20-07-2012

Συμπληρώνονται φέτος 38 χρόνια από εκείνο το μαύρο πρωινό της 20 Ιουλίου του 1974, όταν τα τουρκικά στρατεύματα του Αττίλα πατούσαν τα εδάφη της μαρτυρικής μας πατρίδας. Προφασιζόμενοι το πραξικόπημα της αμερικανοκίνητης Χούντας, αποβιβάστηκαν στην Κύπρο ξεκινώντας την πρώτη φάση της τουρκικής εισβολής υπό το πρόσχημα της «ειρηνευτικής επέμβασης».

Βέβαια, ποια ειρηνευτική επέμβαση οδηγεί στο θάνατο χιλιάδων ψυχών, τόσο αιχμαλώτων όσο και αμάχων, στους βιασμούς, στη δημιουργία των τόσων αγνοουμένων, 200 000 προσφύγων σκορπίζοντας την καταστροφή στο πολύπαθο νησί μας; Μόνο στα αρρωστημένα μυαλά της τουρκικής βαρβαρότητας κάτι τέτοιο χαρακτηρίζεται ως ειρηνευτική επέμβαση. Μια επιχείρηση που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ακόμη μια φάση των εκθέσεων Νιχάτ Ερίμ για «επανάκτηση της Κύπρου από την Τουρκία», που καθορίζουν εδώ και εξήντα χρόνια την τουρκική εξωτερική πολιτική.

38 χρόνια μετά, ο Κυπριακός Ελληνισμός παγιδεύεται ολοένα και περισσότερο στον τουρκικό ιστό που φέρει το όνομα «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία». Αυτό που οι ηγέτες μας σήμερα παρουσιάζουν είτε ως «πατριωτικό ρεαλισμό», είτε ως «επανένωση» είναι στην πραγματικότητα η νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής που επέβαλε στο νησί μας η Τουρκία και η άνευ όρων παράδοση του ελεύθερου τμήματος της Κύπρου στην Τουρκία. Η εμμονή τους να δια-λύσουν το Κυπριακό με βάσει της διζωνικής, όχι μόνο δεν έλυσε το εθνικό μας πρόβλημα αλλά το διαιώνισε και εδραίωσε την κατοχή στην Κύπρο.

Επομένως, δεν μπορεί να αποτελεί σωτηρία της Κύπρου η διζωνική μια ρατσιστική και αντιδημοκρατική λύση που θα επιφέρει ένα νέο καθεστώς απαρτχάιντ στην Κύπρο. Μοναδική οδός είναι η λύση απελευθέρωσης. Μια λύση που δεν πρέπει να θεωρείται σύνθημα αλλά η πλήρης εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών στο νησί μας. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η Τουρκία θα υποχρεωθεί να πληρώσει για τα εγκλήματα που διαπράττει επί 38 έτη. Παράλληλη είναι η μοναδική λύση που θα εξασφαλίσει την εθνική μας επιβίωση στην ίδια μας την πατρίδα.

Στο δύσκολο αγώνα προς την Απελευθέρωση, μεγαλύτερο και δυσκολότερο εμπόδιο και ισχυρό όπλο των Τούρκων αλλά και των ομοσπονδιακών ομοϊδεατών τους αποτελεί η λήθη. Ασπίδα μας, λοιπόν στη λήθη των εγκλημάτων των Τούρκων και της υπόδουλης Κύπρου είναι η μνήμη. Γι’αυτό καθήκον όλων μας πρέπει να είναι η συμμετοχή στην μεγάλη αντικατοχική πορεία που διοργανώνει ο ΕΦΑΕΦΠ(Δράσις ΚΕΣ, ΠΕΟΦ, Α.Φ. ΕΠΑΛξη, ΑΦΣΚ Φλόγα, ΑΦΚ Τόλμη και Α.Φ.Κ. Ασπίς Ηρακλείου ) σε συνεργασία με το Μέτωπο ΚΦΗΒ, την ΑΦΚ Νίκη και την ΑΚΜ ΕΦΕΝ την Παρασκευή, 20 Ιουλίου η οποία θα ξεκινήσει στις 1830 το απόγευμα από το Debenhams στη Λ. Μακαρίου και θα καταλήξει στο τέλος της οδού Λήδρας όπου και θα πραγματοποιηθεί αντικατοχική εκδήλωση.

Γραφείο Τύπου Ενιαίου Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων