Με επιτυχία διεξήχθη η αντικατοχική εκδήλωση που συμμετείχε ο Φορέας μας στις 20 Ιουλίου 2012 στο τέλος της οδού Λήδρας. Εκεί έφτασε η αντιχατοχική πορεία, η οποία ερχόταν από τα φώτα κοντά στην αστυνομία Λυκαβητού, και υπήρξαν 2 ομιλίες. Η πρώτη ήταν από την κα Μαίρη Κουρούπη γυναίκα του αγνοουμένου Παύλου Κουρούπη που ηρωικά αντιμετώπισε τους Τούρκους το ’74 με 2 λόχους (την οποία μπορείτε να την δείτε πιο πάνω) και η δεύτερη από τον κο Κώστα Δημητριάδη (η ομιλία του οποίου θα αναρτηθεί σύντομα). Έπειτα ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους Φοιτητές που συνδιοργάνωναν την εκδήλωση.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι Αυτόνομες μας Παρατάξεις διοργάνωσαν λαμπαδηφορία την προηγούμενη της 20 Ιουλίου στις 11μμ όπου κατέληξαν γύρω στις 12:00πμ 20 Ιουλίου στο τέλος της Οδού Λήδρας. Εκεί κλείστηκε συμβολικά το οδόφραγμα και διανεμήθηκαν έντυπα διαφώτισης στους ανθρώπους στην οδό Λήδρας. Επίσης, πολλοί λόγο της διαφώτισης που γινόταν σε προφορικό κυρίως επίπεδο από φοιτητές των Παρατάξεων μας απέφυγαν να μεταβούν στα κατεχόμενα.

Τέλος, θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι φέτος αποφασίσαμε να οργανώσουμε στην οδό Λήδρας της εκδήλωση μας καθώς εκεί υπάρχει το πραγματικό πρόβλημα της μετάβασης των συμπατριωτών μας προς τις κατεχόμενες περιοχές με αποτέλεσμα ενίσχυσης του ψευδοκράτους. Επίσης, η Οδός Λήδρας κατάντησε για τους ψευδο-ειρηνιστές αντί για οδόφραγμα της ντροπής και της κατοχής οδόφραγμα της δήθεν ειρήνης. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε και την τελετή διάνοιξης της οδού με μπαλόνια και χαρές. Σάμπως και έφυγαν όλοι οι Τούρκοι από την Νήσο μας και ελευθερώθηκε το Νησί. Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων μόνο θλίψη μπορεί να προκαλεί σε κάθε Έλληνα πατριώτη που αγαπά τον τόπο του καθώς ήταν και είναι η οικονομική ένεση στο κατοχικό καθεστώς και η ώθηση διατήρησης των τετελεσμένων της κατοχής.

Πιο πάνω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση μας. Ακολουθούν πιο κάτω  βίντεο από τις ομιλίες στην εκδήλωση μας.

Καλόν αγώνα, καλή Λευτεριά.

Μαίρη Κουρούπη Πρόεδρος του συνδέσμου για τα δικαιώματα των Αγνοουμένων

Κώστας Δημητριάδης ερευνητής συγγραφέας (συγγραφέας βιβλίου Κύπρος 1974: Η μεγάλη προδοσία)

Νεόφυτος Καρκώτης – εκπρόσωπος του Μετώπου Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. Χαιρετισμός