυρίαρχη επι όλης της επικράτειας της Νήσου, καθώς όπως διαφαίνεται απο τα τεκταινόμενα στην διεθνή πολιτική σκηνή η διεθνής κοινότητα στηρίζει τις κινήσεις της Κ.Δ.

Η διεθνής κοινότητα όμως δεν αρκέστηκε σε δηλώσεις μόνο για το θέμα των εξορύξεων. Όπως αναφέρεται σε άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου (Φιλ. 18/09)”Η ισραηλινή πλευ-
ρά φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι σύμφωνα πάντα με τα νέα δεδομένα η λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας δεν είναι η αρμόζουσα για την Κύπρο” γεγονός που επιβεβαιώνει την πάγια θέση του ΕΦΑΕΦΠ για σύμπραξη στρατηγικών συμμαχιών με στόχο τον τερματισμό της ,για 37 χρόνια, συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής.

Κακίζουμε την μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης και του προέδρου της Κ.Δ. ο οποίος συνεχίζει την “επαναπροσεγγιστική” πολιτική λέγοντας ότι το φ.α. θα το εκμεταλλευτούν και οι “δύο κοινότητες” του νησιού.

Διερωτόμαστε όμως, για ποιες δύο κοινότητες μιλά; Η “τουρκοκυπριακή” κοινότητα η οποία δεν υπάρχει και εκπροσωπείται παράνομα από τον κατοχικό ηγέτη; Ο πρόεδρος και η κυβέρνηση θα πρέπει να μας πουν ευθέως εάν αναγνωρίζουμε το ψευδοκράτος, ούτως ώστε ο λαός να γνωρίζει ποιους ψηφίζει και με ποίους πρέπει να έρθει σε ρήξη εάν χρειαστεί.

Τέλος, καλούμε τον λαό σε επαγρύπνηση και μελέτη της επικαιρότητας, έτσι ώστε να είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει το τί μέλη γενέσθαι για τον τόπο του και να μπορεί έτσι έμπρακτα να αντισταθεί τόσο στην τουρκική προκλητικότητα και στους εκφραστές της στα ενχώρια, όσο και στην ανίκανη κυβέρνηση του Χριστόφια.